Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stagneert op $ 30k

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $30k na weer een langzame saaie dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie deed een halfslachtige poging om boven $ 31 te gaan, maar faalde. Altcoins boekten ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: een groep mensenrechtenactivisten heeft in een open brief aan het Amerikaanse Congres de tegenstanders van de crypto-sectoren bekritiseerd en ze "bevoorrecht" genoemd. Daarover later meer.

Ondanks de laatste bearish trend die de koersen van grote cryptocurrencies heeft doen kelderen, blijven veel hedgefondsen in de sector investeren. Hoewel veel van deze bedrijven en hun verouderde fondsbeheerders aarzelen over de cryptocurrency-sector, zijn ze nog steeds op zijn minst hun tenen in de sector aan het onderdompelen naarmate de druk van hun investeerders toeneemt.

De koers van de Amerikaanse dollar loopt al een tijdje op tegen grote fiat-valuta's en zelfs cryptocurrencies. De hernieuwde vraag naar de dollar kwam op een moment dat de inflatieniveaus in de wereld blijven stijgen en velen de USD als een stabiel alternatief zien. De almaar oplopende koers van de USD lijkt nu echter te eindigen, waarbij zowel de euro als de GBP gestage winsten tegenhouden.

De invoer van een grote, door de Amerikaanse schatkist gedekte digitale valuta van de centrale bank (CBDC), is op dit moment nog steeds omgeven met veel verwarring. Dit komt doordat verschillende elementen binnen en buiten de overheid, steeds tegenstrijdige en verwarrende uitspraken doen over de toekomst van CBDC’s in het land. Het lijkt er dus op dat andere landen in deze kwestie het voortouw kunnen nemen ten opzichte van de VS.

In een verrassende zet hebben grote Zuid-Koreaanse crypto-exchanges de voormalige top 5 crypto Litecoin van hun platforms verwijderd. Deze actie wordt toegeschreven aan de nieuwste privacyfuncties die op Litecoin zijn ingeschakeld, waardoor het moeilijk kan worden om transacties te volgen, net als bij privacymunten zoals Monero en Dash. Het heeft dus geen relatie tot het laatste LUNA-fiasco.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de komst van CBDC's in de nabije toekomst aanbevolen, maar heeft geadviseerd deze ook milieuvriendelijk te maken. Het IMF maakt zich vooral zorgen over het energie-intensieve karakter van crypto's zoals Bitcoin.

Grayscale, een van de grootste Bitcoin-fondsen ter wereld en in de VS, heeft een voormalige Amerikaanse advocaat-generaal ingehuurd om te helpen pleiten voor Exchange Traded Funds (ETF's) voor cryptocurrencies in het land. De VS zijn verrassend traag op dit gebied en hebben de afgelopen jaren al tientallen ETF-aanvragen afgewezen.

De gouverneur van New York heeft zich nog steeds niet gecommitteerd aan het ondertekenen van het Bitcoin-mijnverbod in de staat. De wet is door het parlement van de staat aangenomen en wacht nu op definitieve goedkeuring van de gouverneur, maar ze kan ervoor kiezen om haar veto uit te spreken.

Bitcoin koers stabiel op $ 30k

De Bitcoin koers is momenteel stabiel op $ 30k op het moment van schrijven na weer een dag van langzame, besluiteloze markten gisteren.

 De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 31,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het in de vroege ochtend begon te dalen. Het registreerde een grote daling om 5 uur 's ochtends om zo laag te gaan als $ 29,8k in een enkele handelskaars. Daarna herstelde het digitale activum zich weer boven $ 30k en is sindsdien vrijwel op hetzelfde niveau gebleven.

Momenteel consolideert Bitcoin rond hetzelfde handelsbereik van $ 29k - $ 30k. Het is waarschijnlijk dat dit gedrag nog een tijdje zal voortduren voordat stieren of beren een andere beslissende zet kunnen doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 575 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,2%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen wat lichte verliezen. Solana (SOL, -3,7%), Polkadot (DOT, -3,5%), Avalanche (AVAX, -4%) en Litecoin (LTC, -3,5%) boekten allemaal aanzienlijke verliezen terwijl Cardano (ADA, 3,5%) de dag positief afsloot.

ADA koers grafiek

In ander nieuws…..

Mensenrechtenactivisten bekritiseren 'bevoorrechte' cryptocritici

Een groep van 21 mensenrechtenactivisten heeft een open brief geschreven aan het Amerikaanse Congres en stelt dat de critici van de cryptosector niet weten waar ze het over hebben.

De activisten noemden Bitcoin-critici "bevoorrechte" actoren en verklaarden dat ze bevoorrecht genoeg waren om niet beïnvloed te worden door de verschillende economische problemen over de hele wereld. Juist de arme bevolking in derde wereldlanden met weinig of geen toegang tot het reguliere banksysteem, heeft vaak veel baat bij het gebruik van cryptovaluta.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram