Bitcoin zakt iets naar $29k terwijl de Amerikaanse inflatie het hoogste punt in 40 jaar bereikt

inflatie 

Bitcoin zweeft momenteel rond de $29k na een licht bearish beweging gedurende de laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zit nog steeds vast in een smal handelsbereik van $ 29k- $ 30k en heeft koersniveaus boven en onder dit handelsbereik afgewezen. Altcoins boekten ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse inflatie heeft volgens de laatste schattingen van het ministerie van Arbeid het hoogste niveau in 40 jaar bereikt, tot 8,6% voor de maand mei. Dit ondanks het feit dat de Amerikaanse Federal Reserve haar rentetarieven heeft verhoogd en ander fiscaal verkrappingsbeleid heeft beloofd. Daarover later meer.

Ondanks de recente vertraging in de ontwikkeling van gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's) als gevolg van verschillende obstakels, blijkt uit onderzoek dat er momenteel meer dan $ 10 miljard aan activa in handen is van DAO-treasuries over de hele wereld. Uniswap en Polkadot behoren tot de twee grootste DAO-operators.

Na de Koreaanse autoriteiten, onderzoeken nu ook Amerikaanse topregelgevers, waaronder de Amerikaanse SEC, de ineenstorting van Terra (LUNA), te midden van enkele beschuldigingen van wangedrag binnen het bedrijf. LUNA crashte spectaculair van rond de $50 naar zo laag als $0.0001. Wat volgde waren een paar halfslachtige pogingen om het nieuw leven in te blazen. Velen vermoeden een duistere insider-actie binnen het bedrijf. Er is echter nog geen officiële aanklacht naar voren gebracht.

Twitter-medeoprichter en voormalig CEO Jack Dorsey werkt samen met hiphopartiest Jay-Z om een ​​nieuwe Bitcoin-academie te lanceren in Brooklyn, New York. De missie van het instituut is het promoten van crypto-leren en het geven van onderwijs aan lokale bewoners.

De Zweedse centrale bank, Siksbank, heeft opgeroepen om Bitcoin-mijnbouw in het land te verbieden vanwege het energie-intensieve karakter ervan. Een openbaar rapport werd vrijgegeven door de bank en er was een onmiddellijke reactie van de bredere cryptogemeenschap. Het hele energie-intensieve argument woedt voort terwijl een mede-oprichter van Ethereum en beweerde dat het netwerk bijna 1% van het gehele wereldwijde netwerk gebruikte. Anderen schatten dat cijfer echter een veel lager in. New York overweegt ook een volledig verbod op Bitcoin-mijnbouw voor drie jaar, maar het wetsvoorstel wacht op definitieve goedkeuring van de gouverneur.

MasterCard heeft een grote stap gedaan op de NFT-markt, aangezien het heeft aangekondigd dat bijna 2,9 miljard gebruikers over de hele wereld directe NFT-aankopen kunnen doen met behulp van de verschillende kaartdiensten. Momenteel zijn de meeste gebruikers verplicht om NFT-aankopen in crypto te doen, maar dat zou dit gemakkelijk kunnen veranderen.

Janet Yellen, het hoofd van de US Treasury, heeft verklaard dat ze zich verzet tegen de aanwezigheid van crypto in 401 (k) pensioenregelingen. Ze ziet crypto als een risicovolle investering en ze zou het niet aanbevelen aan mensen voor hun pensioen. De stap komt op het moment dat Amerikaanse rechtbanken aanvragen beginnen te behandelen over het al dan niet deel uitmaken van crypto binnen de pensioenen.

Een Blockware-rapport laat zien dat de wereldwijde acceptatie van Bitcoin in 2030 10% zal bedragen. Dat lijkt niet veel, maar je moet bedenken dat dat waarschijnlijk nog steeds ongeveer 800 miljoen mensen zijn, of bijna de bevolking van heel Noord-Amerika. Momenteel wordt een cijfer van meer dan 200 miljoen vaak genoemd als het aantal crypto-houders in de wereld.

Alibaba Cloud, een remote server-applicatie van de Alibaba-groep kondigde onlangs een nieuwe NFT-oplossing aan, maar trok daar meteen de stekker uit. Dit komt omdat NFT's zijn verboden op het vasteland van China, waar de meeste Alibaba-servers zijn gevestigd.

De Bitcoin koers zakt iets naar $29k

Bitcoin handelt momenteel rond de $29k na een lichte koersdaling eerder vandaag. De cryptocurrency is echter over het algemeen zeer stabiel en heeft zich geconsolideerd rond een smal handelsbereik.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $30.3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 14.30 uur in de middag begon te dalen. De koers zakte binnen enkele minuten onmiddellijk naar ongeveer $ 29k, maar is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin is teruggekeerd naar de lagere steun van het smalle handelsbereik van $ 29k- $ 30k. De steun is echter sterk op dit niveau en alleen een grote verkoopdruk kan de koers er beduidend onder brengen. De afgelopen maand is Bitcoin rond dit niveau gedaald. Bewegingen erboven en eronder zijn mislukt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 553 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten hun eigen verliezen. Ethereum (ETH, -6,5%), Cardano (ADA, -9,5%), Ripple (XRP, -4,5%), Solana (SOL, -7,5%), Dogecoin (DOGE, -5,5%), Polkadot (DOT, - 6,5%), Avalanche (AVAX, -9,5%), Shiba Inu (SHIB, -4,5%), Polygon (MATIC, -7,5%) en Litecoin (LTC, -7,3%) hadden allen niet hun beste dag.

AVAX koers grafiek

In ander nieuws…..

Inflatiecijfers VS overstijgen 40 jarig record

De Amerikaanse inflatiecijfers hebben de historische hoogtepunten in 40 jaar overschreden. Dit is belangrijk voor de economie, want in 1981 was de wereld nog aan het bijkomen van het wegvallen van de goudstandaard in 1971. Toen werd de Amerikaanse dollar niet meer ondersteund door Goud.

Al met al hebben de inflatiecijfers volgens officiële statistieken de 40-jaarspieken van 8,6% overtroffen. De realiteit is echter veel somberder, aangezien de werkelijke inflatie, zoals naar voren gebracht door shadowstats.com, een stuk hoger ligt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram