Altcoin Nieuws - Chainlink koers schiet omhoog en Terra 2.0 blijkt een flop

Cryptocurrency nieuws 

De situatie op de altcoin-markt ziet er momenteel erg interessant uit. Hoewel de Bitcoin koers zich nog steeds op een relatief laag niveau van ongeveer $ 30.000 bevindt, lijkt het erop dat veel alternatieve cryptocurrencies besloten dat ze deze keer niet op BTC zouden wachten en op eigen kracht begonnen te stijgen. Hoewel veel altcoins deze week aanzienlijke winsten hebben geboekt, of in ieder geval hun eerdere verliezen begonnen te dekken, dalen de prijzen van sommige altcoins nog steeds. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er de afgelopen 7 dagen in de wereld van altcoins is gebeurd! 

LINK koers schiet omhoog op Chainlink 2.0-enthousiasme

Chainlink is een van de best presterende grote munten van de week. In slechts 7 dagen is de prijs van LINK met meer dan 25% gestegen tot bijna $ 9, waardoor Chainlink momenteel de 21e grootste cryptocurrency op de markt is.

De plotselinge prijsstijging werd veroorzaakt door het vrijgeven van nieuwe details over de aanstaande Chainlink Economics 2.0-update van het LINK-protocol, dat door de meeste mensen eenvoudigweg Chainlink 2.0 wordt genoemd. Deze enorme upgrade introduceert tal van functies die zijn ontworpen om de duurzaamheid en veiligheid van Chainlink enorm te verbeteren.

 

Het belangrijkste is dat Chainlink Economics 2.0 eindelijk staking aan LINK zal toevoegen. Op deze functie wachten Chainlink-investeerders al jaren. Het stelt LINK-houders in staat hun munten te staken om passieve inkomsten te genereren.

In de toekomst is staking ook bedoeld om meer decentralisatie naar het Chainlink-ecosysteem te brengen, aangezien het team heeft gezinspeeld op de mogelijkheid om gedecentraliseerd bestuur in het project te introduceren. Voorlopig zijn er officieel geen plannen om een ​​Chainlink DAO te creëren, maar de community kan nog steeds over sommige kwesties stemmen door hun LINK te staken. 

In de roadmap van Chainlink Economics 2.0 worden andere features genoemd die in de toekomst aan LINK zullen worden toegevoegd, zoals het HbR-protocol (Proof of Reserve). Het nieuwe protocol is bedoeld om de functionaliteit van het Chainlink-ecosysteem enorm te vergroten door LINK in staat te stellen stablecoins, cross-chain-activa en ingepakte tokens te ondersteunen.

Chainlink koers grafiek 

ApeCoin blijft op de Ethereum Blockchain - althans voorlopig 

Nadat de hyped-up veiling van Otherdeed NFT's de Bored Ape Yacht Club-enthousiastelingen miljoenen dollars aan Ethereum-gaskosten bleek te kosten, hintten de ontwikkelaars van het project, Yuga Labs, op de mogelijkheid om naar een andere blockchain te migreren of zelfs een native BAYC-keten te starten. De community heeft echter besloten dat ApeCoin (APE) voorlopig nog steeds een ERC-20-token zal zijn.

Het voorstel om ApeCoin te migreren naar een andere, goedkopere en efficiëntere blockchain, is in mei geïnitieerd door de ApeCoin DAO en is onlangs afgerond. Van de 1 miljard APE-tokens in het circulerende aanbod werden meer dan 7,1 miljard gebruikt bij de stemming.

Hoewel de overgrote meerderheid van de APE-eigenaren aanvankelijk de voorkeur leek te geven aan een verblijf in het Ethereum-ecosysteem, veranderde de situatie met het verstrijken van de tijd, en de uiteindelijke resultaten van de stemming waren zeer hevig: slechts 53,62% van de APE-eigenaren stemde voor blijven op de ETH-blockchain, terwijl 46,38% naar een andere keten wilde verhuizen.

Met andere woorden, hoewel ApeCoin voorlopig op Ethereum blijft, lijkt het erop dat de situatie nog lang niet voor eens en voor altijd is opgelost. Na drie maanden kan hetzelfde voorstel opnieuw worden gestart door de ApeCoin DAO, en de volgende keer kan de uitkomst anders zijn.

Apecoin koers grafiek 

Nieuwe LUNA daalt met bijna 90% in 2 weken

Het lijkt erop dat de nieuwe Terra (LUNA) precies dezelfde kwaliteit heeft als de oude Terra Classic (LUNC). In slechts twee weken tijd is de haastig gemaakte cryptocurrency die bedoeld is om de overblijfselen van het merk Terra te redden, met bijna 90% gedaald.

De munt die aanvankelijk werd geïntroduceerd met een waarde van ongeveer $ 20, is bijna onmiddellijk na de lancering gedaald en wordt nu verhandeld voor ongeveer $ 2. Ondertussen heeft de oprichter van Terra Labs, Do Kwon, zijn Twitter-account op privé gezet, wat zelfs door de meest gepassioneerde LUNA-apologeten met pessimisme werd begroet.

Sommige crypto-investeerders op sociale media zijn zelfs begonnen de nieuwe LUNA een tweede “rug pull” te noemen dat onlangs door Terra Labs is gedaan, en begonnen zich af te vragen of er een derde zal zijn. Wie weet, misschien heel binnenkort, kondigt Do Kwon de lancering aan van een nog nieuwere LUNA aan!

LUNA koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram