Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers bijna weer op het laagste punt van het jaar

Bitcoin koers daalt 

De Bitcoin koers is gisteren en vannacht weer stevig gedaald en beweegt op het moment van schrijven rond $27.500. Daarmee is het het laagste punt van dit jaar(rond $26.750) dicht genaderd en het ligt in lijn der verwachting dat we dat punt wederom een bezoekje gaan brengen. Altcoins doken nog dieper in de min, wat ertoe leidde dat BTC zijn dominantie in de algehele cryptomarkt uitbreidde. Daarover later meer.

Ander nieuws, na enkele maanden van slechte actie als het gaat om nieuwe Bitcoin ATM-installaties, zou het een beetje kunnen herstellen. De eerste 10 dagen of zo van juni 2022 zagen een enorme 882 installaties. Vergeleken met het totale aantal installaties van vorige maand van 205, is dit over het algemeen een aanzienlijk herstel. De resultaten zijn samengesteld door CoinATMRadar.

De oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, wordt zwaar onderzocht in Zuid-Korea, omdat er verschillende nieuwe duistere details naar voren zijn gekomen. De man achter het mislukte LUNA-cryptocurrency-project haalde naar verluidt een enorme $ 80 miljoen uit het project, slechts een paar dagen voordat het zijn spectaculaire daling registreerde. Daarover later meer.

Twitter mede-oprichter en ex-CEO Jack Dorsey wil blockchain-applicaties bevorderen via zijn bedrijf genaamd Block Inc. De innovator werkt aan wat Web 5-applicaties worden genoemd. Omdat de wereld bezig is met Web 3-applicaties, waaronder NFT's, metaverse en tokenisatie, gaat Dorsey een geheel andere richting in. Hij is een beroemde Ethereum-scepticus en gelooft dat het Bitcoin-netwerk alle oplossingen heeft die we echt nodig hebben. Zijn Web5-applicaties zijn in feite ID-gecentreerde projecten die bovenop het BTC-netwerk zijn gebouwd. Dorsey is een echte gelovige in Bitcoin en heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst de valuta van internet zou kunnen worden. Net als Elon Musk heeft hij veel geïnvesteerd in BTC.

De grote internationale geldovermakingsdienst MoneyGram heeft een nieuwe functie voor geldoverdracht op basis van USD Coin (USDC) aangekondigd. De betalingsoptie is bovenop de Stellar (XLM) blockchain gebouwd en maakt overboekingen in realtime mogelijk. Lang geleden werd voorspeld dat betalingsproviders snel stablecoins in USD zouden opnemen, omdat dat verschillende grote knelpunten in hun bedrijf elimineert en transacties ook minder kostbaar maakt.

De CEO van Binance Changpeng Zhao brengt een bezoek aan het kleine land Palau om het digitale residentieprogramma van de exchange te introduceren. Het land heeft de afgelopen dagen aangekondigd dat het nieuwe ID-kaarten aan investeerders zal vrijgeven in de vorm van Non Fungible Tokens (NFT's). De NFT's worden vastgelegd op BNB Chain. Binance investeert veel in enkele van de kleinere landen en wil ze gebruiken als testcases voor zijn uitgebreide blockchain-services.

De Bitcoin koers zakt fors naar $27.5k

Bitcoin handelt momenteel rond het niveau van $ 27.5k. De cryptocurrency staat opnieuw onder druk van de beren.

Gisteren begon Bitcoin op ongeveer $ 29,1k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het om 12.30 uur 's middags begon te dalen. Het noteerde in de uren daarna een 24-uurs dieptepunt van rond de $ 28,2k en heeft zich vervolgens daar gestabiliseerd. Vannacht om een uur of twee begon de BTC koers echter weer fors te dalen en bereikte een dieptepunt van $27.170, voordat het weer wat herstelde richting $27.500.

Bitcoin staat opnieuw onder druk van de neerwaartse krachten, maar analisten zijn echter van mening dat de cryptocurrency deze laatste neergang kan overleven en in de nabije toekomst weer boven $ 29k kan herstellen. De volgende bullish move broeit op dit moment, maar daarvoor is het misschien nog iets te vroeg.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 523 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,59%. Een flinke stijging nu de altcoin-markt opdroogt en plaats maakt voor BTC zelf.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken stevige verliezen

Andere cryptocurrencies boekten stevige verliezen toen de beren weer tot leven kwamen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -12,7%), Binance Coin (BNB, -11,7%), Ripple (XRP, -10,8%), Solana (SOL, -14,5%), Dogecoin (DOGE, -14%), Polkadot (DOT, -13,6%), Tron (TRX, -6,5%), Avalanche (AVAX, -18,3%), Shiba Inu (SHIB, -15,5%), Polygon (MATIC, -14,5%) en Litecoin (LTC, - 13,5%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Terra Labs CEO in de problemen aangezien transacties ter waarde van $ 80 miljoen onthuld werden voordat de markt inzakte

De CEO van Terraform Labs, Do Kwon, wordt onderzocht in zowel Zuid-Korea als de VS, aangezien er steeds meer informatie beschikbaar komt over de aanloop naar de massale ineenstorting van de altcoin. De oprichter heeft naar verluidt een enorme $ 80 miljoen per maand aan Terra onttrokken in de aanloop naar de ineenstorting waardoor de LUNA-cryptocurrency 99,999% van zijn waarde verloor. Het lijkt erop dat hij de bovenkant van het project afschuimde en de munten regelmatig dumpte.

Er zijn nu steeds meer oproepen binnen de crypto-gemeenschap om hem gestraft te zien. Het is afwachten wat justitie met hem gaat doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram