Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 11.100 na afwijzing van weerstand op $ 12.000

Bitcoin koers 

Op 31 augustus 2020 werd de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin tot $ 11.784 verhandeld op spotbeurzen zoals Coinbase. Deze recente prijsstijging werd verder aangedreven door de derivatenmarkt; Short posities werden op BitMEX geliquideerd tijdens de stijging van bitcoin op maandag. In ongeveer een uur tijd werd automatisch voor $ 6,6 miljoen aan "koop" -posities geactiveerd, wat bij cryptohandel betekent dat handelaren een margin call krijgen op hun shortposities.

De Bitcoin koers nam echter een duik in een recente retracement en daalde met 4,8% tot ongeveer $ 11.390. Op woensdag handelde BTC op het dieptepunt op $ 11.159 op spotbeurzen zoals Coinbase. Net als bij de meest recente prijsstijging, werd deze dip versterkt door liquidaties van longposities op handelsplatforms voor derivaten zoals BitMEX. BitMEX kreeg $ 9 miljoen aan verkoopliquidaties per uur te verwerken terwijl de prijzen daalden.

bitcoin koers grafiek 

Wat zeggen de experts 

Het is niet verwonderlijk dat handelaren in cryptocurrency de aandelenmarkt nu nauwlettend in de gaten houden. In plaats van als een hedge tegen volatiliteit op de aandelenmarkten, beschouwen velen Bitcoin nog steeds als een activa die 'risico loopt' tijdens een sell off op de aandelenmarkt. Traders en beleggers zouden hun BTC kunnen verkopen als de aandelenmarkt daalt om aan liquiditeit te komen.

"De S&P is in de maand augustus bijna 8% gestegen, dus het zal interessant zijn om te zien wat bitcoin doet als de markt terugtrekt", aldus Michael Rabkin, hoofd institutionele verkoop bij crypto-liquiditeitsaanbieder DV Chain. "Aangezien bitcoin nog steeds een relatief nieuwe asset is, bestaat het risico dat het mee verkocht kan worden als de markt dat doet", zei hij.

Alex Mascioli, hoofd Institutional Services bij crypto prime brokerage Bequant, zei dat longtraders ervan overtuigd waren dat de bitcoin koers het all time high uit 2017 in 2020 zou breken, maar in plaats daarvan werden weggevaagd. "Bitcoin moet nog steeds breken boven zijn vorige high van $ 12.400 om voldoende momentum te hebben om ​​kans te maken om eerdere highs opnieuw te testen", zei hij.

"Er is een kans dat de volgende keer dat Bitcoin het weerstandsniveau van 12k bereikt, het naar een hogere range kan gaan en de hoogtepunten van 2020 rond $ 12.475 nadert", zei Mascioli verder. “Voorlopig is $ 12.400 het belangrijkste weerstandsniveau dat de bulls moeten verslaan. Technische signalen lijken erop te wijzen dat de stieren dit niveau de komende week opnieuw kunnen testen."

DeFi blijft populair

Al met al blijven handelaren genieten van een breed scala aan mogelijkheden in de cryptocurrency-wereld. Volgens John Willock, CEO van Digital Asset Liquidity Firma Tritum, blijft gedecentraliseerde financiering - of DeFi - in het bijzonder veel handelaren boeien.

"De grote run van het weekend was sterk geconcentreerd in DeFI-activa die bovenop het Ethereum-netwerk waren gebouwd, zoals YFI en COMP", zei Willock. "Dit ziet eruit als een perfect storm van sterk optimisme voor deze protocollen en recente innovaties die zijn geïntroduceerd, die bewijzen dat ze waarde op lange termijn hebben."

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken m.b.t. het verloop van de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van dit jaar, maar de meeste crypto-insiders zijn positief gestemd en zien de BTC koers oplopen richting het einde van het jaar.