Bitcoin koers daalt tot $25.000 en Ethereum tot $1300

 

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 25.100 op het moment van schrijven, na een dag van bearish activiteit. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie was onder het belangrijke steunniveau van $ 27k gebracht, maar slaagde er aanvankelijk in een deel van de verliezen te verminderen. Vannacht daalde de koers echter hard en bereikte een dieptepunt van $ 24.940. Altcoins leden nog grotere verliezen, waarbij de Ethereum koers de $ 1300 aantikte. Daarover later meer.

Ander nieuws: de totale marktkapitalisatie van Bitcoin en de rest van de cryptomarkt samen bewoog pijnlijk dichtbij $ 1 biljoen. Dit is ook een psychologisch niveau om mee rekening te houden, aangezien de langetermijnbearmarkt opdoemt voor de cryptosector. Daarover later meer.

Do Kwon, de oprichter van het mislukte Terra (LUNA) cryptocurrency-project, heeft geprobeerd zichzelf te verdedigen nadat beschuldigingen waren verschenen dat hij een enorme $ 2,7 miljard van LUNA had verzilverd. De beschuldigingen verschenen op Twitter waaruit bleek dat Kwon en andere topleden van Terra het afgelopen jaar miljarden aan fondsen van het Terra-project hebben weggesluisd. Kwon beweert dat hij nog steeds vasthoudt aan het grootste deel van de LUNA die hem in de laatste airdrop is gegeven. Hij verklaarde ook dat hij de afgelopen twee jaar niets anders uit het LUNA-project heeft getrokken dan een vast salaris. De ingetrokken fondsen waren volgens Kwon voor de gemeenschap en hij verklaarde dat hij het deed zodat hij niet te maken kreeg met beschuldigingen dat hij te veel van het project zou bezitten. Hij ligt echter nog steeds sterk onder vuur en wordt onderzocht in zowel de VS als Zuid-Korea. Het parlement van laatstgenoemde heeft hem ook opgeroepen voor een hoorzitting in de komende weken.

Populaire meme-tokens hebben een grote duik genomen, waarbij Dogecoin (DOGE) een verlies van 91% rapporteerde op zijn recordhoogten van vorig jaar. De meme-munt met hondenthema bestaat al sinds 2016, maar kreeg zijn grote doorbraak aan het begin van de grote bullmarkt van 2020-2021. Net als in 2018 hebben altcoins echter grote verliezen geleden na een enorm bull-seizoen. Het valt nog te bezien hoe lang dit nog zal duren.

De economische topadviseur van de Indiase regering, Anantha Nageswaran, heeft gewaarschuwd voor de cryptosector en de DeFi-industrie als alles doorgaat zonder robuuste regelgeving. Hij zei dat het zonder regulering een "wereld van Caribische piraten of een wereld van winner takes all" zou kunnen worden. Hoewel zinvolle regelgeving welkom is, begrijpt hij absoluut niet waar de cryptosector om draait.

De Litouwse regering daarentegen voegt de daad bij het woord als het gaat om strengere crypto-regulering met hun nieuwe, strenge regels. Hun belangrijkste doel is om het gebruik van crypto bij het witwassen van geld en terrorismefinanciering te helpen voorkomen. De komende EU-regelgeving zal ook later worden opgenomen zodra het blok EU-landen ermee instemt. Deze ontwikkeling volgt op de nieuwe regelgeving van Estland in het recente verleden.

Het bedrijf achter de beruchte Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-collectie heeft gewaarschuwd voor mogelijke hackeractiviteiten nadat er opnieuw een inbreuk op de beveiliging heeft plaatsgevonden. Het is de derde keer dat het bedrijf de afgelopen maanden wordt getroffen.

Bitcoin koers daalt tot $ 25.000

Bitcoin had over het algemeen een bearish dag, aangezien de koers, na wekenlang treuzelen, onder $ 28k zakte en een (voorlopig) dieptepunt van $25k bereikte.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 28,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren om 3 uur 's ochtends begon te dalen. Ten eerste ging het onder tot $ 27,5k en bleef daar een lange tijd voordat hij om 16:20 uur 's middags een korte tijd een flits naar $ 27k registreerde. De koers ging echter niet verder naar beneden en herstelde zich gemakkelijk terug naar $ 27,9k en bleef daar een tijdje hangen. Vannacht echter, daalde de koers gestaag verder en bereikte een dieptepunt van $24.940, waarna het weer iets herstelde tot $25.400 op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu onder zware druk van de beren die ernaar streven om het verder richting $20k te duwen. De vraag is nu of de koers snel terug zal veren van deze laatste bearisch move, of dat het een nieuwe periode van verder afglijdende koersen inluidt. De meningen van analisten zijn verdeeld.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 478 miljard en het aandeel in de procedure was 47,1%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten ook forse verliezen. Ethereum (ETH, -9,2%), Cardano (ADA, -9,3%), Solana (SOL, -14%), Dogecoin (DOGE, -4,9%), Polkadot (DOT, -12,6%), Avalanche (AVAX, - 12%), Shiba Inu (SHIB, -8,7%), Polygon (MATIC, -14%) en Litecoin (LTC, -11,2%) boekten allemaal stevige verliezen.

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

Crypto-markkapitalisatie daalt tot rond  $ 1 biljoen

De totale cryptomarkt staat momenteel op $ 1 biljoen, maar dreigt er onder te gaan voor het eerst in meer dan 17 maanden. De markt is bearish en er zijn tekenen van een lange cryptowinter.

Het kan echter ook zomaar zijn dat het dieptepunt van de huidige bearmove nabij is en dat we snel weer hogere regionen zullen opzoeken. Voor de korte termijn is dit moeilijk te voorspellen. Wat echter wel duidelijk is, is dat dit soort sterke dalingen in het verleden altijd uitgelezen koopmomenten zijn geweest. Nu kopen is psychologisch lastig te doen, maar zou op lange termijn wel eens zeer lucratief kunnen blijken te zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram