Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin crasht voor de tweede dag op rij tot onder $24k terwijl de crypto-marktkapitalisatie onder $1 biljoen daalt

verkoop Bitcoin 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23,6k na een tweede opeenvolgende prijsdaling in evenveel dagen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat momenteel onder enorme bearish druk, waardoor de BTC koers in de buurt van zijn vorige recordhoogte van $ 20k is gekomen. Er is op dit moment geen bodem voor crypto. Altcoins verliezen ook wat waarde, maar veel presteerden iets beter dan Bitcoin na enkele weken te hebben verloren tegen de belangrijkste cryptovaluta. Daarover later meer.

Ander nieuws: de totale marktkapitalisatie van de crypto is gedaald tot onder de $1 biljoen na een onderbreking van meer dan 16 maanden. De markt was in 2021 (meestal) bullish, maar 2022 heeft een bloedbad gebracht dat veel topmunten heeft teruggebracht tot een fractie van hun eerdere waarde. Bitcoin is ook teruggebracht tot 1/3 van zijn waarde van zijn hoogste punt ooit van $ 69k.

De grote crypto-exchange Binance heeft eerder vandaag zijn BTC-opnames opgeschort, wat de huidige marktcrash zou kunnen hebben aangewakkerd. Hoewel ze een tijdje voor het ter perse gaan opnieuw werden voortgezet, verbijsterde de plotselinge beslissing gebruikers opnieuw en zorgde ervoor dat de markten overdreven reageerden. Daarover later meer.

Miljardair Stan Druckenmiller heeft, ondanks de recente enorme prijsdaling voor de cryptosector, verklaard dat hij in de huidige crisis de voorkeur geeft aan Bitcoin boven goud. Dit is een soort inflatoire bullmarkt geworden waar de inflatie hoogtij viert en grote economische problemen veroorzaakt. Ondanks de huidige sombere sfeer geeft Druckenmiller echter nog steeds de voorkeur aan Bitcoin.

Over miljardairs gesproken, zowel Tesla-CEO Elon Musk als grote crypto-investeerder Michael Saylor van Microstrategy kijken tegen enorme verliezen op hun crypto-investeringen aan, geschat op ergens tussen de $ 1,5- $ 1,8 miljard. Musk kocht BTC toen het ongeveer $ 35k waard was voor ongeveer $ 1,5 miljard in totaal, terwijl Saylor een aanzienlijk grotere hoeveelheid Bitcoin had, maar ze in verschillende stadia kocht voor een gemiddelde prijs van ongeveer $ 31k. Beiden hebben grote problemen met Saylor die ongeveer $ 950 miljoen verliest en Musk die $ 550 miljoen of meer verliest, maar geen van beiden heeft de intentie getoond om hun crypto-activa te verkopen. Het zijn allebei lange termijn spelers en ze zullen hun crypto waarschijnlijk vast blijven houden.

Ethereum had eerder vandaag een grote val die het na meer dan 16 maanden onder de $ 1200 bracht. De op een na grootste cryptovaluta, gemeten naar marktkapitalisatie, leed een groot verlies na een grote dump door een walvis die in één keer een enorme 93k ETH ($ 93 miljoen) ontlaadde. Dit leidde tot een flash-crash die het een dag maakte om te vergeten voor ETH-stieren. Analisten laten echter zien dat de liquidatie niet uit angst was, maar voor het nakomen van onderpand op een DeFi-lening.

Binance heeft de ondersteuning voor anonieme Litecoin-transacties beëindigd. Het LTC-netwerk kreeg een grote anonimiteitsupgrade nadat het lange tijd sluimerde en nu wordt het aangeprezen als een potentieel nuttige munt voor anonieme transacties. Exchanges en regeringen vallen hen echter hard aan, net als bij Monero (XMR), Dash (DASH) en anderen.

De Bitcoin koers zakt onder $24k

De Bitcoin koers daalde opnieuw enorm toen het onder cruciale ondersteuningsniveaus kwam. De cryptocurrency zoekt momenteel naar een definitieve bodem maar die is op dit moment nergens te bekennen.

De afgelopen 24 uur begonnen met Bitcoin rond de $ 28k. Het verloor langzaam en gestaag waarde gedurende de afgelopen 24 uur. Het boekte een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 22,9k, voordat het licht herstelde tot $ 23,8k op het moment van schrijven.

Ondanks voorspellingen dat BTC zich zal herstellen naar het niveau van $ 29k- $ 30k, is het opnieuw enorm gedaald. De cryptocurrency bevindt zich nu in de buurt van de vorige bullmarkt-top van $ 20k die in januari 2018 werd gezet. Het valt nog te bezien of BTC hier een bodem kan vinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 452 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook grote verliezen ten opzichte van de dollar. Door een aantal ongebruikelijke marktomstandigheden deden ze het echter uiteindelijk iets beter dan Bitcoin, ondanks het feit dat ze eerder grote verliezen boekten.

Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -18%), Binance Coin (BNB, -14%), Ripple (XRP, -12%), Solana (SOL, -13%), Dogecoin (DOGE, -16%), Polkadot (DOT, -9%), Tron (TRX, -17%), Avalanche (AVAX, -14%), Shiba Inu (SHIB, -9,5%), Polygon (MATIC, -16%), en Litecoin (LTC, -13%) alle geboekte verliezen. Maar veel waren minder erg dan Bitcoin (BTC, -15%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Crypto marktkapitalisatie gaat onder $ 1 biljoen terwijl Binance de opname voor een tijdje opschort

De totale cryptomarktkapitalisatie is na meer dan een jaar onder de $ 1 biljoen gekomen. De marktkapitalisatie daalde eerder op de dag tot onder $900 miljard toen het bloedbad van de markt een tweede dag inging.

Een van de redenen waarom sommige beleggers in paniek raakten, was het besluit van Binance om de opnames plotseling op te schorten. Dit wordt vaak gedaan door een platform wanneer er een cyberaanval is en de fondsen ervan zijn gestolen. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft echter getweet dat alle fondsen veilig zijn en dat de opschorting was vanwege een achterstand in transacties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram