Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt verder tot $ 20,8k en herstelt weer wat tot $ 22,5k

 

Bitcoin had opnieuw een bearish dag toen de koers opnieuw een grote daling optekende tot $ 20,8k voordat hij een klein herstel begon naar $ 22, 5k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt momenteel geen enkele bodem onder zich te hebben en bleef verliezen na verliezen boeken. Altcoins daarentegen stonden een groot deel van vandaag verrassend in het groen of boekten kleinere verliezen dan Bitcoin zelf, waardoor het marktaandeel van Bitcoin een beetje kleiner werd. Daarover later meer.

Ander nieuws: analisten zijn van mening dat het nog te vroeg is om te zeggen of we de bodem van de berencyclus al hebben bereikt. Daarover later meer.

De grote Bitcoin-belegger Michael Saylor heeft in een recent interview verklaard dat de huidige neerwaartse prijsactie zijn geest niet heeft getemperd, zelfs nu de aandelenkoers van zijn bedrijf, samen met de Bitcoin koers, hard valt. Het bedrijf van Saylor heeft nu maar liefst 129.816 BTC die de afgelopen jaren is gekocht, met een gemiddelde aankoopprijs die ver boven het huidige prijsniveau ligt. Dat heeft Saylor er echter niet van weerhouden om long te gaan met het digitale activum. Hij zei dat hij kan wachten, zelfs als de prijs naar 3,5k zakt en dat zegt iets.

Te midden van de laatste cryptocrash ontslaan beursbedrijven snel hun personeel in afwachting van een lange, harde cryptowinter. Coinbase zelf heeft afscheid genomen van ongeveer 18% van zijn personeelsbestand, in navolging van de beslissingen van Robin Hood, Gemini en Crypto.com om een ​​deel van hun eigen personeel te ontslaan.

De raadsman van Ripple in zijn zaak tegen de SEC heeft de federale toezichthouder bekritiseerd omdat hij probeerde zijn project plat te walsen en failliet te laten gaan. Stu Alderoty heeft verklaard dat dit een typisch geval is dat door de SEC wordt gebruikt om in de nabije toekomst een precedent te worden voor andere cryptobedrijven. Hij verklaarde dat de toezichthouder erop uit is om te bewijzen dat elke crypto een effect is en daarom illegaal is en onder zijn jurisdictie valt. De SEC vs Ripple-zaak is erg belangrijk voor de grotere cryptowereld en kan zeker het precedent worden voor het beslissen over toekomstige crypto-gevallen.

De SEC-voorzitter gaf daarentegen geen commentaar op de aanhoudende rechtsstrijd, maar verklaarde wel dat winsten die te mooi klinken om waar te zijn vaak frauduleus zijn. Hij gebruikte deze logica om te pleiten voor beleggersbescherming in 'effecten' die worden aangeboden door cryptoplatforms. Dit is in lijn met het beleid van de regelgevers om de rechtbanken ertoe te brengen crypto's als effecten aan te merken en ze in de toekomst onder hun eigen jurisdictie te dwingen.

Andere regelgevers pleiten voor strengere regelgeving en de markt ondergaat zware correcties. De EU-commissaris voor Financiële Diensten Mairead McGuinness heeft gezegd dat er behoefte is aan uitgebreide regulering van alle crypto-activa, vooral na de fall-out van de LUNA-cryptocurrency.

Een econoom van JP Morgan heeft voorspeld dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in de nabije toekomst waarschijnlijk aanzienlijk zal verhogen met ongeveer 0,75%, in ieder geval om de ongebreidelde inflatie in het land aan te pakken. De stap komt nadat de inflatie op Amerikaanse bodem het hoogste punt in 40 jaar bereikte.

Zuid-Koreaanse crypto-exchanges komen samen om een ​​zelfregulerend orgaan te vormen om te voorkomen dat fiasco's zoals Terra (LUNA) ooit weer gebeuren. De beurzen staan ​​onder druk van de overheid om iets te doen en ze lopen nu vooruit op door de overheid opgelegde regels.

Bitcoin daalt tot $ 20,8k

Bitcoin daalde eerder vandaag opnieuw tot een dieptepunt van $ 20,8k, voordat het in de nasleep een klein herstel deed naar $ 22,5k.

De laatste 24 uur begon met de Bitcoin koers rond de $ 23,3k, maar het begon onmiddellijk daarna te dalen. De koers noteerde om 4 uur 's ochtends een dieptepunt van ongeveer $ 20,8k, maar de bulls vochten wanhopig terug en herstelden het tot ongeveer $ 23k voordat ze weer een beetje waarde verloren om zich te stabiliseren op ongeveer $ 22,5k.

Bitcoin wordt nu geconfronteerd met een vijfde dag van prijsdalingen. Het begon met ongeveer $ 29k en heeft nu 30% van zijn waarde verloren gedurende deze tijd, wat aanzienlijk is. Er is op dit moment geen directe steun vastgesteld en het digitale activum zou opnieuw verder naar beneden kunnen bewegen. De steun van $ 20.000 kan de beren echter in de nabije toekomst op zijn minst wat afremmen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 425 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Een meerderheid van de altcoins bleef stabiel of boekte kleine winsten, zelfs toen Bitcoin eerder vandaag hard daalde. Solana (SOL, 3,5%), Polkadot (DOT, 2,5%), en Litecoin (LTC, 2%) boekten lichte winsten, terwijl Polygon (MATIC, -7,5%), en Tron (TRX, -10%) wat verliezen boekten. Andere altcoins waren grotendeels stabiel.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Analisten geloven dat het te vroeg is om te zeggen dat de bodem is breikt

Bekende analisten van de cryptosector zijn van mening dat het te vroeg is om te bepalen of de bodem is bereikt.

De Bitcoin koers is, na een korte duik eronder, weer boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde gekomen. Over het algemeen echter, staat de koers nog steeds onder enorme neerwaartse druk. Maar de steun van $ 20k zou de bearish aanval op zijn minst kunnen stoppen, althans voorlopig.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram