Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin behoudt de $ 20k steun na 0,75% renteverhoging FED

renteverhoging FED 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $21k na een spannende dag voor de markten gisteren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft de afgelopen vijf dagen verlies op verlies geboekt, maar de bearish storm lijkt nu een beetje te zijn gaan liggen. Alle ogen waren gisteren gericht op de bekendmaking van de renteverhoging van de Federal Reserve (FED) in de Verenigde staten. Om 20:00 uur Nederlandse tijd maakte de FED bekend de rente met 0,75% te zullen verhogen. Dat is de grootste renteverhoging in één keer sinds 1996. De markt had deze renteverhoging inmiddels ingeprijsd, waardoor de koersen stegen na bekendmaking van het nieuws. De Bitcoin koers had eerder op de dag $ 20.200 aangetikt en was in daar, in afwachting van het rentebesluit, de rest va de dag vlak boven gebleven. Ook de cryptomarkt reageerde opgelucht op het nieuws en steeg. Altcoins presteerden iets beter dan Bitcoin, waardoor de belangrijkste cryptovaluta een deel van zijn marktdominantie verloor. Daarover later meer.

Ander nieuws: crypto-exchanges zijn getuige van een recordinstroom van cryptovaluta, die dicht bij het niveau van 2018 komt. De uitwisselingsplatforms zijn getuige van dit niveau van instroom nadat de BTC koers een enorme daling optekende en enkele paniekerige verkopers in de rij stonden om hun activa te liquideren. Daarover later meer.

Bill Gates, de oprichter van Microsoft en een van de meest bekende tech-pioniers, heeft opnieuw de waardepropositie van Non Fungible Tokens (NFT's) in twijfel getrokken. Hij had lange tijd ernstige twijfels over de NFT's en heeft nu verklaard dat de sector "100% gebaseerd is op de Greater Fool Theory". Hij noemde met name de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-collectie en verklaarde dat het niets deed om de wereld te verbeteren en dat het geen geweldige afbeeldingen waren. Afgezien van NFT's, is Gates ook niet weg van de grotere cryptocurrency-sector. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met TechCrunch.

De Russische regering speelt een dubbelspel in digitale activa en de grotere cryptosector. Terwijl de regering crypto wil gebruiken als middel om massale westerse sancties tegen het land te omzeilen, introduceren ze tegelijkertijd wetten om de cryptosector in het land sterk te beperken. Dit toont aan dat Rusland, ondanks populaire retoriek, de digitale valutasector niet vertrouwt en deze niet zomaar onvoorwaardelijk omarmt.

Het grote Defi-platform Celsius zit in grote problemen. Nu de interesse in de digitale valutasector aanzienlijk afkoelt, verkeert het DeFi-bedrijf in zwaar vaarwater vanwege liquiditeitsproblemen. Zozeer zelfs dat er geruchten zijn dat het in faillissement gaat. Nexo heeft al interesse getoond om het bedrijf en al zijn verplichtingen volledig te kopen.

Ari Paul, de oprichter van investeringsmaatschappij Block Tower, heeft parallellen getrokken tussen de recente cryptocrash en de dotcom-zeepbel van het jaar 2000. Hij gelooft dat Bitcoin de Amazon van de situatie is en dat het zich met grote sprongen zal herstellen. Hij weet echter niet zeker of andere crypto's overleven en het goed zullen doen.

Het Office of the Inspector General (OIG) van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar fondsen die in beslag zijn genomen door de Amerikaanse marshalls bij verschillende invallen. De resultaten laten zoals verwacht veel onprofessioneel omgaan met de in beslag genomen crypto zien. De OIG heeft opgeroepen tot een opknapbeurt van het federale agentschap en zijn procedures voor het vasthouden van cryptovaluta.

Een wetsvoorstel in het Braziliaanse parlement zal cryptobetalingen legaal maken in het land en zal ook bepalingen bevatten voor privésleutels. Het valt echter nog te bezien hoeveel steun dit wetsvoorstel kan krijgen voor goedkeuring.

De Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek gestart naar handel met voorkennis op grote cryptocurrency-beurzen. Het zal waarschijnlijk routinecontroles uitvoeren op deze platforms.

Bitcoin herstelt na renteverhoging

Gisteren begonn met de Bitcoin koers rond de $ 21,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 04:50 uur 's ochtends begon te dalen. De koers zakte eerst onder $21k en kwam toen pijnlijk dicht bij de psychologisch belangrijke $20k steun door een waarde van $20,2k te noteren. De stieren slaagden er echter in om een ​​aantal wanhopige herstelpogingen te doen en zijn erin geslaagd om de koers weer boven $ 21k te brengen. Vervolgens kwam het eerder genoemde rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank wat voor opluchting zorgde op de financiële markten. Ook Bitcoin wist wat terrein te winnen op het nieuws. Het handelt momenteel rond de $ 21,7k, na vannacht even $23k te hebben aangetikt.

Bitcoin overleefde eerder vandaag opnieuw een bearish aanval, aangezien de koers dicht bij $ 20k kwam, maar niet verder naar beneden ging. Zozeer zelfs dat de 24-uurs afsluiting precies rond de startwaarde lag, wat een primeur is voor het digitale activum in de afgelopen 5 dagen. Maar laat je niet misleiden door deze beweging, want de beren zijn nog steeds erg sterk en kunnen snel genoeg terugslaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 416 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 45,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven gedurende een lange periode van de dag stabiel, sommige registreerden zelfs prijsstijgingen ondanks de moeilijke situatie van BTC. Grote winnaars waren Cardano (ADA, 9,3%), Solana (SOL, 9%), Polkadot (DOT, 4%), Dogecoin (DOGE, 7%), Tron (TRX, 9%), Shiba Inu (SHIB, 5,5% ) en Litecoin (LTC, 7%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Exchange inflows op het hoogste punt in 4 jaar doordat verkopers in paniek raken

Crypto exchanhes zijn getuige van een recordinstroom van crypto terwijl paniekerige verkopers zich naar de grote verkooppunten haastten voor liquidatie van hun digitale bezit. Gebruikers van 21 grote uitwisselingsplatforms hebben hiervoor hun deposito's aanzienlijk verhoogd. Dit is een belangrijk bearish signaal en was een van de redenen achter de recente ineenstorting van de koers.

De situatie wordt ook verergerd doordat veel miners een deel van hun gedolven crypto willen liquideren, aangezien hogere prijzen in de nabije toekomst waarschijnlijk moeilijk te verkrijgen zijn. FTX en Binance waren getuige van het grootste deel van de paniekverkopen.