Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Slachting onder altcoins, maar er zijn uitzonderingen!

Cryptocurrency nieuws 

Het lijkt erop dat de berenmarkt er toch nog een beetje langer zal blijven. Bitcoin is opnieuw gecrasht, deze keer tot bijna $ 20.000, en helaas zijn alternatieve cryptocurrencies gevolgd op het neerwaartse pad van de BTC koers. Maar hoewel bijna alle altcoins deze week zijn gezakt, lijkt het erop dat sommige projecten serieuzere problemen hebben dan alleen een tijdelijke prijscorrectie. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er de afgelopen 7 dagen in de wereld van altcoins is gebeurd! 

Geruchten over de diepe financiële problemen van Celsius maken van CEL de best presterende Altcoin van de week 

Celsius is een crypto-uitleenbedrijf dat al heel lang wordt bekritiseerd en omgeven door schandalen. In november 2021 werd de Chief Financial Officer van Celsius gearresteerd in verband met zijn eerdere betrokkenheid bij financiële oplichting. De benadering van het bedrijf voor het controleren en beheren van de activa van de gebruiker, evenals de beloften van onrealistisch hoge opbrengsten, zijn ook onderzocht door leden van de crypto-gemeenschap. 

Het lijkt erop dat Celsius-sceptici toch gelijk zouden kunnen hebben - een schokkend artikel gepubliceerd in Wall Street Journal onthulde dat de financiële problemen van Celsius nog erger zouden kunnen zijn dan iemand ooit had gedacht en dat het bedrijf zich zou kunnen voorbereiden op faillissement. Celsius heeft maandag aangekondigd dat het opnames tijdelijk voor alle gebruikers heeft geblokkeerd. Met andere woorden, meer dan 1 miljoen mensen hebben geen toegang gekregen tot $ 3 miljard aan crypto-activa die Celsius beweert in bewaring te houden. 

Volgens Wall Street Journal zijn de problemen van Celsius helemaal niet tijdelijk, aangezien het bedrijf een nieuw team van advocaten heeft aangenomen en zich mogelijk op faillissement voorbereidt. Aan de andere kant beweren geruchten dat Celsius samenwerkt met Citigroup, een van de grootste banken ter wereld, om aanvullende financiering te krijgen die het zou kunnen helpen de crisis te overleven. 

Interessant is dat, ondanks alle problemen, CEL een van de weinige grote cryptocurrencies is die de afgelopen 7 dagen in prijs is gestegen. In de afgelopen week is CEL met meer dan 22% in waarde gestegen, omdat investeerders denken dat het bedrijf zal worden gered en dat CEL het lot van Terra niet zal herhalen.  

Tether adresseert geruchten over het bedrijf 

Behalve Celsius is Tether waarschijnlijk het meest bekritiseerde bedrijf in het blockchain-ecosysteem. De uitgever van stablecoin is het meest berucht omdat het weigert een legitieme, onafhankelijke audit van zijn activa uit te voeren, wat ertoe heeft geleid dat te veel critici USDT ervan beschuldigen alleen maar door lucht te worden ondersteund.

Aangezien de recente ineenstorting van Terra veel beleggers voorzichtig heeft gemaakt met betrekking tot stablecoins, besloot Tether enkele van de vele geruchten over het bedrijf aan te pakken. Het belangrijkste is dat Tether heeft ontkend dat de meeste van zijn reserves Chinese handelspapieren van lage kwaliteit zijn. Volgens Tether bestaat het grootste deel van zijn reserves uit Amerikaanse staatsobligaties - maar aangezien dit niet onafhankelijk kan worden geverifieerd, wordt van crypto-investeerders verwacht dat ze Tether daarop vertrouwen. 

Tether heeft ook de relatie met Celsius besproken. De uitgever van de grootste stablecoin op de markt beweert dat het geen blootstelling aan Celsius heeft en dat er geen Celsius-gerelateerde activa zijn opgenomen in de reserves van Tether. 

Privacymunten vallen naar beneden en leveren recente winsten in 

Gecentraliseerde cryptobedrijven zoals Tether en Celsius zijn niet de enigen die problemen hebben tijdens deze bearmarkt. Gedecentraliseerde, op privacy gerichte projecten behoorden ook tot de activa die het meest werden getroffen door de recente cryptocrash. 

Monero (XMR), de grootste privacymunt op de markt, heeft in slechts een week tijd meer dan 35% van zijn waarde verloren. Zcash (ZEC), de op één na populairste privacygerichte cryptocurrency, is met bijna 30% gedevalueerd. Met de huidige prijzen is Monero 78% lager dan zijn hoogste punt ooit in mei 2021, en Zcash (ZEC) is 99% lager dan zijn ATH-set in oktober 2016. 

Zcash koers grafiek 

OKB wordt de enige munt uit de top 100 die winst maakt

Hoewel bijna alle altcoins de afgelopen week aanzienlijk in prijs zijn gedaald, hebben niet alle beleggers redenen om zich zorgen te maken. OKB-hodlers zijn er niet alleen in geslaagd om de schade van de crypto-crash te voorkomen, maar hebben zelfs kleine winsten behaald tijdens de ineenstorting. 

Hoewel een winst van 2% niet veel lijkt, ziet het er erg indrukwekkend uit, aangezien de meeste grote munten met 20-40% in prijs zijn gedaald. OKB is erin geslaagd om beter te presteren dan alle munten uit de top 100 van grootste cryptocurrencies op de markt, maar andere beursgerelateerde munten deden het niet zo goed: de prijs van BNB is met 25% gedaald en FTX Token (FTT) is met 12% gedaald. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram