Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt voor het eerst sinds november 2020 onder $ 18.000

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 17.7k op het moment van schrijven, nadat het eerder op de dag was gedaald tot onder de belangrijke lange termijnsteun van $ 20k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stond al een tijdje onder druk van de beren en de steun bezweek uiteindelijk eerder vandaag. Altcoins daarentegen waren voor de derde dag op rij weer stabiel, wat resulteerde in een interessante situatie in het cryptomarktaandeel. Daarover later meer.

Ander nieuws: een Chinese rechtbank heeft geoordeeld dat een contract dat betaling in virtuele valuta omvatte ongeldig was, aangezien crypto niet door de wet wordt beschermd. Daarover later meer.

De Securities and Exchange Commission (SEC) en andere regelgevende instanties in de VS onderzoeken het Defi-bedrijf Celsius m.b.t. zijn recente problemen. Celsius heeft een aantal rekeningen bevroren omdat het te maken heeft met een groot liquidatieprobleem. De staten Alabama, Texas, Washington en een paar anderen onderzoeken dit incident en kunnen een aanklacht indienen als deze saga voortduurt.

Vanwege de recente marktdaling is de totale waarde die in Defi is opgesloten gedaald tot ongeveer $ 74 miljard en dat wordt elke dag lager. Een van de redenen waarom het vergrendelde bedrag waarde verliest, is omdat de cryptomarkt crasht en sommige tokens met 70% of meer zijn gedaald. Over het algemeen is de vergrendelde waarde met ongeveer 70,75% gedaald.

Een Keniaanse wetshandhavingsinstantie heeft twee studenten gearresteerd voor het uitvoeren van cyberaanvallen om bankpassen te hacken en deze te gebruiken om Bitcoin op grote beurzen te kopen. De studenten leefden een weelderige levensstijl van hun illegale activiteiten en werden uiteindelijk gepakt door de politie.

Het door oorlog verscheurde Oekraïne is als derde niet-EU-lid toegetreden tot het Europese Blockchain-partnerschap. De vereniging omvat al Noorwegen en Liechtenstein. De associatie is gemaakt om grensoverschrijdende blockchain-diensten in de hele EU mogelijk te maken, die vervolgens werd uitgebreid met niet-EU-leden.

De grote crypto-exchange Coinbase bevindt zich onder een groeiende juridische wolk, aangezien er steeds meer class-action-rechtszaken worden aangespannen vanwege zijn rol bij het aanbieden van GYEN-, Terra USD-munten en andere. Het is echter afwachten hoe de juridische autoriteit hierop zal reageren.

Vijf Republikeinse politici hebben een brief geschreven aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission met betrekking tot de brede reeks nieuwe regels die door het federale agentschap worden afgedwongen. De regels zijn zeer streng voor handelsplatforms en zullen waarschijnlijk de ontwikkeling van markten belemmeren. De congresleden zijn van mening dat de aanpak van het federale agentschap de zaak niet helpt. Ze noemen het "achterdeurwetgeving".

Bitcoin koers zakt onder $ 18k

Bitcoin zakte eerder op de dag onder de $ 20k en daalde later verder. De cryptocurrency handelt nu ver onder de belangrijkste niveaus terwijl de beren het spel opvoeren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,6k. Het handelde lange tijd rond deze waarde voordat het om 8.50 uur 's ochtends begon te dalen. Het zakte onmiddellijk onder de $20k en stabiliseerde de rest van de dag rond de $19.2k, voordat hij tegen de avond verdere verliezen begon te boeken. Nu handelt de crypto op $ 17,7k op het moment van schrijven.

Zoals voorspeld in onze analyse van gisteren, staarde BTC in de afgrond en daar viel het vandaag in. Hoewel er een kans is dat de koers ervan kan herstellen tot boven $ 20k, maar dat is niet erg waarschijnlijk voor de lange termijn. De beren hebben aangetoond dat de koers onder $ 20k kan komen en ze kunnen het daar volhouden. Dus de bodem voor de verwachte berencyclus van 2022-2023 zal waarschijnlijk verder naar beneden liggen, misschien tot $ 15k of zelfs verder daaronder.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 354 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,9%, wat een nieuwe grote klap voor Bitcoin was in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten verliezen gedurende een groot deel van de afgelopen 24 uur (maar lager dan Bitcoin) en dat maakte de markt erg interessant met de belangrijkste cryptovaluta die aan het verliezen was en alts die erin slaagden het verlies enigszins te beperken. Er waren echter ook onder altcoins grote verliezen, waaronder Ethereum (ETH, -12,5%), Binance Coin (BNB, -10,5%), Cardano (ADA, -9,15), Ripple (XRP, -6,5%), Solana (SOL, -8,7% ), Dogecoin (DOGE, -9,3%), Polkadot (DOT, -6,6%), Shiba Inu (SHIB, -5,3%), Avalanche (AVAX, -6,7%) en Litecoin (LTC, -3,5%).

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Chinese rechtbank zegt dat betalingsovereenkomst met cryptogeld ongeldig is

Een Chinese rechtbank heeft bepaald dat financiële contracten in digitale valuta ongeldig zijn. Dit werd verwacht omdat de cryptosector volledig illegaal is in het land.

De rechtbank behandelde een zaak waarin een koper ermee instemde om voor een voertuig in crypto te betalen, maar wat resulteerde in een geschil. De rechtbank verklaarde ook dat virtuele valuta niet als valuta in omloop kan worden gebracht omdat het geen juridische status heeft voor dit doel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram