Bereikt de Bitcoin koers $ 40.000 tegen het einde van 2020?

 bitcoin

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Het huidige verloop van de Bitcoin koers weerspiegelt eerdere prijsbewegingen en zou tegen het einde van dit jaar de $ 40k kunnen overschrijden, zo blijkt uit analyse. De Bitcoin markt zat lange tijd vast in een smalle range tussen $ 11.200 en $ 12.000 en is inmiddels naar beneden toe uitgebroken tot een niveau van $ 9922, maar de vooruitzichten op lange termijn blijven nog steeds positief.

Als je naar de grafieken kijkt, kun je zien dat de cryptocurrency eerdere trajecten volgt en als alles goed gaat, ligt het in de lijn der verwachting om later dit jaar de $ 40k-barrière te doorbreken.

Bitcoin koers na het halving event

Bitcoin is ontworpen om een ​​continu afnemende nieuwe voorraad te hebben. Dit betekent dat na verloop van tijd het aanbod van nieuwe cryptocurrency met de helft wordt verminderd. Bitcoin begon met een aanwas van 50 nieuwe Bitcoins om de 10 minuten in 2008-09, die later met de helft werd teruggebracht tot 25 in 2012 en vervolgens 12,5 in 2016 en nu is dat 6,25. Dit proces vindt plaats na ongeveer elke vier jaar en de laatste vond plaats op 12 mei eerder dit jaar.

Als men de prijsbewegingen van Bitcoin tijdens de vorige twee halveringen van 2012 en 2016 bestudeert, is het duidelijk dat de prijs van de cryptocurrency na deze gebeurtenissen aanzienlijk is gestegen als gevolg van het steeds afnemende aanbod. In 2012-13 steeg Bitcoin met meer dan 50 keer na de eerste halvering en in 2016-17 steeg de cryptocurrency met bijna 30 keer na de halvering. Deze enorme prijsstijging vond echter niet onmiddellijk plaats en kostte veel tijd en momentum en daar moet rekening mee worden gehouden.

Dit jaar heeft de Bitcoin-halvering al plaatsgevonden in mei en nu is het de vraag of de cryptocurrency een nieuwe grote opleving te wachten staat. Hoewel de cryptocurrency-gemeenschap verenigd is in hun voorspelling dat een dergelijke stap inderdaad zal plaatsvinden, is er veel onenigheid over wanneer dit zal gebeuren. Voorspellingen variëren van binnen drie maanden tot meer dan een jaar.

Analyse toont aan dat Bitcoin binnenkort $ 40k zou kunnen bereiken

Sommige deskundige analisten zijn, na gedetailleerde analyse, van mening dat de bull-run binnen de komende 4-5 maanden kan beginnen. Coinometrics, een Bitcoin-analistenbureau, gelooft dat het doel voor Bitcoin tegen het einde van dit jaar $ 41.000 is en volgt eerdere prijsbewegingen die werden weerspiegeld tijdens de halveringen van 2012 en 2016. Deze grafiek werd getweet vanaf het officiële Twitter-account:

 

Verloop Bitcoin koers na de derde halveringAfbeeldingsbron: Coinometrics op Twitter

Nu zijn we nog maar vier maanden in de nasleep van de halvering van 2020 en de grafiek van Bitcoin gedraagt ​​zich binnen het bereik van de vorige halveringen. Als alles naar behoren verloopt, kan de Bitcoin koers tegen het einde van dit jaar, dat wil zeggen over minder dan vier maanden, $ 40.000 bedragen.

Andere voorspellingen

Plan B, de maker van de Stock-to-flow BTC-prijsmodellen, heeft beleggers aangespoord geduldig te zijn met Bitcoin. Zijn model hanteert een langetermijn doelstelling van $ 288.000 voor deze bull-cyclus, wat een groei van meer dan 2800% vertegenwoordigt ten opzichte van de pre-halving Bitcoin koers.

Hoewel deze enorme groeivoorspelling niet door alle analisten wordt gedeeld, zijn ze het er bijna allemaal wel over eens dat een aanzienlijke prijsstijging te verwachten is. Een eerdere gedetailleerde analyse toonde aan dat het 3 maanden tot meer dan een jaar kan duren voordat de bull-cyclus uiteindelijk kan beginnen.

Conclusie

Veel van deze analisten zijn grote investeerders en belanghebbenden in de cryptocurrency-wereld, dus ze hebben een aangeboren voorkeur om Bitcoin een ​​bull-run de markt in te duwen. Maar de markt is groter dan ieder van hen en de grote prijsstijging zal alleen plaatsvinden als de markt als geheel daar klaar voor is, dus het is nog wat voorbarig om te zeggen wanneer precies Bitcoin de volgende grote stap zal zetten. In de tussentijd kan de Bitcoin koers echter nog flink wat volatiliteit laten zien, zoals ook vandaag en gisteren weer duidelijk is geworden.

Het bewijs dat suggereert dat Bitcoin in de nabije toekomst een nieuwe bull-run zal meemaken en daarom een ​​zeer winstgevende investering kan zijn, neemt echter toe. Het zou dus verstandig zijn om dit soort analyses te overwegen en er een goed geïnformeerd oordeel over te vellen. Op basis daarvan kan dan een weloverwogen beleggingsbeslissing worden genomen.

 

 

Bitcoin koers zakt onder $26k door onrust over aanklacht tegen Binance

Bitcoin koers zakt onder $26k door onrust over aanklacht tegen Binance

dinsdag, 06 juni 2023 09:59

De aanklacht van de Amerikaanse SEC tegen Binance, de grootste crypto-beurs ter wereld, houdt de gemoederen flink bezig en heeft de cryptomarkt flink in het rood geduwd. De Bitcoin koers staat op...

SEC klaagt Binance en CZ aan met 13 aanklachten, Crypto koersen dalen

SEC klaagt Binance en CZ aan met 13 aanklachten, Crypto koersen dalen

dinsdag, 06 juni 2023 00:02

  Maandag werd de crypto-industrie in de Verenigde Staten opnieuw getroffen door een bominslag toen de SEC officieel de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, aanklaagde. De regelgevende...

Stock to flow model van Plan B voorspelt opmars Bitcoin (BTC) koers

Stock to flow model van Plan B voorspelt opmars Bitcoin (BTC) koers

maandag, 05 juni 2023 18:03

  Het bekende stock to flow model van de Nederlandse cryptoanalist Plan B geeft signalen af dat de markt zich in een vroege fase van de bullmarkt bevindt. Het stock to flow model is een populair...