Bitcoin koers stabiel op $ 20k en miners verkopen hun mijnopbrengsten van de maand mei

 

De Bitcoin koers is momenteel stabiel rond de $ 20k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bleef de afgelopen 24 uur stabiel rond deze waardering, ondanks twee belangrijke nieuwsberichten. Altcoins hadden aan de andere kant wat gemengde verliezen, aangezien de onzekerheid rond de huidige prijsbodem toenam. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin-miners hebben naar verluidt alle nieuwe BTC die in mei is geslagen, verkocht, waardoor de markten overlopen van de crypto. Daarover later meer.

Ethereum-medeoprichter en huidige voorzitter Vitalik Buterin heeft kritiek geuit op het Stock-to-flow (S2F) -model van Bitcoin en zijn beloften. Buterin zegt dat het model schadelijk is omdat het een voortdurend toenemende waarde belooft voor de digitale valuta. Het S2F-model is behoorlijk beroemd, maar faalde grotendeels tegen het einde van de huidige bull run. De koers kon niet de nieuwe hoogten bereiken die het model voorzag.

Oekraïne heeft meer dan $ 100.000 opgehaald uit de verkoop van een cryptopunk NFT die het een maand of zo geleden geschonken heeft gekregen. Dit is een van de eerste gevallen waarin een zittende regering NFT's gebruikt om geld in te zamelen voor de oorlogsinspanning. De veiling bracht 90 ETH op.

Grote horlogefabrikant TAG Heur heeft een nieuwe NFT-smartwatch als primeur voor de sector. De Lorraine Cheung, de ceo van het luxe, merk heeft ook aangegeven interesse te hebben om dingen naar de metaverse te verplaatsen.

Jim Himes, een lid van het Amerikaanse congres pleit voor een digitale dollar. Het land loopt achter op andere ontwikkelde landen bij het ontwikkelen en inzetten van een Central Bank Digital Currency (CBDC), maar nu wordt er aandacht aan besteed. De centrale bank van Qatar heeft aangekondigd dat ze zich in de beginfase bevindt van de lancering van haar eigen CBDC.

De grote eCommerce-gigant eBay heeft een nieuw NFT-platform met de naam KnownOrigin aangeschaft en zal waarschijnlijk in de nabije toekomst een eigen marktplaats beginnen. KnownOrigin stelde artiesten en makers van inhoud in staat om NFT's te verkopen, kopen of veilen in een blockchain-enabled omgeving. eBay heeft zichzelf in deze scene geworsteld met deze enorme aankoop.

De Amerikaanse Federal Reserve wil opnieuw haar rentetarieven verhogen om het probleem van de ongebreidelde inflatie in het land en over de hele wereld aan te pakken. Jerome Powell, de huidige voorzitter, heeft verklaard dat meer renteverhogingen "gepast" zijn.

Crypto.com heeft goedkeuring gekregen van Singaporese financiële toezichthouders om haar activiteiten in het land te starten. De goedkeuring wordt een grote betalingslicentie genoemd en stelt de exchange in staat om verschillende van dergelijke diensten in het kleine land aan te bieden.

Bitcoin koers stabiel op $ 20k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur stabiel rond de $ 20k. De cryptocurrency voelt opnieuw druk van de beren na een mislukte poging om hogere koersniveau’s te bereiken.

De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $21k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het naar beneden begon te zakken. De koers bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 20k om 8.40 uur, maar hield dit niet vol en herstelde zich in een mum van tijd terug naar $ 20,8k. Het prijsdrama eindigde toen echter niet toen de koers opnieuw een prijsdaling registreerde, dit keer onder de $ 20k voor een zeer korte interval voordat hij zich haastig weer in veiligheid bracht daarboven.

Bitcoin wordt nu opnieuw geconfronteerd met druk van de beren, vooral nu de berg van $ 2,2 miljard op vrijdag aflopende opties opdoemt. Het digitale activum is vers van een beweging onder $ 20k en zou er opnieuw onder kunnen zakken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 380 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,1%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook verliezen aangezien de markten in onzekere wateren blijven. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5%), Cardano (ADA, -3%), Solana (SOL, -7%), Dogecoin (DOGE, -5%), Polkadot (DOT, -3%), Shiba Inu (SHIB, -14%), Avalanche (AVAX, -5,5%) en Litecoin (LTC, -3,5%).

Solana koers grafiek

In ander nieuws…..

BTC-miners verkopen complete mei-opbrengst

Veel Bitcoin-miners hebben momenteel problemen en velen van hen gaan offline. Dit komt doordat de prijs van de crypto een pak slaag heeft gekregen waardoor miners een groot deel van de recente opbrengsten hebben moeten verkopen, inclusief naar verluidt de hele maand mei-opbrengst.

Volgens een eerdere analyse moet de Bitcoin koers stabiel blijven op ongeveer $ 32k om de meeste miners winstgevend te houden, maar het is momenteel een flink stuk lager dan die waarde, waardoor miners onder druk worden gezet om hun crypto te verkopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram