Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 20k terwijl Cristiano Ronaldo een exclusief NFT-partnerschap met Binance aankondigt

 

Bitcoin handelt momenteel gestaag tegen $ 20k na weer een trage dag op de markten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert steun te vinden na grote verliezen in de afgelopen weken, waardoor het ongeveer 30% van zijn waarde verloor. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel, afgezien van een zeer klein aantal uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: voetbalsuperster Cristiano Ronaldo heeft een exclusieve Non-Fungible Token (NFT) deal getekend met Binance Exchange. De aan het WK gebonden ster zal via deze samenwerking digitale verzamelobjecten aanbieden.

Binance heeft ook een nieuwe update aangekondigd in de Verenigde Staten door de kosten voor BTC-transacties te elimineren. Changpeng Zhao, de CEO, heeft verklaard dat de nieuwe stap om de handelskosten te verlagen, een positief gebruikerssentiment in het land zal genereren te midden van een grote prijsdaling. Het zou geweldig zijn als de exchange dit aanbod uitbreidt naar de rest van de wereld.

Maar Coinbase heeft aan de andere kant aangekondigd dat het zijn Pro-service zal beëindigen om de volledige handelsservices samen te voegen tot één enkelvoudig aanbod. De exchange heeft al een groot ontslag aangekondigd van ongeveer 10% van zijn personeelsbestand ter voorbereiding op de crypto-winter. De handelskosten van Coinbase Pro variëren van 0-0,6%.

Bybit crypto exchange heeft aangekondigd dat het een nieuwe schikking heeft getroffen met de Ontario Securities Commission. De stap komt nadat de toezichthouder sancties heeft opgelegd aan twee beurzen die in hun rechtsgebied actief zijn wegens een overtreding van de effectenwetgeving.

Meta CEO Mark Zuckerberg heeft op Instagram stories een nieuw NFT-testprogramma aangekondigd. De sociale-mediagigant heeft geprobeerd NFT's in zijn enorme sociale-medianetwerk te verwerken, maar neemt de tijd om vooruitgang te boeken.

De regering van China, die een algemeen Bitcoin-verbod in het land heeft uitgevaardigd, heeft investeerders gewaarschuwd dat de cryptocurrency naar nul zou kunnen gaan. Daarover later meer.

De CEO van een relatief nieuw bedrijf, Swan Bitcoin, is van mening dat de Defi-leensector zou kunnen instorten vanwege een groot gebrek aan risicocompensatie in de markt. Hij noemde Celsius, die momenteel wordt geconfronteerd met een grote liquiditeitscrisis als gevolg van de enorme recente daling van de marktprijzen.

Een blockchain-manager heeft verklaard dat transparante financiële systemen geen echte grip zullen krijgen. Adrian Brink, de oprichter van Anoma, wees hierop toen Litecoin (LTC) een enorme upgrade implementeerde om de transparantie en anonimiteitsfuncties te verbeteren.

Bitcoin koers stabiel op $ 20k

Bitcoin handelt gestaag rond de belangrijke $ 20k-steun terwijl bearish aanvallen erop toenemen. De cryptocurrency is vers van een daling onder dit niveau en staat nu al weken onder negatieve marktdruk.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het in de vroege ochtend een beetje begon op te waarderen. Het zette dit voort tot het rond de middag ongeveer $ 20,8k bereikte. De beren hebben echter al snel wat controle teruggewonnen en hebben het op het moment van schrijven teruggebracht tot ongeveer $ 20,4k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 387 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven een groter deel van de afgelopen 24 uur stabiel, op enkele uitzonderingen na. Polygon (MATIC, 17%) was de grootste van allemaal, gevolgd door kleinere winsten van Avalanche (AVAX, 3,5%) en Litecoin (LTC, 4,5%).

MATIC koers grafiek

In ander nieuws….

Bitcoin kan naar nul dalen, waarschuwt de Chinese regering

De Chinese overheid heeft gewaarschuwd dat Bitcoin tot nul zou kunnen dalen. Met behulp van de South China Morning Post en Economic Daily nieuwsuitzendingen, waarschuwde de regering haar burgers dat de crypto op weg was naar nul. Dit is typerend voor de Chinese overheid omdat ze in mei 2021 een verbod aankondigde toen de crypto meer dan $ 50k waard was. Ze zien nu hun kans schoon bij te dragen ​​aan de angstzaaierij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram