Bitcoin koers stabiel op $ 21k terwijl de moeilijkheidsgraad voor mijnen met 14% daalt

 

Bitcoin is momenteel stabiel rond de $ 21k op het moment van schrijven, na weer een dag van relatieve inactiviteit. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert een bodem te vinden op het steunniveau van $ 20k, maar het is op dit moment te vroeg om te zeggen dat dit gelukt is. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van een klein aantal uitschieters. Daarover later meer.

Ander nieuws: de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk is met ongeveer 14% gedaald tot ongeveer 199 Exa-hash/seconde. De bevinding werd gepresenteerd door het Cambridge Center for Alternative Finance, dat gespecialiseerd is in blockchain-netwerken. Dit is een aanzienlijke daling, maar in de nabije toekomst zal waarschijnlijk een neerwaartse trend worden waargenomen, aangezien de huidige Bitcoin koers voor de meeste miners onhoudbaar blijft.

Onder druk heeft Defi-onderneming Celsius adviseurs ingehuurd over wat te doen na een mogelijk faillissement. De adviseurs waren herstructureringsadviseurs die bedrijven adviseren over hoe ze de dreigende financiële ineenstortingen kunnen overleven. Om de dag komt er een nieuw rapport over Celsius, maar het lijkt duidelijk dat het netwerk in de huidige omstandigheden waarschijnlijk niet alleen zal overleven.

Groot P2E-cryptoproject Axie Infinity heeft compensatie aangekondigd voor de slachtoffers van de Ronin Bridge-hack waarbij voor ongeveer $ 620 miljoen aan crypto werd gestolen. Daarover later meer.

Een ARK-manager is van mening dat de recente versnelling van de ontwikkeling van Central Bank Digital Currencies (CBDC's) de stablecoin-sector kan schaden, maar niet de bredere crypto-sector. Dit is aannemelijk omdat cryptocurrencies anders zijn dan stablecoins en helemaal niet gekoppeld zijn aan grote fiat-valuta's. Ze hebben hun eigen circulatie en economie.

Recent onderzoek toont aan dat veel Bitcoin-miners al hebben gecapituleerd voor de snel verslechterende Bitcoin koers. On-chain-gegevens van CryptoQuant laten zien dat miners hun mijnrendementen snel liquideren en dat er nu een prijsbodem kan ontstaan.

Blockchain-netwerk Solana heeft een nieuwe Web 3.0-telefoon aangekondigd die gemengde reacties van de gemeenschap heeft ontvangen. De telefoon heet Saga en zal worden uitgebracht naast de nieuwste ontwikkelaarsstack van het netwerk voor Web 3. Solana heeft de afgelopen jaren veel succes gehad, maar de beruchte problemen, waaronder netwerkverstikking, blijven onopgelost en daarom kunnen sommige gebruikers aarzelen om een Solana telefoon.

Eminem en Snoop Dogg, twee ervaren Amerikaanse rappers, verschijnen in een nieuwe videoclip als “bored apes”. De video is grappig om te zien terwijl de twee iconische zangers hun samenwerking met de BAYC opvoeren.

Het nieuwe optreden van Singapore tegen crypto-gebruikers in het land is door de regelgever zelf beschreven als "meedogenloos" en "onophoudelijk hard". De opmerkingen kwamen van de hoogste financiële autoriteit van Singapore (MAS), chief fintech officer Sopnendu Mohanty.

Bitcoin stabiel op $ 21k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21k op het moment van schrijven, na weer een trage laatste 24 uur. De cryptocurrency herstelt zich licht na een enorme daling in de afgelopen weken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de  BTC koers rond de $ 21,1k. Het handelde zijwaarts gedurende de resterende tijd, volledig ondersteund op het niveau van $ 21k. Als gevolg daarvan daalde de volatiliteit gedurende een groot deel van de dag tot onder de 2%.

Bitcoin probeert nu hard te herstellen van recente dieptepunten en lijkt goede steun te vinden bij $ 20k, nadat het de afgelopen week 2-3 keer veerkrachtige beren heeft afgeweerd. De echte test die deze steun zal moeten doorstaan, zal echter de tand des tijds zijn, aangezien de volgende gerapporteerde bullmarkt minstens anderhalf jaar verwijderd is.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 403 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op een klein aantal uitzonderingen na. Ze omvatten Litecoin (LTC, 6%), Avalanche (AVAX, 6%), Shiba Inu (SHIB, 5,3%) en FTX Token (FTX, 3,5%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws…..

Axie Infinity compenseert gehackte Ronin Bridge-gebruikers

Axie Infinity, de grootste naam in het P2E-segment, heeft een uitgebreid pakket aangekondigd voor slachtoffers van zijn enorme Ronin Bridge Hack.

Dit was een paar maanden geleden toen de nieuwste bridge van het populaire gamingplatform werd gehackt en als gevolg daarvan gingen honderden miljoenen dollars aan crypto verloren aan aanvallers, voornamelijk in de vorm van ETH- en USDC-tokens. Gebruikers kunnen 1 ETH opnemen voor 1 ETH die tijdens de aanval verloren is gegaan. Dit kan sommige gebruikers lastig vallen, aangezien 1 ETH toen meer dan $ 2000 waard was en nu rond de $ 1100 zweeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram