Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel rond $ 21k en Glassnode stelt dat 2022 Bear Markt de slechtste is in de geschiedenis

 

Bitcoin is momenteel stabiel rond de $ 21k-waardering, aangezien de cryptocurrency het grootste deel van de afgelopen 24 uur levenloos is gebleven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevond zich de afgelopen week of zo op een stabiel niveau na een grote crash, waardoor het in een paar dagen ongeveer 30% van zijn waarde verloor. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de grote crypto-analysewebsite Glassnode tot de conclusie is gekomen dat volgens sommige statistieken de crash van de berenmarkt in 2022 de ergste ooit is geweest in de afgelopen 13 jaar van BTC. Daarover later meer.

Verschillende rapporten hebben verklaard dat Rusland in gebreke is gebleven met zijn wereldwijde leningbetalingen. Het is voor het eerst sinds 1918 dat het Euraziatische land naar verluidt zijn leningen niet meer kan betalen. Het Russische ministerie van Financiën heeft deze berichten echter ontkend en verklaard dat de Russische staat de afbetalingen van de lening via het Euroclear-systeem had betaald. Het land geeft de sancties als reden waarom het niet via de reguliere kanalen transacties kan afhandelen voor terugbetaling van leningen. Rusland is momenteel verwikkeld in een al drie maanden durende oorlog met buurland Oekraïne en staat onder aanzienlijke financiële druk. Dankzij zijn aanzienlijke macht in de energie- en voedselsectoren kon het zijn economie echter in stand houden, ondanks de verlammende westerse sancties.

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft een set regels voor alle cryptovaluta voorgesteld. Zijn organisatie ligt onder vuur vanwege het actief aanklagen en belemmeren van de voortgang van de sector en zijn brede, aanmatigende manier van reguleren van de industrie.

De grote investeringsbank Goldman Sachs heeft haar oordeel over de Coinbase-aandelen in haar laatste rapport verlaagd tot "verkopen". De bank heeft meer dan $ 2,5 biljoen aan Assets Under Management (AUM) en is al een tijdje optimistisch over de cryptosector, maar verlaagde haar verwachtingen van de COIN-aandelen na een grote ineenstorting van de markt in de hele cryptosector. Niet alle financiële instellingen hebben oordeel echter verlaagd. Het heeft 20 koopaanbevelingen, 6 houden aanbevelingen en 5 verkopen. Maar de marktcrash kan andere instellingen dwingen om ook hun oordeel naar beneden toe aan te passen.

Uit een recent rapport blijkt dat ongeveer 1% van de gebruikers bijna 90% van het stemrecht heeft in gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO's). Deze kwestie is keer op keer aan de orde gesteld dat DAO's de macht concentreren. Maar aan de andere kant zijn DAO's niet gemaakt om letterlijke gelijkheid te hebben, maar eerder op basis van gelijkheid.

Een topmanager van de Zwitserse Nationale Bank gelooft dat regelgevers waarschijnlijk hard zullen optreden tegen de private stablecoin-sector na de aanzienlijke Terra (LUNA)-crisis. De LUNA-crypto verloor binnen enkele dagen ongeveer 99,999% van zijn waarde, terwijl de UST stablecoin ongeveer 90% verloor. Dit kan de autoriteiten ertoe aanzetten om hard op te treden tegen particuliere stablecoins. De bekende voorstander van cryptotransparantie en hacktivist Anonymous heeft gezworen om de misdaden van Do Kwon, de mede-oprichter van het Terra (LUNA) cryptocurrency-project, te onthullen en te presenteren.

Bitcoin stabiel rond $ 21k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur stabiel rond de $ 21k. De cryptocurrency is stabiel na de flinke koersval halverwege deze maand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 21,3k. Het handelde lange tijd zijwaarts voordat het om 15.30 uur 's middags begon te dalen. Het vond een bodem rond de $ 20,6k en is sindsdien iets hersteld tot ongeveer $ 20,8k op het moment van schrijven. Over het algemeen was de volatiliteit erg laag.

Bitcoin stabiliseert zich nu rond de cruciale steun boven $ 20k. Het is zijwaarts bewogen, maar niet veel, wat wijst op voortdurende consolidatie-inspanningen. De beren hebben nog steeds de leiding en ze kunnen het weer naar beneden halen, maar de koopmuur onder $ 20k houdt ze voorlopig op afstand.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote verliezers waren Polygon (MATIC, -7,5%), Uniswap (UNI, -4,5%) en Litecoin (LTC, -3%). Tron (TRC, 6%) was de enige winnaar.

Tron koers grafiek 

In ander nieuws…..

2022 Bear Market het ergst tot nu toe?

Ja, als je de analytics-website Glassnode gelooft. Bitcoin zakte onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde en de totale nettoverliezen betekenen dat deze bearmarkt in absolute termen de slechtste moet zijn.

Het is echter relatief gezien misschien niet de slechtste. In 2018 daalde BTC met meer dan 85% ten opzichte van het hoogste punt ooit van ongeveer $ 20k (momenteel ongeveer 72%). Dus, ervan uitgaande dat dit de bodem was, wordt de cryptosector nu veel volwassener met minder wilde fluctuaties.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram