Bitcoin zakt iets naar $ 20.500 en SEC-voorzitter zegt dat BTC een commodity is en geen security

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20,5k op het moment van schrijven na een ongemakkelijke dag op de cryptomarkt. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie staat onder druk van de beren om onder de $ 20k te gaan, maar het heeft stand gehouden, althans tot nu toe. Altcoins boekten enkele kleine verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: SEC-voorzitter Gary Gensler heeft eindelijk gezegd wat de cryptogemeenschap al heel lang wilde horen: dat Bitcoin geen security is, maar een commodity. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de sector, want het grootste deel van de afgelopen 10 jaar zitten we vast in dit regelgevende gedoe. Dit zou ook de situatie voor de algemene cryptomarkt kunnen verbeteren. Daarover later meer.

Het Amerikaanse agentschap FBI heeft twee mannen gearresteerd voor het beramen van een gewelddadige overval op een voorraad cryptocurrencies in het huis van een familie. Het Amerikaanse ministerie van Justitie, waaronder de FBI optreedt, heeft een verklaring over de zaak vrijgegeven en zei dat de twee daders een plan hadden beraamd om een ​​huis te beroven voor tientallen miljoenen dollars aan crypto. Ze werden gearresteerd in Virginia.

Het omstreden crypto-leenplatform Celsius geeft momenteel gemengde signalen af. Het platform heeft opnames en andere overdrachten van het platform bevroren in afwachting van zijn lot. Het is een algemene overtuiging van analisten dat het bedrijf op weg is naar faillissement of een overname. Celsius heeft echter ook voor het laatste kwartaal enkele winsten aangekondigd. Dit heeft voor enige verwarring gezorgd over hoe een bedrijf winst kan declareren als het zich in een moeilijke situatie als deze bevindt.

Volgens een laatste onderzoek is de cryptosector veel populairder onder millennials dan andere investeringsinstrumenten zoals beleggingsfondsen. Uit de analyse blijkt dat millennials tussen de 25-40 de voorkeur geven aan crypto en er in veel grotere aantallen in investeren. Ongeveer 40% van de millennials is geïnvesteerd in de sector. Volgens ander onderzoek zullen jongere generaties zoals Gen Z nog meer in crypto investeren. Dit laat zien dat het grootste deel van de toekomstige bevolking nauw betrokken zal zijn bij de crypto-scene.

Oezbekistan wil de cryptominingsector verder reguleren. Een nieuw uitvoerend bevel van de president stelt alle gedolven activa vrij van belasting. De handel in deze activa is echter alleen toegestaan ​​op beurzen die in het land zijn geregistreerd. Ook mag men anonieme (privacy-) crypto niet minen.

Een cryptomining-faciliteit heeft een mijnbouwoperator eruit gegooid vanwege onbetaalde energierekeningen. Compass Mining verloor de faciliteit nadat de eigenaar Dynamics Mining het eruit had geschopt. De laatste beweerde dat de eerste ongeveer $ 1,2 miljoen aan uitstaande rekeningen had. Dit kan in de nabije toekomst een probleem worden, aangezien de winstgevendheid van crypto-mijnbouw drastisch is gedaald.

De Bitcoin koers zakt iets naar $ 20,5k

Bitcoin had over het algemeen opnieuw een trage dag, maar de koers daalde slechts zeer licht tot ongeveer $ 20,5k op het moment van schrijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts en had over het algemeen een lage volatiliteit. De koers begon 's ochtends rond 10.30 uur een lichte stijging te noteren en bereikte daarbij een hoogtepunt van $ 21,2k. Het kon echter geen verdere winst maken en ging in plaats daarvan verder met dalen. De beren wonnen terrein terug tot ongeveer $ 20,5k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat momenteel opnieuw onder druk van de beren, maar de huidige prijsniveaus houden stand, althans voorlopig. De beren hebben geen haast, zolang er geen grote prijsstijgingen worden waargenomen. Ze kunnen hun energie sparen voor een volgende aanval.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 387 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,36%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies boekten enkele verliezen nadat de markt bleef vertragen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -3%), Ripple (XRP, -4,5%), Cardano (ADA, -3%), Solana (SOL, -7,9%), Dogecoin (DOGE, -6,8%), Polkadot ( DOT, -5%), Tron (TRX, -3%), Shiba Inu (SHIB, -7,8%), Avalanche (AVAX, -6,6%), Polygon (MATIC, -5%) en Uniswap (UNI, 4,4 %).

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…

SEC-voorzitter geeft eindelijk toe dat Bitcoin een commodity is en geen security

De SEC-voorzitter, een lange tegenstander van de cryptosector, heeft eindelijk toegegeven dat Bitcoin een commodity is en geen security en daarom zal de SEC er waarschijnlijk geen jurisdictie over hebben. Hij zei dat echter alleen dat met betrekking tot Bitcoin en niet andere munten zoals Ethereum, Ripple en anderen en dat is een belangrijk punt.

Hij zei:

“Some, like Bitcoin — and that’s the only one I’m going to say because I’m not going to talk about any one of these tokens, but my predecessors and others have said they’re a commodity.” 

Dit resulteerde in een explosie op crypto Twitter en discussies begonnen. Voor de meesten was het euforie, aangezien BTC deze aanmatigende, ongegronde beschuldiging al heel lang bestrijdt. Dit kan BTC aanzienlijk ten goede komen in de nabije toekomst.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram