Bitcoin zakt iets naar $ 20k en ECB verwacht aanhoudende inflatie

 

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 20k op het moment van schrijven, na een lichte bearish dag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de neerwaartse krachten terwijl het vecht om de steun van $ 20k vast te houden. Altcoins boekten zelf ook enkele gemengde verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens een nieuwe enquête heeft ongeveer 75% van de Spaanse inwoners op zijn minst van Bitcoin gehoord. Maar slechts 10% van hen kocht de cryptocurrency daadwerkelijk. Het onderzoek bestudeerde meer dan 1500 deelnemers, maar de resultaten waren niet zo bemoedigend in het Iberische land.

De Taiwanese centrale bank overweegt een baanbrekend rentevrij Central Bank Digital Currency (CBDC)-model. De maatregel wordt genomen om een ​​kapitaalvlucht uit het land te voorkomen. Een renteloos model kan echter ook uitdagingen met zich meebrengen, aangezien het de prikkels voor gebruikers vermindert, vooral in het licht van enorme inflatiecijfers.

Een nieuw beleggersrapport van Citigroup stelt dat de komst van blockchain, crypto en digitaal eigendom de vastgoedmarkt in de nabije toekomst zal transformeren. De sector heeft al genoeg uitdagingen. Door crypto gedekte hypotheken kunnen echt worden naarmate hun vraag over de hele wereld toeneemt.

De oprichter van het Polkadot (DOT) blockchain-netwerk, Gavid Wood, heeft een reeks nieuwe stappen aangekondigd om het netwerk te helpen transformeren naar een volledig gedecentraliseerde entiteit. Andere cryptocurrency-netwerken dan Bitcoin liggen regelmatig onder vuur omdat ze niet het soort decentralisatie bevorderen dat door de blockchain-revolutie wordt beoogd. Sommigen willen dit echter verbeteren en overstappen op een volledig gedecentraliseerd model zoals voorzien in de geest van blockchain-netwerken.

CoinShares CEO Meltem Demirors heeft verklaard dat het tijd is om ons te concentreren op cryptocurrency-infrastructuur over de hele wereld. Volgens haar is de cryptosector veel interessanter en futuristischer dan de reguliere Web3-sectoren die op dit moment als paddenstoelen uit de grond schieten. Haar bedrijf is een van de grootste crypto-investeringsondernemingen in Europa met eind 2021 meer dan $ 260 miljoen aan netto crypto-investeringen.

Het hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB) is van mening dat de inflatie voorlopig nog wel even blijft aanhouden en mogelijk nooit de niveaus van vóór de Covid-19-pandemie zal terugzien. Dit is een verontrustende ontwikkeling, die het gevolg is van de vele stimuleringsmaatregelen op de markten en in de economie. De langetermijneffecten van deze stap zullen waarschijnlijk niet zomaar verdwijnen.

De grote Bitcoin-investeerder Microstrategy heeft volgens CEO Michael Saylor nog eens 480 BTC aangekocht voor $ 20,8k. Het bedrijf bezit nu een enorme 129.6k Bitcoin met een gemiddelde aankoopprijs van $30k. Daarover later meer.

Grote crypto-investeerder Mark Cuban heeft verklaard dat de bearmarkt waarschijnlijk zal voortduren totdat crypto-apps daadwerkelijk nuttig worden. De beroemde gastheer van Shark Tank zei dat de sector een ander nut moet vinden dan alleen financiën en nuttige toepassingen in die sector moet bouwen.

De Bitcoin koers zakt iets naar ongeveer $ 20k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 20k op het moment van schrijven na een lichte bearish beweging eerder vandaag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 7.30 uur 's ochtends begon te dalen. De koers zakte terug naar ongeveer $ 20k en is daar sindsdien grotendeels gebleven met korte gevallen van actie van minder dan $ 20k.

In de toekomst staat BTC zeker onder druk van de beren. Het ondersteuningsniveau van $ 20.000 is de afgelopen weken gehandhaafd, maar het kan in de nabije toekomst een nieuwe test ondergaan. Er wordt gezegd dat er een koopmuur aanwezig is onder $ 20k, maar de crypto-wintersituatie maakt grote kopers nerveus en een nieuw, lager dieptepunt behoort zeker tot de mogelijkheden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 383 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,80%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, boekten wat verliezen aangezien de markten nerveus waren en wat waarde verloren. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -4,6%), Binance Coin (BNB, -5,5%), Ripple (XRP, -3,15%), Solana (SOL, -5,3%), Polkadot (DOT, -5,5%), Tron (TRX, -4%), Lawine (AVAX, -6%) en Polygon (MATIC, -3%).

Ripple koers grafiek

In ander nieuws….

Microstrategy koopt er 480 BTC bij

De CEO van Microstrategy, Michael Saylor, heeft verklaard dat het nog ongeveer 480 BTC heeft gekocht tegen een gemiddelde prijs van $ 20,8k. Hoewel 480 BTC op zich al een groot bedrag is, is de eigen cryptopositie van het bedrijf nu maar liefst 129,8k BTC.

Saylor heeft agressief geïnvesteerd in de cryptomarkt en dat heeft het softwarebedrijf getransformeerd tot een soort crypto institutionele belegger met een van de grootste private stashes ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram