Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 19k en ongeveer 80.000 Crypto-miljonairs zijn weggevaagd tijdens de crash van 2022

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven, aangezien de koers uiteindelijk toegaf aan de niet-aflatende druk van de beren. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt daarom gevaarlijk onder het steunniveau van $ 20.000 na deze laatste prijs-squeeze. Altcoins boekten gemengde verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente marktcrash heeft ertoe geleid dat meer dan 80.000 miljonairs uit de sector zijn weggevaagd. Dit betekent dat ze geen miljonairs meer zijn en dat hun totale waarde een grote klap heeft gekregen. Er zijn veel andere statistieken die aantonen dat de cryptocrash van 2022 een van de ergste ooit is in de korte geschiedenis van Bitcoin. Daarover later meer.

De centrale bank van India heeft cryptocurrencies onderaan de lijst met potentiële risico's voor het systeem gezet, ondanks harde kritiek erop. De bank verklaarde wel dat de cryptosector een opkomend risico was en moet worden aangepakt. India heeft een zeer ongebruikelijk standpunt over crypto. Aan de ene kant is er via het parlement een belasting van 30% opgelegd, maar tegelijkertijd stelt de Reserve Bank dat het de cryptosector niet legaal maakt. Dit heeft geleid tot veel kritiek op de rol van de bank.

De wereldwijde Financial Action Task Force (FATF) heeft verklaard dat ongeveer 11 van de 98 landen in relevante rechtsgebieden zijn begonnen met het handhaven van het nieuwe regelgevingsmodel voor cryptocurrencies. De wereldwijde financiële waakhond heeft deze aanbevelingen gedaan om de antiwitwasregels (AML) over de hele wereld te handhaven. Het staat echter voor uitdagingen om hierover consensus te bereiken.

Jed Macleb, een van de mede-oprichters van Ripple's XRP-cryptocurrency, heeft bijna geen crypto meer. De voormalige CTO van Ripple Labs had honderden miljoenen XRP-tokens op zijn naam staan ​​en hij dumpte ze al een tijdje terug. Nu heeft hij nog maar 83 miljoen XRP over en dat is peanuts vergeleken met wat hij ooit had. De reden dat hij er veel heeft gedumpt, is dat hij het bedrijf Ripple in onaangename omstandigheden heeft verlaten en heeft geprobeerd het neer te halen met grote dumps.

NFT-platform OpenSea is getuige geweest van weer een groot lek van gebruikersgegevens. De marktplaats heeft het incident gemeld aan de autoriteiten waarbij e-mails van gebruikers en andere gevoelige informatie betrokken waren. Dit is niet het eerste incident in de afgelopen maanden waarbij het platform meerdere keren is gehackt.

De Russische Centrale Bank (CBR) heeft verklaard open te staan ​​voor cryptomining in het land, zolang de opbrengsten worden geëxporteerd en niet in het land worden opgepot. De stap komt nadat de bank onder toenemende druk komt te staan ​​om de sector te erkennen.

De grote institutionele crypto-investeringsmaatschappij Grayscale heeft een veel gepubliceerde juridische uitdaging gelanceerd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De cryptogemeenschap sprong ook in en zegt dat de SEC GBTC en andere ETF-aanvragers gegijzeld houdt.

De Bitcoin koers zakt onder $ 19.000

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven na weer een koersdaling. De cryptocurrency wordt geconfronteerd met een onzekere bearish toekomst, aangezien de koers blijft dalen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 8 uur 's ochtends begon te dalen. De koers daalde tot ongeveer $ 19k en is daar sindsdien grotendeels gebleven, ondanks enkele korte termijn bewegingen eronder.

Bitcoin kijkt nu opnieuw naar de bearish afgrond. De koopmuur net onder de $ 20k is er, maar veel aankopen zijn op veel lagere niveaus. Dit betekent dat ze misschien gewoon wachten op een nieuwe grote prijsdaling voordat ze meer crypto kopen tegen nog lagere prijzen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 361 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,39%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook wat verliezen toen de markt daalde. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -7%), Cardano (ADA, -4,5%), Solana (SOL, -7%), Dogecoin (DOGE, -6%), Polkadot (DOT, -5%), Avalanche ( AVAX, -7%), Polygon (MATIC, -9%) en Uniswap (UNI, -7%).

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws…..

Meer dan 80.000 miljonairs weggevaagd van cryptomarkten

De recente marktcrash heeft volgens gegevens van BitInfoCharts tienduizenden miljonairs van de cryptomarkten weggevaagd. Slechts 26.300 adressen hebben nu naar verluidt BTC ter waarde van meer dan $ 1 miljoen, wat ongeveer 80.000 minder is dan op het hoogtepunt in november 2021.

Het aantal walvissen met veel dollars aan crypto heeft ook een klap gekregen. Het aantal adressen met 1 BTC of meer is echter ook toegenomen, wat een verhoogde koopactiviteit tegen deze goedkopere tarieven laat zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram