Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op ongeveer $ 19k en Coinbase gaat activiteiten in Nederland uitbreiden

Nederlandse vlag 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19.5k op het moment van schrijven na weer een trage handelsdag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft het moeilijk om terug te keren boven de cruciale voormalige steun van $ 20k. De beren zijn echter vertraagd en er is geen grote verdere prijsdaling waargenomen. Altcoins waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, net als de algemene vooruitzichten van de sector. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, bezig is om volledig geregistreerd te worden in Nederland. Andere landen die betrokken zijn bij deze laatste uitbreiding zijn onder meer Spanje, Italië en Frankrijk. Daarover later meer.

De Duitse financiële instelling Deutsche Bank heeft aan het eind van het jaar een enigszins positief beeld geschetst van Bitcoin. Volgens de bank kan de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar oplopen tot $ 28k. Dit is ongeveer 42% prijsherstel vanaf het huidige koersniveau.

De El Salvadoraanse president Nayib Bukele houdt vast aan zijn pro-Bitcoin-standpunt. Bukele kondigde onlangs aan dat het land ongeveer 80 extra BTC aan zijn nationale schatkist had toegevoegd, waardoor het totale aantal BTC dat het in bezit heeft op ongeveer 2.381 komt. El Salvador is het enige land dat dit officieel doet omdat het de topcrypto als wettig betaalmiddel heeft verklaard, ondanks dat het IMF dit krachtig afraadt. In het geval van een langdurige berenmarkt, kan hij echter onder grote druk komen te staan ​​om de kostbare USD-reserves van het land niet meer op het spel te zetten.

Er is met succes een Ethereum-vork genaamd Sepolia gedaan, die het netwerk dicht bij zijn mainnet-samenvoeging brengt. Momenteel zijn er twee afzonderlijke ketens in het Ethereum-systeem en deze zullen in de nabije toekomst worden samengevoegd.

De eigenaren van enkele van de beroemde Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s geven naar verluidt hun avatars aan bedrijven voor marketingdoeleinden. Een bedrijf genaamd Mouse Betl Labs begon dit streven, maar zal alleen doorgaan met toestemming van de eigenaren van de Apen.

Van Eck, een financiële firma, heeft opnieuw een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF)-licentie aangevraagd bij de Amerikaanse SEC. Dit is de derde keer dat het dit doet, nadat het beide eerdere keren is afgewezen. De SEC heeft verhinderd dat crypto spot-ETF's in de VS voet aan de grond krijgen, terwijl crypto-futures ETF’s wel zijn toegestaan.

Experts zijn van mening dat de zelfbewaring van crypto-activa erg belangrijk zal zijn tijdens deze laatste bearmarkt periode. Zelfbewaring vertaalt zich vaak in persoonlijke portemonnees met een hoog beveiligingsniveau maar beperkte functies en functionaliteiten.

De Europese Unie heeft de controversiële nieuwe Markets in Crypto Assets (MiCA) -wetgeving aangenomen. Door deze stap zal een enkelvoudig regelgevend kader worden afgedwongen over de grenzen van de 27-landen-economische unie.

Wereldkampioen schaken Gary Kasparov laat de moed niet zakken door de plotselinge komst van de berenmarkt. Kasparov, een langdurige Bitcoin-investeerder en voorvechter van digitale privacy en mensenrechten, heeft de laatste koersdaling van zich afgeschud. Hij is van mening dat het een langetermijninvestering is en dat moet ook zo worden gezien.

Bitcoin koers stabiel op $19.5k

Bitcoin is momenteel stabiel rond het niveau van $ 19,5k na een dag van relatieve inactiviteit op de markten.

Gisterenbegon met de BTC koers rond de $ 18.9k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's nachts abrupt in waarde begon te stijgen. Het boekte een 24-uurs hoogtepunt van $ 20,7k voordat het opnieuw begon te dalen. Op het moment van schrijven is het teruggelopen tot ongeveer $ 19,5k en is op dat niveau afgevlakt.

In de toekomst probeert Bitcoin nu halfslachtig te herstellen van zijn wekelijkse dieptepunten onder $ 19k. De beren hebben het echter wat moeilijk om onder $ 19k te komen en de koers  blijft zich hiervan herstellen. Ze hebben echter nog steeds de controle over de markt en zijn in een positie om de koers drastisch naar beneden te brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 370 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitschieters. Ze omvatten Ethereum (ETH, 4%), Binance Coin (BNB, 2%), Solana (SOL, 3,9%) en Polygon (MATIC, 2,9%).

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws….

Coinbase breidt activiteiten in Nederland uit

Coinbase, een van de twee grootste crypto exchanges ter wereld, probeert de Nederlandse markt te betreden. Dit maakt deel uit van de initiatieven van het bedrijf om uit te breiden over de hele EU, met soortgelijke stappen in Italië, Spanje en Frankrijk.

De app is al beschikbaar in andere EU-landen, zoals Duitsland, maar vond het moeilijk om in andere te werken. Na een crisis en vertraging in de handel als gevolg van de laatste berenmarkt, wil Coinbase nu agressief uitbreiden om het tekort aan inkomsten te compenseren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram