Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 19k terwijl activiteit rond NFT’s steeds verder afneemt

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven, na weer een dag van consolidatie net onder het belangrijkste niveau van $ 20k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt zijwaarts nadat het niet is hersteld boven $ 20k. Altcoins waren ook stabiel ondanks het aanhoudende negatieve sentiment in de markt. Daarover later meer.

Ander nieuws: Non-Fungible Tokens (NFT's) hebben de laagste maandcijfers voor meer dan een jaar geregistreerd. Nu de NFT-verkopen dalen, bestaat er al een vermoeden dat de hype in de sector langzaam aan het uitsterven is. Sommige analisten voorspellen een grote bearmarkt voor de hele scene van digitale verzamelobjecten. Daarover later meer.

Een populaire Bitcoin-trader heeft getweet dat de cryptomarkt en met name Bitcoin deze keer een lange bearmarkt zullen ondergaan. Altcoin Sherpa, de handelaar in kwestie, schreef dat het maanden zou duren voordat de markt zich rond een potentiële bodem zou consolideren en vanaf daar zou opbouwen. Volgens hem gaat het nog lang duren. Een andere veel gevolgde handelaar, Rekt Capital, herhaalde hetzelfde sentiment en zei dat de accumulatie tijd zal vergen. De bodem is momenteel nergens te bekennen aangezien de BTC koers flink blijft dalen.

De grote crypto-exchange Ku Coin heeft berichten in de media weersproken dat het op weg was naar insolventie. De Koreaanse beurs werd belasterd door een aantal populaire handelaren, waaronder Otteroo en KongBTC, die beiden twitterden dat de gebruikers al hun geld onmiddellijk moesten opnemen omdat de beurs in de problemen zit. Ku Coin verdreef deze geruchten snel met een bericht van de mede-oprichter van de exchange, waarin stond dat Ku Coin geen plannen had om opnames te stoppen. Het valt nog te bezien wat er van de saga wordt, maar als er enige waarheid in de zaak zit, moeten gebruikers van Ku Coin waakzaam blijven en de portefeuilles van de beurs de komende weken nauwlettender in de gaten houden.

Axie Infinity heeft zijn eerder gehackte Ronin Bridge maanden na de enorme hack opnieuw gelanceerd. De hack was een van de grootste die de afgelopen jaren is gezien en heeft geresulteerd  in een totaal verlies van $ 600 miljoen, voornamelijk in de vorm van ETH en USDC. De brug is nu echter opnieuw gelanceerd en wordt volledig 1: 1 ondersteund met ETH. Axie Infinity is nog steeds een populair blockchain-platform en een groeiend ecosysteem en het zal dit misschien wel overleven.

Het Bitcoin-mijnsysteem maakt momenteel vreemde tijden door. Dit komt omdat zelfs toen de rendementen de afgelopen maand een duikvlucht namen vanwege de grote marktcrash, de hash-snelheid er stabiel uitzag met slechts een kleine daling. Voor veel miners zijn de huidige niveaus echter onhoudbaar en ze zullen het waarschijnlijk niet lang volhouden. Momenteel is de moeilijkheidsgraad ongeveer 180 Exa-hash per seconde.

De Russische president Vladimir Poetin pochte dat het land de westerse pogingen om zijn economie te vernietigen heeft overleefd. Het sterke herstel van de roebel na eerdere dalingen heeft veel economen verbijsterd, maar het meeste is waarschijnlijk te wijten aan het besluit van de regering om het te ondersteunen met goud en de toenemende olie-export naar India, China en andere landen.

Bitcoin stabiel op $ 19k

Bitcoin vlakt af rond de waardering van $ 19k op het moment van schrijven na een dag van lage volatiliteit gisteren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 19,3k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts met een volatiliteit van minder dan 3% gedurende deze tijd. Dit ondanks het feit dat de beren en stieren verwikkeld zijn in een strijd die langdurige gevolgen zal hebben voor de sector.

Bitcoin bevindt zich nu opnieuw op een kruispunt omdat het de onmiddellijke toekomst van de cryptomarkt lijkt te bepalen. De crypto handelt zijwaarts onder een cruciaal niveau van $ 20k dat de stieren koste wat kost moesten verdedigen. Maar het beweegt er momenteel onder en dat baart hen zorgen. De beren hebben geen haast en zullen waarschijnlijk enige tijd nodig hebben om het verzet weg te hakken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 368 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,22%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, blijven grotendeels stabiel. Alleen Polygon (MATIC, 4%) was de altcoin met enige echte verandering gedurende deze tijd. De markt is momenteel opvallend rustig.

MATIC koers grafiek 

In ander nieuws….

NFT-markt koelt af

De NFT-markt bevindt zich nu op het laagste niveau in meer dan een jaar. Hoewel de cryptomarkt in het algemeen ook laag is, is het een ander scenario dan NFT's die pas ongeveer 2 jaar echt bestaan. Het grootste deel van de vooruitgang werd ook in 2021 geboekt.

Dit betekent dat de hype van de markt aan het afnemen is en dat kan relevante informatie zijn voor de duizenden nieuwe NFT-collecties die op de markt komen of dat willen doen. De markt voor digitale verzamelobjecten kan echter de komende jaren relevant blijven naarmate de metaverse hausse aanhoudt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram