Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Crypto bearmarkt stimuleert nieuwe ontwikkelingen

Cryptocurrency nieuws 

De cryptomarkt blijft bearish. Met de Bitcoin koers nog steeds onder het niveau van $ 20.000, is het niet verwonderlijk dat alternatieve cryptocurrencies het ook niet goed doen. Deze situatie kan uiteindelijk echter iets goeds worden - gedwongen door het bearish sentiment in het blockchain-ecosysteem, kondigen veel toonaangevende projecten opwindende technologische doorbraken aan. Ondertussen blazen enkele van de minder veelbelovende projecten hun laatste adem uit. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

Bitcoin is gedaald, maar Bitcoin Cash is dood

Hoewel lage cryptoprijzen er misschien deprimerend uitzien, is het altijd goed om de dingen van de positieve kant te bekijken. Een van de grootste voordelen van de huidige bearmarkt is misschien het feit dat veel projecten van lage kwaliteit zoals Bitcoin Cash (BCH) deze cryptowinter waarschijnlijk niet zullen overleven.

Bitcoin Cash, de bootlegversie van Bitcoin die wanhopig probeert nieuwkomers in de crypto-ruimte te overtuigen dat het echt is, heeft zojuist zijn dieptepunt bereikt in vergelijking met BTC. De BCH/BTC-ratio is nu slechts 0,005, wat betekent dat de echte Bitcoin 200x waardevoller is dan BCH.

De waarde van Bitcoin Cash uitgedrukt in Amerikaanse dollars ziet er ook niet goed uit. Op 29 juni daalde de BCH-prijs kort onder de $ 100, het laagste niveau in bijna 4 jaar. Met andere woorden, de Bitcoin Cash-prijs is nu 96,67% lager dan de ATH. Het heeft ook een van de slechtste algemene prestaties van alle grote cryptocurrencies, omdat het de enige munt uit de top 30 van grootste cryptocurrencies is met een negatieve ROI (return of investment) van -81,76%.

Het recente nieuws over Roger Ver, een van de meest beruchte Bitcoin Cash-beïnvloeders, is misschien wel de laatste nagel aan de doodskist van BCH. Volgens rapporten heeft Ver mogelijk $ 47 miljoen aan schulden bij een van de toonaangevende crypto-investeringsplatforms.

BCH grafiek 

Polkadot bestrijdt de berenmarkt door meer decentralisatie te introduceren

De beste manier om de bearmarkt te bestrijden, is door cryptoprojecten meer gedecentraliseerd te maken. Dat is althans de mening van Gavin Wood, de oprichter van Polkadot (DOT) en Kusama, die onlangs aankondigde dat beide projecten binnenkort veranderingen in het bestuursmodel zullen doorvoeren om uiteindelijk volledige decentralisatie mogelijk te maken.

Het nieuwe bestuursmodel genaamd Gov2 stelt elke DOT-bezitter in staat om gemakkelijk referenda te starten over elk onderwerp. Er is geen limiet aan het aantal referenda dat kan worden gestart en alle voorstellen die niet meer dan 50% van de stemmen halen, worden na 28 dagen automatisch verworpen.

Verder kondigde Gavin Wood aan dat er een nieuwe organisatie genaamd de Polkadot Fellowship zal worden opgericht om te helpen bij het bestuursproces. De Polkadot Fellowship zal bestaan ​​uit blockchain-experts die de bevoegdheid hebben om de stemtijd op bepaalde voorstellen te verkorten, voor het geval een snellere beslissing absoluut noodzakelijk zou zijn.

Het nieuwe bestuursmodel wordt eerst geïntroduceerd op het Kusama-netwerk. Als alles goed werkt na de eerste tests en de nieuwe code door een professionele audit komt, wordt het Gov2-governancemechanisme gelanceerd op mainnet Polkadot.

DOT grafiek 

Cardano stelt belangrijke hardfork uit

Hoewel Cardano (ADA) het veel beter lijkt te doen dan zijn directe concurrent Solana (SOL), krijgt de SOL-prijs nog steeds een deuk in de huidige bearmarkt. De harde vork van Vasil naar de ADA-blockchain heeft een kans om deze te veranderen, maar de lancering van de vork is uitgesteld van eind juni naar later in juli.

De Vasil-hardfork is primair gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid van de Cardano-blockchain, waardoor deze meer transacties per seconde kan verwerken en tegelijkertijd de transactiesnelheid kan verbeteren. Het tweede belangrijke kenmerk van Vasil is dat Cardano gastvrijer wordt voor blockchain-ontwikkelaars, wat hopelijk teams zal overtuigen om hun projecten op ADA te bouwen in plaats van concurrerende blockchains zoals Ethereum of Binance Smart Chain te gebruiken.

ADA koers grafiek 

Solana-houders kunnen eindelijk staken op Coinbase

Vergeleken met de enorme aankondigingen van Polkadot en Cardano, hebben Solana-investeerders niet zoveel om enthousiast over te zijn - maar ze hebben tenminste iets. Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, heeft zojuist aangekondigd dat SOL een van de 7 cryptocurrencies zal worden die door Coinbase-gebruikers kunnen worden gestaked.

Het belangrijkste voordeel van Coinbase-staking is dat het proces extreem gestroomlijnd is om zo gemakkelijk mogelijk te zijn*, zelfs voor complete beginners, die zich niet hoeven te bekommeren om technische details. Bovendien kunnen mensen zelfs een heel klein bedrag aan Solana staken, vanaf $1 aan SOL. In tegenstelling tot veel DeFi-scams die investeerders lokken met beloften van bizar hoge winsten, is Coinbase eerlijk over het jaarlijkse rendement dat wordt geschat op 3,85%.

Solana koers grafiek 

*noot van de redactie: Ook op de grootste Nederlandse exchange Bitvavo is het kinderlijk eenvoudig om crypto te staken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram