Skip to main content

Bitcoin nieuws

ETH-gaskosten bereiken 19 maands dieptepunt, BTC koers stabiel

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19k op het moment van schrijven na een over het algemeen trage dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie consolideert zich net onder de belangrijke grens van $ 20k die van steun in weerstand is veranderd, terwijl de marktkrachten botsen om de volgende richting voor de Bitcoin koers te bepalen. Altcoins waren ook grotendeels stabiel aangezien ze zijwaarts handelden na een over het algemeen matige week. Daarover later meer.

Ander nieuws: de transactiekosten van Ethereum zijn nu op een 19 maands dieptepunt aangeland. Ze daalden vorige maand tot ongeveer $ 1,57, het laagste niveau sinds december 2020. Daarover later meer.

Een in Koeweit gevestigde islamitische bank, de Warba Bank, is naar verluidt de metaverse binnengegaan volgens lokale publicaties. Het is het nieuwste bedrijf uit de regio geworden dat de futuristische, immersieve technologiesector betreedt. Het valt echter nog te bezien hoeveel vooruitgang het heeft geboekt op dit gebied of dat het slechts een tactiek is om de krantenkoppen te halen.

Het grote Defi-bedrijf BlockFi is dicht bij het sluiten van een deal met FTX, waardoor het door de laatste wordt overgenomen voor ongeveer $ 240 miljoen. BlockFi wordt, net als andere crypto-uitleenpunten, geconfronteerd met de fall out na de laatste grote inzinking van de markt. Hoewel de situatie niet zo slecht is als bij Celsius, die naar verluidt wacht om overgenomen te worden om zichzelf te redden, wil BlockFi nog steeds het gebruikersgeld beschermen en lijkt acquisitie de logische weg vooruit. Veel Defi-bedrijven hebben te maken met de hitte als gevolg van de recente marktcrash en zijn op zoek naar nieuwe kredietlijnen of zelfs fusies.

De grote crypto exchange Coinbase heeft gereageerd op eerdere berichten dat het bedrijf Amerikaanse gebruikersgegevens aan de overheid verkocht. De verkoop van bedrijfseigen consumentengegevens wordt door gebruikers als een groot probleem beschouwd. Er zijn rapporten opgedoken dat de beurs geo-locatiegegevens verkoopt met behulp van de Tracer-applicatie. Als het waar is, kan het schandaal een grote impact hebben op de reputatie van de beurs en kan het ertoe leiden dat veel klanten vertrekken. De gerapporteerde federale afdeling die hun locatie-informatie gebruikt, was Immigration and Customs Enforcement (ICE), die illegale inwoners van andere landen betrapt en genadeloos deporteert. Dit zal naar verwachting een groot probleem zijn voor het platform.

Belastingdiensten in Roemenië gaan achter cryptocurrency-handelaren aan die hun belastingaangifte van handelsactiviteiten niet indienen. De autoriteiten zijn van mening dat er ongeveer 50 miljoen EUR aan handelswinsten is die niet door de handelaren is aangegeven.

Het aantal Bitcoin-adressen dat op verlies staat heeft onlangs een recordhoogte bereikt toen de markt vorige maand instortte. Glassnode toonde deze statistiek en verklaarde ook dat alleen al sinds 1 mei ongeveer $ 40 miljard aan gerealiseerde verliezen is geleden.

De Israëlische regulator voor effecten schept op over een uitgebreide crypto-regulering tijdens de recente Israel Crypto Conference. Ilan Gildin, de hoofdeconoom bij het bureau, is van mening dat de nieuwe regels de cryptosector zullen helpen een goede juridische basis in het land te krijgen.

Bitcoin koers stabiel op $ 19k

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond het niveau van $ 19k. De cryptocurrency vindt het moeilijk om vast te houden aan het belangrijke $20.000 niveau terwijl de speculatie over de echte bodem voortduurt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 19,2k. Het grootste deel van de volgende 24 uur werd het zijwaarts verhandeld. De stieren probeerden wanhopig de beren onder het $ 19k-niveau af te houden. Vlak voor het ter perse gaan, steeg de koers echter weer naar ongeveer $ 19,6k.

Bitcoin staat onder aanzienlijke druk van de beren die zo graag een nieuw meerjarig dieptepunt willen. De beren gaan echter vrij langzaam vooruit nu de markt afkoelt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 367 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,27%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren de afgelopen 24 uur ook stabiel. Ripple (XRP, 2%) en Polygon (MATIC, -3,5%) lieten de enige significante bewegingen zien in deze periode.

XRP koers grafiek

In ander nieuws…..

Ethereum-transactiekosten zetten 19 maands dieptepunt neer

De transactiekosten van Ethereum, ook wel gasvergoedingen genoemd, hebben een nieuw meerjarig dieptepunt bereikt terwijl de bearmarkt aanhoudt. Dit zou echter andere sectoren, zoals de NFT's, kunnen helpen, aangezien de vergoedingen voor het uitvoeren van transacties daar zijn gedaald.

Over het algemeen is het een beetje een negatief teken voor de ETH-cryptocurrency, omdat het normaal gesproken het einde van een bull run aangeeft. Gastarieven beginnen over het algemeen te stijgen aan het begin van de bull run en bereiken een piek in het midden ervan, maar dalen zodra de bearmarkt begint. Dit is de reden waarom ETH-houders op hun hoede zullen zijn voor meer prijsdalingen in de nabije toekomst terwijl de markt afkoelt en alts crashen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram