Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt iets tot $ 19.8k terwijl weer een crypto-leenbedrijf in de problemen komt

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 19.8k op het moment van schrijven, na een dag van licht koersherstel. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt nog steeds onder het belangrijke niveau van $ 20k. Altcoins boekten ook licht herstel. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat weer een groot crypto-uitleenbedrijf in moeilijkheden is beland. Vauld, het bedrijf in kwestie is in faillissement en heeft de opnames opgeschort. Dit volgt op eerder negatief nieuws uit de Defi-sector, waaronder onder meer van Celsius, die naar verluidt ook dicht bij een herstructureringsoptie staat. Daarover later meer.

De regering van Colombia heeft een nieuw gedecentraliseerd kadastersysteem in het hele land aangekondigd, dat gedeeltelijk wordt aangedreven door het openbare grootboek van Ripple. Dit is een van de eerste algemeen bekende toepassingen voor het netwerk, afgezien van het mogelijk maken van financiële transacties. Het kabinet wil hiermee de landregistratie transparanter maken.

De beroemde publieke persoonlijkheid en cryptocriticus Jim Cramer is van mening dat de recente ineenstorting van de cryptomarkt door renteverhogingen altijd de bedoeling van de regering was geweest. Cramer beweerde zonder bewijs dat dit al die tijd de bedoeling van de regering was. Hij is van mening dat het werk van de Fed er bijna op zit. Hij noemde crypto financiële speculatie, zoals veel andere markten.

Verschillende Twitter- en Facebook-accounts van de Britse strijdkrachten zijn gehackt door oplichters. Ze maakten van deze gelegenheid gebruik om phishing-links door het hele land te verzenden. Het is nog onduidelijk wat voor schade dit heeft veroorzaakt. Uiteindelijk zijn de accounts echter teruggevonden en is de illegale activiteit verwijderd.

USD stablecoins zoals USD Tether, USD Coin en anderen zijn getuige van hoge premies bij aankoop in Argentinië, nu de minister van Financiën ontslag heeft genomen bij de regering. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met flinke problemen in de economie die hebben geleid tot een van de hoogste inflatiecijfers ter wereld. Er is veel vraag naar de USD stablecoins omdat ze kunnen worden gebruikt voor het verzenden van geld en, nog belangrijker, om crypto te kopen. Er lijkt geen einde te komen aan deze sombere situatie voor het land.

De bekende “goldbug” Peter Schiff kampt met aanzienlijke problemen met zijn bank die door de Puerto Ricaanse autoriteiten is gesloten. Schiff is een bekende goudpromotor en een van de grootste critici van de cryptosector, met name van Bitcoin. De Puerto Ricaanse autoriteiten hebben zijn bank gesloten omdat hij niet voldeed aan de minimale bankkapitaalvereisten. Het is ironisch dat zijn bank zo onvoorzichtig met financiën omgaat terwijl hij crypto aan het bashen is voor onverantwoordelijk gedrag.

Grote bedrijven geven veel uit om een ​​leeuwendeel van de totale bestaande Bitcoin te krijgen. Een recent onderzoek toont aan dat grote accumulatoren, waaronder enkele gebruikelijke verdachten, de lat hoger hebben gelegd en grote aankopen hebben gedaan, waaronder Microstrategy, een van de grootste BTC-bezitters ter wereld.

De Bitcoin koers stijgt een beetje tot $ 19,8k

Bitcoin heeft de steun van $ 20.000 voor een korte tijd teruggewonnen voordat het op het moment van schrijven terugviel naar ongeveer $ 19.8k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 19,4k. Het handelde een tijdje lichtjes naar beneden totdat het om 5 uur 's ochtends $ 19k bereikte. De koers vlakte vervolgens een tijdje af voordat hij zich enigszins begon te herstellen. Het bereikte een meerdaagse high van $ 20k om 19:50 uur 's avonds en handelt momenteel rond dat niveau.

De stieren hebben enkele grammen moed verzameld om terug te keren naar ongeveer $ 20k, maar de beren waren daar nog steeds in enorme aantallen rond. Een mislukte stap naar $ 20k zou voor hen een nieuwe katalysator kunnen zijn om nog een grote koersdaling te bewerkstelligen. Een beweging boven $ 20k zal hun plannen op z’n minst voor een korte tijd vertragen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 378 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,32%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten zelf lichte winsten. Veel, waaronder Ethereum (ETH, 5,5%), Binance Coin (BNB, 4,4%), Solana (SOL, 4,1%), Tron (TRX, 3,2%), Avalanche (AVAX, 5,8%) en Uniswap (UNI, 4,1% ) boekten allemaal lichte winsten die groter waren dan die van Bitcoin.

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws….

Crypto-leenbedrijven in grote problemen

Weer een grote cryptogeldschieter zit in de problemen, doordat de marktcrash de Defi-sector blijft verwoesten. We hebben al eerder problemen gemeld met de grote kredietverstrekker Celsius en nu proberen de beren een andere geldschieter genaamd Vauld ten val te brengen.

Anders dan bij Celsius, dat iedereen tot twijfel dwingt, heeft Vauld al grote herstructureringsplannen aangekondigd die uiteindelijk zullen resulteren in een overname.

Deze enorme liquiditeitscrisis heeft de crypto-leensector enorm in z’n greep en heeft ervoor gezorgd dat beleggers hun vertrouwen erin hebben verloren. Dit moet door de sector worden aangepakt voordat het een levensvatbaar alternatief voor leningen uit conventionele bronnen kan zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram