Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op ongeveer $ 20k terwijl de universiteit van Maastricht BTC-losgeld terugkrijgt en er 150% winst op maakt

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 20,2k, een bekend niveau van de afgelopen week of zo. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert zichzelf te stabiliseren na een enorme prijsdaling in de afgelopen vier weken, maar heeft momenteel moeite om een ​​ondersteuningsvloer te vinden. Altcoins waren grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitschieters die enkele verliezen rapporteerden. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Universiteit Maastricht is in 2019 gehackt door een groep hackers. De hackers  eisten zo'n 200.000 euro losgeld in de vorm van BTC en de universiteit voelde zich gedwongen hiermee in te stemmen en te betalen. Maar dankzij inspanningen van het Openbaar Ministerie (OM) zijn de gelden inmiddels teruggevorderd. Maar in plaats van de 200.000 EUR te krijgen, zal de universiteit veel meer incasseren vanwege de enorme stijging van de Bitcoin koers. Daarover later meer.

Russische burgers hebben nu geen toegang meer tot Bitmex vanuit de Europese Unie (EU). De nieuwe stap komt nadat de EU verdere beperkingen oplegt aan crypto-gerelateerde diensten, vooral voor Russen die strijdlustig zijn in de oorlog tegen Oekraïne.

Het GT-raceteam van de grote sportwagenfabrikant Lamborghini heeft aangekondigd dat het Non Fungible Tokens (NFT's) gaat gebruiken om zijn auto-onderdelen te authenticeren. Vincenzo Sospiri Racing Team (VSR) kondigde deze samenwerking aan om meer vertrouwen op te bouwen in de onderdelen voor het team en raceauto's van Lamborghini in het algemeen.

De regering van het Verenigd Koninkrijk is op zoek naar publieke input voor belastingheffing op crypto-activaleningen en andere bredere Decentralized Finance (DeFi) -sectoren. De overheid is vooral geïnteresseerd in het verzamelen van gegevens voor de belastingheffing van deze relatief nieuwe financiële sector. De Bank of England (BoE) aan de andere kant herhaalde nogmaals haar standpunt door te stellen dat de recente marktvolatiliteit in cryptomarkten de noodzaak aantoont van "versterkte regulering" van de sector.

Gari Token, een cryptocurrency-project gelanceerd door de Indiase filmster Salman Khan, was getuige van een grote koersdaling toen geruchten de kop opstaken over een mogelijke “rug pull”. Het token daalde maandag maar liefst 83% in slechts een paar uur, wat ernstige twijfels opriep. Het cryptoproject verwierp dit snel als een marktbeweging, maar na de massale ineenstorting van Terra (LUNA) (99,999% verlies in twee dagen), gaat het token zeker een moeilijke nabije toekomst tegemoet. Maar de situatie is nu moeilijk in heel India, aangezien er een zware belasting van 30% op de sector is ingevoerd. Het crypto-exchangevolume is sindsdien aanzienlijk gedaald volgens de rapportagewebsite CoinGecko.

In een baanbrekende ontwikkeling heeft een Afrikaans infrastructuurbedrijf meer dan $ 150 miljoen opgehaald om een ​​nieuw waterprojecttoken te lanceren. Het token vertegenwoordigt een belang in een nieuw watervoorzieningsproject. Verdere details worden binnenkort verwacht.

Bitcoin-analysebedrijf Glassnode heeft verklaard dat een meerderheid van speculanten en "toeristen" op de cryptomarkten uit de sector zijn verwijderd en dat alleen serieuzere investeerders en HODLers overblijven. De huidige prijs van BTC trekt veel accumulatie aan, maar dat zal waarschijnlijk afnemen omdat paniekverkopers bijna het toneel verlaten.

Bitcoin koers stabiel boven $ 19k

Bitcoin handelt momenteel gestaag net onder het belangrijke niveau van $ 20k. De volatiliteit daalt momenteel naar een ongebruikelijk niveau en dat getuigt van besluiteloosheid binnen de markt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 19,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te stijgen. Het steeg tot ongeveer $ 20,5k in de uren daarna en bleef een tijdje boven $ 20k. De bulls waren echter niet overtuigend genoeg en de koers zakte opnieuw onder het cruciale niveau. Nu handelt het rond de $ 20k. Over het algemeen was de volatiliteit vrij laag, zelfs met de korte termijnbeweging boven $ 20k

Bitcoin handelt nu ongelijkmatig terwijl de koers zichzelf probeert te stabiliseren rond het $ 20k-niveau. Maar het vindt het moeilijk om dit te doen en blijft eronder vallen en dat houdt stieren bang voor weer een nieuwe grote crash.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 375 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,7%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitschieters. Ze omvatten Polkadot (DOT, -4,5%), Avalanche (AVAX, -3%) en Litecoin (LTC, -5,8%) die verliezen boekten, terwijl Polygon (MATIC, 4,5%) de enige grote winst boekte van de grotere cryptocurrencies.

MATIC koers grafiek

In ander nieuws….

Universiteit Maastricht maakt grote winst op teruggewonnen BTC-losgeld

De Universiteit van Maastricht zal naar verwachting ongeveer 300.000 EUR aan winst incasseren nadat zij het eerder betaalde losgeld van de overheid heeft teruggekregen. De universiteit werd in 2019 gehackt door een groep criminelen die 200.000 euro losgeld eisten. De universiteit werd gedwongen dit bedrag te betalen in de vorm van BTC.

Drie jaar later heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) een deel van het digitale geld teruggekregen van een groep criminelen en zal het teruggeven aan de universiteit. Hoewel het slechts een klein deel van het oorspronkelijke bedrag is, is het nog steeds 500.000 EUR waard vanwege de enorme prijsstijging van BTC sindsdien. Destijds was de Bitcoin koers ongeveer $ 6000 en nu is het $ 20.000.

Dit is misschien wel een van de beste investeringen van de universiteit ooit.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram