Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 20.2k terwijl de VS en Zuid-Korea overeenkomen om gegevens te delen over Terra debacle

 

Bitcoin handelt gestaag rond de $ 20,2k op het moment van schrijven, na weer een relatief rustige dag op de markten. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert haastig de steun van $ 20k te herwinnen, aangezien de koers er al meerdere keren onder is gedaald. Altcoins daarentegen stegen vandaag licht naarmate het marktsentiment verbeterde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de regeringen van de VS en Zuid-Korea zijn overeengekomen om gegevens te delen met betrekking tot onderzoeken naar de beruchte ineenstorting van Terra (LUNA). In een wilde wending van gebeurtenissen daalde de native LUNA-cryptocurrency binnen een paar dagen met meer dan 99,999%. Dit heeft geleid tot een groot onderzoek in beide landen naar wat er is gebeurd, aangezien een goed werkend netwerk waarschijnlijk niet zo snel zal instorten. Daarover later meer.

Het in problemen verkerende crypto-leenplatform Vaulde is nu bijna overgenomen door rivaal Nexo. Het platform kampte de afgelopen maanden met grote liquiditeitsproblemen, waardoor het failliet ging. Nexo heeft besloten een stap te zetten om het getroffen bedrijf over te nemen. Andere crypto-uitleenplatforms hebben ook te maken gehad met moeilijkheden, waaronder Celsius, maar de situatie is naar verluidt iets verbeterd.

In het Verenigd Koninkrijk heeft de recente conservatieve machtsstrijd geleid tot ontslag van twee belangrijke leden van de schatkist die de algemene cryptosector steunden. John Glen, die minister van Economische Zaken was, verklaarde dat het besluit te wijten was aan de controversiële stappen van premier Boris Johnson. Dit komt op een tijd waarin crypto-regulering in het VK in de problemen komt en regelgevende haviken vooruitgang boeken. Langetermijnbeleggers houden het echter nog steeds goed vol. Volgens onderzoek van de treasury-service zijn de meeste crypto-gebruikers in het land HODLers.

Sommige panelleden op een grote conferentie van de Amerikaanse Federal Reserve zijn van mening dat de opkomst van stablecoins de Amerikaanse dollar daadwerkelijk zal helpen om zijn wereldwijde status te behouden. Dit interessante standpunt werd gepresenteerd terwijl anderen beweerden dat het in het algemeen nadelig zou zijn.

Recent onderzoek toont aan dat bijna 85% van de nieuwe handelaren gelooft dat het aanbieden van een crypto-betalingsgateway hen in staat zal stellen een nieuw klantenbestand aan te boren. Lage kosten worden ook als een groot pluspunt genoemd, aangezien cryptoserviceproviders veel minder in rekening brengen, vaak minder dan 1% vergeleken met 1,5% -3,5% bij normale kaarttransacties.

Volgens de grote crypto-exchange Coinbase is het profiel van grote cryptocurrencies vergelijkbaar met dat van de olie-industrie en de technologiesector. Hoewel crypto de afgelopen maanden aanzienlijk is gedaald, is dat ook zo met de aandelen van veel bedrijven, waaronder Coinbase zelf. De volatiliteit van crypto neemt over het algemeen verder af ​​met elke bearmarkt.

Een hacker verkoopt de gegevens van maar liefst 1 miljard Chinese burgers. Volgens de anonieme crimineel zijn de gegevens gehackt via een portaal bij de politie van Shanghai. Het is bekend dat China enorme gecentraliseerde databases heeft die vaak het doelwit zijn van hackers. Er is geen bevestiging dat het bestand legitiem is, maar Binance CEO CZ gelooft dat het dat waarschijnlijk wel is.

Een nieuwe ETF waarmee gebruikers Bitcoin kunnen shorten, is met 300% gestegen sinds de lancering een paar dagen geleden. Velen wedden op shorts op de cryptomarkt, zelfs nu veel experts denken dat we een potentiële prijsbodem kunnen naderen.

In een verrassende beweging zijn Bitcoin-mijnaandelen gestegen ondanks een enorme daling van mijnbeloningen. De recente koersdaling heeft 70% van de miners verliesgevend gemaakt. Maar waarom stegen de aandelen? Het is een complete anomalie.

Bitcoin koers stabiel op $ 20,2k

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond de $ 20,2k op het moment van schrijven na alweer een trage dag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het tussen 03.30 uur en 6.30 uur korte tijd onder $ 20k daalde. Het was echter in een mum van tijd weer boven de $ 20k en is daar sindsdien gebleven met niet veel verandering.

Bitcoin doet zijn best om de weerstand van $ 20k te overwinnen, maar het ondervindt hierbij moeilijkheden. Alleen een duidelijke beweging naar $ 22k zal het bearish bloedbad voorlopig vertragen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 389 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte winst

Altcoins waren licht in het groen omdat BTC erin slaagde boven $ 20k te blijven. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 4%), Solana (SOL, 5,8%), Polkadot (DOT, 2%), Avalanche (AVAX, 11,5%) en Uniswap (UNI, 3 %).

In ander nieuws…..

VS en Zuid-Korea komen overeen om gegevens over Terra-onderzoek te delen

De Amerikaanse en de Zuid-Koreaanse regering hebben de handen ineen geslagen om de ineenstorting van de LUNA-cryptocurrency te onderzoeken. De LUNA-munt stond ooit in de top 6 van cryptocurrencies ter wereld met een waarde van tientallen miljarden dollars. Het verloor echter ongeveer 99,999% van zijn waarde in slechts een paar dagen tijd.

De wijze van de crash dwong een onderzoek naar de zaak door de regeringen van de VS en Terra. Er zijn hints van veel overtredingen en men kan er zeker van zijn dat er in de nabije toekomst meer informatie beschikbaar zal komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram