Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 21.600 en 150.000 teruggevonden BTC zal binnenkort op de markt komen

 

De Bitcoin koers steeg vandaag tot ongeveer $ 21,6k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert te herstellen van de enorme verliezen die eerder vorige maand werden opgelopen. Altcoins boekten ook mooie winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: in de nabije toekomst kan een grote tranche van herstelde Bitcoin op de markt komen. Ongeveer 150.000 BTC ($ 3,1 miljard) zal worden teruggestort aan de slachtoffers van de Mt. Gox crypto hack. Dit is ongeveer 0,85% van het huidige aanbod van de cryptocurrency en meer dan wat grote institutionele beleggers in hun boeken hebben staan. Dit kan een koersdaling veroorzaken als de slachtoffers besluiten deze enorme voorraad te verkopen. Daarover later meer.

Bank of America, een grote financiële speler die crypto-gebruikers toestaat om accounts aan te maken, heeft verklaard dat de recente bearmarkt ertoe heeft geleid dat bijna 50% van de actieve gebruikers is gestopt met het doen van crypto-transacties. Het totale aantal is meer dan 87% gedaald ten opzichte van oktober vorig jaar.

Bitmain, een van 's werelds grootste fabrikanten van Bitcoin-mijnbouw, heeft een krachtige ETH-mine machine onthuld, zelfs nu de cryptocurrency naar een meer Proof of Stake (PoS)-mijnsysteem gaat. De nieuwe antminer E9 heeft ongeveer 2,4 Giga hash per seconde. De winst van de miner kan echter een duik nemen naarmate de PoS-migratie doorgaat.

Grote crypto-exchange Bitstamp is teruggekomen op een eerder aangekondigd beleid om kosten in rekening te brengen van "inactieve gebruikers". Dit zou in wezen betekenen dat gebruikers moeten betalen om BTC op Bitstamp op te slaan als ze niet veel transacties doen. Veel beurzen staan ​​onder druk vanwege dalende volumes, toenemend HODLer-gedrag en de val van altcoin koersen.

De Investment Association, een groep Britse investeringsmanagers, heeft opgeroepen tot tijdige goedkeuring van crypto- en blockchainfondsen. Ze willen hiervoor een nieuwe klasse van fondsen ontwikkelen met goedkeuring van de overheid.

Een populaire cryptohandelaar gelooft dat de nieuwe bodem zich waarschijnlijk rond 15 juli zal aandienen, nu nog maar een week verwijderd. IamCryptoWolf, de influencer in kwestie, gebruikte voortschrijdende gemiddelden om tot deze conclusie te komen.

De president van El Salvador Nayib Bukele heeft op Twitter ruzie met cryptocriticus en Goldbug Peter Schiff. Laatstgenoemde kwam onlangs in de problemen omdat zijn bank naar verluidt wordt gesloten vanwege liquiditeitsproblemen en Bukele bracht dit ter sprake in zijn kritiek op de banksector.

Het nieuwe tunnelproject van Elon Musk genaamd Vegas Loop accepteert Dogecoin als betaling voor gebruikers. Zijn ambitieuze ondergrondse openbaarvervoerbedrijf genaamd The Boring Company is de bouwer van dit platform.

Het grote tijdschrift Wall Street Journal (WSJ) heeft een ontdekking gedaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het mediaplatform bekritiseerde de toezichthouder vanwege zijn excuses voor het weigeren van een vergunning aan BTC-ETF's om in het land te opereren.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 21k

Bitcoin steeg vandaag tot ongeveer $ 21,6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeert hard te herstellen na de megadaling van afgelopen maanden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 15.30 uur in de middag begon te stijgen. De koers bereikte een hoogte van $ 21,8k in het proces voordat hij een klein beetje terugzakte op het moment van schrijven.

Bitcoin boekt nu een klein herstel en lijkt daarmee wat zorgen over een nieuwe enorme prijsdaling weg te nemen. De eerder genoemde vrijgave van fondsen aan slachtoffers van de Mount Gox hack kan de bullish party echter bederven, want dat is ongeveer $ 3,1 miljard aan BTC dat wacht om te worden geliquideerd. Maar niet alle ontvangers zullen direct verkopen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 407 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,95%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen gemengde winsten, aangezien ze probeerden te herstellen na een lange periode van neerwaartse activiteit. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 6,5%). Ripple (XRP, 4%), Cardano (ADA, 3,5%), Solana (SOL, 5,8%), Polkadot (DOT, 4,5%), Avalanche (AVAX, 5,8%), Polygon (MATIC, 10,5%) en Uniswap (UNI, 6,3%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

150.000 Bitcoin kan de markt overspoelen nu Mt Gox-slachtoffers hun gestolen BTC terug krijgen

De crypto-exchange Mt. Gox werd in 2014 gehackt toen BTC een fractie waard was van wat het nu is. Dat resulteerde in een enorm verlies van ongeveer 740.000 BTC, wat maar liefst 3,7% is van het volledige aanbod van de cryptocurrency. Dit kwam door een fout in de beveiliging van de exchange, niet door falen van het BTC-netwerk zelf. Maar omdat de waarde van BTC toen zo laag was, bedroeg het totale verloren bedrag in dollars destijds ongeveer $ 460 miljoen.

Nu heeft de beurs ongeveer 150.000 BTC teruggevonden en dat staat op het punt om aan de slachtoffers te worden gedistribueerd. Dit kan verkoopdruk op de cryptocurrency zetten en de Bitcoin koers laten dalen. Veel van deze gebruikers zijn echter early adopters, aangezien de crypto 8 jaar geleden nog niet goed bekend was. Ze zullen het in ieder geval niet allemaal tegelijk verkopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram