Altcoin Nieuws - De Altcoin-markt lijkt uit het dal te kruipen

Cryptocurrency nieuws 

Begint de altcoin-markt eindelijk te herstellen? Na het bloedbad van de afgelopen weken, lijkt het erop dat altcoin-investeerders eindelijk wat redenen krijgen om optimistisch te zijn. In de afgelopen 7 dagen hebben de meeste alternatieve cryptocurrencies aanzienlijke winsten geboekt. Wat nog veelbelovender is, is het feit dat veel prominente altcoin-projecten hard werken aan nieuwe producten en implementaties die het hele crypto-ecosysteem een ​​broodnodige boost kunnen geven. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar een selectie van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week! 

Shiba hint op een nieuwe stablecoin en een heleboel andere projecten

De recente koersprestaties van Shiba Inu (SHIB) waren verschrikkelijk, dus het is niet verwonderlijk dat het team achter het project heel hard lijkt te werken aan veel nieuwe producten in het SHIB-ecosysteem. De meest impactvolle zal waarschijnlijk een stablecoin zijn genaamd Shi (SHI).

Helaas weten we voorlopig alleen de naam van SHI. Afgezien van de belofte dat de munt de problemen van andere stablecoins zal vermijden, is het enige detail dat werd onthuld dat SHI naar verwachting eind 2022 gelanceerd zal worden.

Maar SHI zal niet de enige nieuwe toevoeging zijn aan het Shiba Inu-ecosysteem. Een ander nieuw token dat door het team is aangekondigd, heet TREAT en zal worden gebruikt voor het uitdelen van beloningen in Shiba Inu's gaming- en metaversegerelateerde projecten zoals het Shiba Collectible Card Game.

SHIB koers grafiek 

Cardano klaar om de Vasil Hard Fork vrij te geven na succesvolle tests

Goed nieuws voor Cardano (ADA) investeerders. De testnet-lancering van de langverwachte Vasil-hardfork was een groot succes en Vasil zal binnen een maand klaar zijn om op het mainnet te worden uitgebracht.

 

Vasil is een voortzetting van de vorige Cardano-hardfork genaamd Alonzo, die smart contracts-functionaliteit aan de ADA-blockchain heeft toegevoegd. De focus van Vasil is het verbeteren van de schaalbaarheid en prestaties van het netwerk door de efficiëntie van scripts te verbeteren. Voor de eindgebruiker betekent dit dat de tarieven van Cardano lager zullen zijn en de transactietijden zullen verbeteren. 

Verrassend genoeg reageerde de markt niet zo enthousiast op het nieuws. Hoewel de ADA koers de afgelopen week met meer dan 5% is gestegen, is het nogal teleurstellend in vergelijking met zijn directe concurrent Solana (SOL) die met bijna 18% is gestegen.

ADA koers grafiek 

Solana DeFi Project Crema Finance verliest $ 9 miljoen aan hackers 

DeFi-hacks zijn zo gewoon geworden dat ze niemand meer schokken. Deze keer hebben hackers zich gericht op een liquiditeitsprotocol genaamd Crema Finance, gebouwd op Solana. 

Volgens rapporten heeft Crema Finance bijna $ 9 miljoen aan investeerdersgeld verloren bij een flitsleningaanval. Na de hack is de service gestopt en momenteel niet operationeel. Het team beweert dat ze de hacker proberen te volgen, maar het is niet duidelijk of de getroffen investeerders hun crypto kunnen terugkrijgen. 

Ripple begint NFT-functionaliteit te testen 

Ripple Labs Inc. heeft interesse getoond om het NFT-ecosysteem te betreden, maar NFT-enthousiastelingen die Ripple NFT's willen kopen, zullen geduld moeten hebben. Voorlopig begint het bedrijf pas te testen of XRPL (XRP Ledger) de hoge verkeersbelasting van NFT's efficiënt kan ondersteunen. 

Zoals verwacht, toonden de eerste tests aan dat Ripple aanzienlijk efficiënter is in het verwerken van standaardtransacties dan het slaan van NFT's. Daarom zullen de ontwikkelaars zich nu concentreren op het implementeren van oplossingen die gericht zijn op het verbeteren van de NFT-efficiëntie.

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer Ripple 100% klaar zal zijn om NFT's te omarmen, maar het bedrijf is absoluut zeer ambitieus in zijn NFT-plannen. In september 2021 kondigde Ripple Labs een fonds van $ 250 miljoen aan voor NFT-makers, en XRP zou binnenkort een serieuze concurrent kunnen worden van Ethereum en BNB Smart Chain als het gaat om NFT-ondersteuning.

XRP koers grafiek 

"Doge ondersteunen waar mogelijk" - Musk's The Boring Company maakt Dogecoin-betalingen mogelijk 

Elon Musk is Dogecoin (DOGE) niet vergeten. Nadat mensen met DOGE voor SpaceX-merchandise konden betalen, heeft een ander bedrijf van Musk Dogecoin-ondersteuning toegevoegd.

Musk's tunnelbouwbedrijf The Boring Company heeft onlangs een nieuw station geopend voor zijn Loop die onder het Las Vegas Strip-gebied loopt. De CEO van het bedrijf heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan te kondigen dat passagiers de rit met Dogecoin kunnen betalen. Met de huidige prijzen zijn de kosten van een 1-daagse pas voor de Vegas Loop meer dan 37 DOGE.

Dogecoin koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram