Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt tot $ 22k en belangrijke indicator laat zien dat het in oktober met 30% kan stijgen

 

Bitcoin steeg eerder gisteren weer iets en handelde op bijna $ 22k. Inmiddels is de Bitcoin koers weer iets teruggezakt naar $21.560 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert een herstel te boeken na een niet zo gunstige vorige maand. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat het Aave blockchain-netwerk een nieuwe overcollaterized stablecoin wil lanceren die GHO wordt genoemd. Deze ontwikkeling komt in de nasleep van het Terra (LUNA) fiasco dat heeft geleid tot een afnemend geloof in algoritmische stablecoins. Daarover later meer.

Een kredietlobbygroep heeft gewaarschuwd voor de kosten van een nationale centrale bank digitale valuta (CBDC). De groep National Association of Federally Insured Credit Unions (NAFCU) is van mening dat het de schatkist veel meer zal kosten dan dat het eventuele besparingen zal opleveren. De aanbevelingen van de groep kunnen echter gemakkelijk bevooroordeeld zijn vanwege hun afhankelijkheid van het systeem dat door CBDC’s zou worden vervangen.

Over stablecoins gesproken, Tether, het bedrijf achter de USDT stablecoin, heeft zijn positie op het getroffen Celsius Network geliquideerd. Het bedrijf had een BTC-lening aan het bedrijf gegeven en nadat deze in de problemen kwam, beëindigde het de transactie onmiddellijk zonder verliezen. Dit is belangrijk omdat de problemen van Celsius naar voren komen en grote bedrijven die transacties met Celsius uitvoeren onder grote druk zullen komen te staan.

De US Treasury heeft een nieuw raamwerk uitgegeven voor het aanpakken van crypto-engagement met buitenlandse regelgevers. Dit maakt deel uit van het nieuwe rapport dat wordt ingediend bij de Amerikaanse president Joe Biden als onderdeel van zijn uitvoeringsbevel voor digitale activa. Hierdoor kan de Amerikaanse regering deelnemen aan een op regels gebaseerd systeem voor interactie met buitenlandse tegenhangers.

Een nieuwe class-action rechtszaak beweert dat het Solana (SOL) cryptocurrency-project een niet-geregistreerde ‘security’ is en als zodanig moet worden behandeld. Het overtreden van de effectenwetgeving is een aanzienlijke financiële misdaad en als deze rechtszaak enig gewicht krijgt, kan dit de vooruitzichten van Solana aanzienlijk schaden. Dus alle SOL-investeerders doen er goed aan om deze nieuwe rechtszaak goed te volgen.

Het financieel gestresste crypto-uitleenplatform Celsius heeft maar liefst $ 531 miljoen aan Wrapped Bitcoin (WBTC) verplaatst naar de FTX crypto-exchange. Dit is zorgwekkend voor gebruikers, aangezien Celsius naar verluidt onder financiële stress staat en op zoek is naar investeerders voor eventuele reddingsoperaties. Dit kan een signaal zijn dat het bedrijf z’n WBTC wil om zetten in BTC om het vervolgens te gebruiken om hun platform te redden. Het is afwachten wat er van wordt.

Grote sociale aggregatiewebsite Reddit heeft een nieuwe reeks digitale verzamelbare avatars voor zijn gebruikers aangekondigd. Het zal het Polygon Network gebruiken voor effectieve handel en verkopen aan derden. Dit komt het dichtst in de buurt van het accepteren van NFT's, aangezien het in alle opzichten digitale verzamelobjecten zijn.

Sommige Web3-activisten willen NFT's en blockchain-technologie gebruiken om te helpen vechten voor de reproductieve rechten van vrouwen in Amerika. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft onlangs geoordeeld dat abortus geen wettelijk recht is in het land en veel activisten vinden nieuwe manieren om het aan te vechten.

Bitcoin koers stijgt licht en nadert weerstand van $ 22k

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen $ 21,7k na een lichte rally gisteren, waardoor het binnen handbereik van de belangrijkste weerstand kwam. Dit is hetzelfde niveau dat BTC had bereikt nadat het in juni tot recorddieptes was gedaald, maar niet verder kon.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,8k. Het begon meteen gretig te klimmen. Binnen een tijdsbestek van een paar uur had het een multi-week high van $ 22,5k neergezet in het proces. De verdere vooruitgang droogde echter op toen de stieren uitgeput raakten en de koers zich terugtrok tot onder $22k. Het is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin is op zoek naar een klein prijsherstel na een aantal slechte afgelopen weken. Een belangrijke  indicator laat zien dat de cryptocurrency een aanzienlijke kans heeft om in oktober met 30% te stijgen (tot ongeveer $ 28k). Dit behoort perfect tot de mogelijkheden en het zal kloppen met de theorie dat we een relatieve bodem hebben bereikt, althans voorlopig. De stieren moeten echter beter jun best gaan doen om dat te bereiken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 415 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, boekten eerder op de dag een aantal gemengde winsten. Solana (SOL, 2%), Ripple (XRP, 1,5%) en Avalanche (AVAX, 1,5%) waren de enigen met een lichte stijging in waarde.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Aave lanceert nieuwe overcollaterized stablecoin

Blockchain-netwerk Aave heeft een nieuw stablecoin-project gelanceerd dat gebruik zal maken van overcollaterisatie van het native Aave-token. De ontwikkeling wordt met weinig verwachting bekeken, aangezien recente problemen met Terra (LUNA), die in 2 dagen 99,999% aan waarde verloor, ook een enigszins vergelijkbaar systeem hadden.

Aave, dat op een bepaald moment behoorde tot de top 15 cryptocurrencies, is sindsdien in relatieve vergetelheid geraakt. Nu probeert het een comeback te maken met deze nieuwe zet. Deze ontwikkeling betekent in wezen dat gebruikers stablecoins kunnen lenen van hun Aave-deposito's, maar met zware overcollatatie. Het is afwachten hoe het zal presteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram