Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 21,5k terwijl Elon Musk officieel de Twitter-deal beëindigt

 

Bitcoin handelt momenteel gestaag boven $ 21,5k terwijl de crypto tot stilstand komt voor de grote weerstand die voor ons ligt op $ 22k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie neemt even de tijd voordat hij zijn volgende zet bedenkt. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitschieters. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk heeft officieel de deal van $ 44 miljard voor de overname van Twitter beëindigd. De beslissing komt enkele maanden nadat de deal formeel was aangekondigd en later werd geaccepteerd door het Twitter-bestuur. Laatstgenoemde heeft besloten Musk aan te klagen wegens het terugdraaien van zijn deal. Daarover later meer.

Non Fungible Tokens (NFT's) worden steeds vaker fysieke ervaringen of zijn gerelateerd aan een overeenkomstige fysieke aanwezigheid voor een betere waardering. Hoewel het eigendom van NFT’s de afgelopen jaren verschillende keren is toegenomen met een omzet van tientallen miljarden dollars, staat het nog steeds onder aanzienlijke druk als gevolg van de algemene bearmarkt en uitdagende marktomstandigheden.

De prijzen van Global Graphical Processing Units (GPU) dalen aanzienlijk als gevolg van een over het algemeen matte crypto-sector en een afnemend rendement voor miners. Dit heeft echter geleid tot lagere kosten voor het monteren van een mijnbouwinstallatie en is nuttig gebleken voor miners die toegang hebben tot spotgoedkope elektriciteit. Een verdere daling van de koers kan de zaken echter verder compliceren en veel meer miners failliet laten gaan. Over het algemeen zijn de GPU-prijzen in deze periode met ongeveer 15% gedaald.

De vicevoorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Lael Brainard, heeft verklaard dat het dringend nodig is om de cryptosector zo snel mogelijk te reguleren. Ze stelde dat als crypto lange tijd ongereguleerd zou blijven, dit op korte termijn voor problemen zal zorgen voor het financiële systeem. Ook stelt zij hiervoor een verbetering van de internationale samenwerking voor.

De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is een nieuw onderzoek gestart tegen crypto-leningsbedrijf Voyager, nadat laatstgenoemde dicht bij een faillissement was gekomen. De FDIC is opgericht door het Amerikaanse Congres om de stabiliteit op de financiële markten te helpen handhaven. Voyager beweert een FDIC-verzekerde instelling te zijn via een partnerschap met een andere organisatie. Dit is de reden waarom de FDIC het bedrijf wil aanpakken.

Het Iraanse staatsbedrijf voor stroomdistributie beloofde strenge maatregelen tegen niet-geregistreerde cryptominers in het land. De ontwikkeling komt nadat hun nationale netwerk onder druk staat na een relatief lange droge periode. De overheid geeft zoals gewoonlijk de schuld aan cryptomining.

Blockchain.com CEO Peter Smith onthulde onlangs dat het bedrijf maar liefst $ 270 miljoen verloor door te investeren in een nieuw crypto-hedgefonds genaamd Three Arrows Capital. Hij verzekerde investeerders en andere belanghebbenden er echter van dat het bedrijf liquide en solvabel blijft en dat er geen klanten zijn getroffen. De bearmarkt heeft negatieve gevolgen voor gebruikers over de hele wereld, zowel particulieren als bedrijven.

Bitcoin stabiel op $ 21,5k

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond de $ 21,5k na een wat saaie en trage dag. De cryptocurrency probeert zichzelf te stabiliseren na de afgelopen dagen wat kleine winsten te hebben geboekt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,7k. Het probeerde de weerstand van $ 22k te breken en kwam er in de afgelopen uren dichtbij, maar kon de beweging niet voltooien. Als gevolg hiervan herstelde de koers zich weer tot ongeveer $ 21,5k en bleef daar het grootste deel van de dag. Net voor het ter perse gaan, steeg BTC weer licht en bereikte het $ 21,7k op het moment van schrijven. Al met al was de volatiliteit opnieuw extreem laag.

Bitcoin wordt nu geconfronteerd met een test van het $ 22k niveau. Dit is hetzelfde niveau waarop de stieren enkele weken geleden zonder stoom kwamen te zitten en nu staart hetzelfde niveau op de stieren neer. Het valt nog te bezien of de stieren het in zich hebben om er overtuigend bovenuit te stijgen. Een beweging boven dit cijfer zou de deuren openen naar $ 25k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 412 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,1%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Geen enkele grote cryptovaluta boekte winsten of verliezen van meer dan 1,2%, wat opmerkelijk laag is voor een volatiele sector als deze.

ADA koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk schort Twitter-deal op

Tesla CEO en excentrieke miljardair Elon Musk heeft officieel besloten om de deal van $ 44 miljard om Twitter uit te kopen, op te schorten. De raad van bestuur van laatstgenoemde keurde deze deal goed na een formeel bod op het bedrijf twee maanden geleden. Maar de follow-up was een ramp met Musk in zijn gebruikelijke stijl die Twitter beschuldigde van wangedrag en dreigde zich terug te trekken uit de deal vanwege de uitgifte van nepaccounts op de sociale netwerkwebsite. Nu heeft hij precies dat gedaan.

Het Twitter-bestuur is aan het bijkomen van deze beslissing. Hoewel het verklaarde dat het het aantal nepaccounts goed onder controle had, was Musk niet tevreden. Misschien dat het recente verlies van ongeveer 45% van de aandelenkoers van Tesla er iets mee te maken kan hebben. Dit kan ook een onderhandelingstactiek zijn voor Twitter om te laten zien hoeveel bots er op zijn verkooppunt zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram