Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $ 20.000 terwijl de euro voor het eerst in 20 jaar daalt tot $ 1

 

De Bitcoin koers noteert rond $ 19.8k op het moment van schrijven na een matig weekend en begin van deze week. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bevindt zich weer onder het cruciale niveau van $ 20k na een lichte prijsstijging tot $ 22k op een aantal dagen geleden. Altcoins daalden de afgelopen 2 dagen ook hard toen de druk op de markten over de hele wereld toenam terwijl de dreiging van een recessie opdoemde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de euro heeft het op de forexmarkt zwaar te verduren gehad ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De EU-valuta is onlangs gedaald tot het laagste punt in 20 jaar van $ 1 en kan zelfs onder de dollar gaan naarmate de vraag naar laatstgenoemde groeit.

De Bank of England heeft de huidige cryptomarkt vergeleken met onveilige vliegtuigen en de luchtvaartsector. Volgens Jon Cunliffe, plaatsvervangend gouverneur van de bank voor financiële stabiliteit, moeten de toezichthouders hun werk doen en het regelgevingslandschap verbeteren. Hij is van mening dat mensen, net als in onveilige vliegtuigen, niet lang in de ongereguleerde crypto-sector zullen kunnen 'vliegen'.

De Bank of Russia is tegen particuliere stablecoins in het land. De Russische toezichthouder gelooft dat ze het gezag van de bank in de staat zullen ondermijnen. Dit is een eye-opener voor velen die geloven dat Rusland pro-crypto is of de sector met open armen wil omarmen. Het land is extreem onzeker over waar de cryptosector voor staat.

Bij weer een grote phishing-aanval werd voor meer dan $ 4,7 miljoen aan tokens gestolen van Uniswap-gebruikers in een nep-token-zwendel. De diefstal was bijna allemaal in de vorm van Ethereum (ETH). De CEO van Binance verklaarde dat de verliezen nog hoger zouden kunnen uitvallen.

Het US Patents and Trademarks Office gaat de impact van NFT's op Intellectual Property (IP) onderzoeken. De stap kwam na een verzoek van de Amerikaanse senatoren Patrick Leahy en Thom Tillis. NFT's veranderen de manier waarop IP's worden beschermd, waarbij veel NFT-houders rechten op hun digitale afbeeldingen claimen.

Het beroemde erotische tijdschrift Playboy lanceert een nieuwe Metamansion om zijn uitbreiding naar de metaverse aan te duiden. Dit vindt plaats op Sandbox, een van de grootste aanbieders van virtueel land voor dit doel. Het valt nog te bezien hoe de Metamansion zal uitpakken in de daadwerkelijke release.

Als gevolg van een grote hittegolf stoppen Bitcoin-miners in Texas hun machines ​​om hun last op het elektriciteitsnet van de staat te verlichten. De Zuid-Amerikaanse staat is getuige van de heetste maanden sinds lange tijd en dat eist een grote tol van het elektriciteitsnet waarop de miners vertrouwen.

Een Britse juwelier klaagt een verzekeringsmaatschappij aan voor het niet dekken van een enorme Bitcoin-losgeldbetaling ter waarde van $7,5 miljoen. Graff, het bedrijf in kwestie, moest dit forse losgeld bedrag betalen aan de Russische hackgroep Conti, die zijn systemen had geïnfiltreerd en dreigde met een datalek van zijn louche klanten. Nu weigert de verzekeraar te betalen, ook al worden diefstallen erdoor gedekt. De uitkomst zal zeer interessant zijn voor de cryptosector.

Investeerder en een van de presentatoren van het reality-tv-programma Shark, Tank Kevin O'Leary, gelooft dat we de bodem nog niet hebben gezien. Hij deelde deze visie in een recent interview op Youtube Channel ‘Meet Kevin’. Veel beleggers zijn er niet van overtuigd dat dit de bodem zal zijn voor de cryptosector.

Grayscale, het bedrijf achter het grote institutionele investeringsfonds Grayscale Bitcoin Trust, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het afwijzen van haar Exchange Traded Fund (ETF)-aanvraag. De laatste heeft in de afgelopen twee jaar meer dan een dozijn van dergelijke ETF-aanvragen afgewezen en tot nu toe is er geen enkele geaccepteerd.

De Bitcoin koers glijdt onder $ 20k

Bitcoin handelt momenteel opnieuw onder de $ 20k. De cryptocurrency staat weer onder druk, terwijl de kansen op een beweging boven $ 22k in het niets verdwenen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,5k. Het verloor langzaam aan waarde en bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 19.6k om 13:00 uur. Het herstelde zich lichtjes terug naar $19.8k en handelt zijwaarts rond die waarde op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu weer aan de rand van de afgrond. Hoewel de beren pas echt hebben gewonnen wanneer ze het voorbij $ 17,5k duwen, laat het nog steeds zien dat de markt erg ongemakkelijk is en niet zomaar herstelt. De verliezen in juni waren groot en het zal tijd kosten om ze weer goed te maken. Er is geen snelle exit vanaf hier. De beren zijn op zoek naar lagere koersen

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 378 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,90%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten hun eigen verliezen toen de markt opnieuw in de greep kwam van de angst voor een recessie. In het weekend en op maandag lagen de verliezen grotendeels tussen de 5-10%, aangezien de alts verschillend reageerden. De afgelopen 24 uur waren echter over het algemeen vrij traag. Gedurende deze tijd heeft geen enkele crypto een verandering van meer dan 2% geboekt.

Ethereum koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram