Bitcoin blijft steken onder de $ 20k en "Bitcoin Crash"-zoekwoord trend in grote zoekmachines

 

Bitcoin blijft momenteel onder de $ 20k handelen op het moment van schrijven na alweer een langzame, bearish dag gisteren. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie zit vast onder het $ 20k niveau, aangezien beren opnieuw proberen te rallyen en nieuwe dieptepunten proberen te bereiken. Altcoins daarentegen zijn ook stabiel, maar staan ​​over het algemeen opnieuw onder druk van de beren. Daarover later meer.

Het zoekwoord "Bitcoin Crash" is trending op alle grote nieuwssites – en in zoekmachines. Dit komt doordat Bitcoin recent een enorme prijsdaling heeft ondergaan waardoor het ongeveer 30% van zijn waarde heeft verloren. Nu, ondanks dat de Bitcoin koers een beetje rond de $ 20k stabiliseert, weigert de zoekmachine-trend uit te doven.

De sterke recente correlatie van Bitcoin met de aandelenmarkt zou de BTC koers volgens sommige analisten naar $ 8k kunnen trekken. Dit komt omdat de algemene aandelenmarkt tegenwoordig grote grote klappen te verduren krijgt. Andere financiële investeringstools, enz. zijn ook enorm gedaald. Dit zou het begin kunnen zijn van een mogelijke financiële recessie die zich in de nabije toekomst waarschijnlijk zal voordoen. Het is nog onduidelijk hoe ernstig of langdurig deze financiële neergang zou zijn.

Het UK Treasury Committee roept op tot publieke participatie om de risico's en kansen van de cryptosector te bespreken. Wetgevers van beide kanten van het politieke spectrum zullen luisteren naar feedback van het publiek, aangezien de regering in het VK de sector beter wil begrijpen voordat de volgende regelgevende stappen worden genomen.

Een Syrische vluchteling in de VS wil een nieuw platform genaamd ZeFi ontwikkelen om mensen de cryptosector beter te leren begrijpen. Het is bedoeld om een ​​basisbegrip van de grotere sector te creëren en alles in rudimentaire, basistaal uit te leggen. Arabische en andere taalversies zijn ook in de maak.

De recente prijsdaling van Bitcoin wordt toegeschreven aan de nieuwste gegevens van de consumentenprijsindex (CPI) van het Amerikaanse ministerie van arbeid. Volgens de laatste schatting is de CPI 0,3% hoger dan verwacht met een enorme 9,1%. Dit betekent dat de Amerikaanse dollar aanzienlijk wordt gedevalueerd en daarmee 41-jarige records heeft gebroken. Dit betekent dat de markten in de nabije toekomst waarschijnlijk des te onrustiger zullen worden vanwege de angst voor een recessie in het licht van zulke hoge inflatiestatistieken.

Een Bitcoiner in Brazilië heeft naar verluidt het eerste volledige knooppunt van het Bitcoin-netwerk in de ruimte gemaakt. Alessandro Cecere, de Braziliaanse man in kwestie, maakte de node rechtstreeks vanaf het Blockstream Satellite-netwerk. Er is een nieuwe voorspelling van veel futuristen dat Bitcoin en crypto de valuta van de ruimte zullen worden.

De regering van Zuid-Afrika heeft aangekondigd dat het cryptocurrencies niet als valuta zal reguleren, maar eerder als financiële activa. Het land is een zeer progressief en pro-crypto met naar verluidt meer dan 13% van de bevolking in het bezit van crypto.

De Amerikaanse staat Vermont is de zesde Amerikaanse staat die een onderzoek opent tegen Celsius. Deze stap komt nadat de cryptogeldschieter naar verluidt met enorme financiële problemen en een waarschijnlijke liquiditeitscrisis wordt geconfronteerd.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft een grote klap gekregen in haar zaak tegen Ripple's XRP-verkoop. De SEC wordt nu gedwongen om de beruchte Hinman-toespraak in te brengen, die werd gemaakt door een hooggeplaatste functionaris met betrekking tot de cryptosector. Ripple geniet van deze aanzienlijke overwinning, maar een algehele beslissing over de complexe zaak is nog lang niet aan de horizon.

Bitcoin zit nog steeds vast onder $ 20k

Bitcoin zit momenteel vast onder $ 20k op het moment van schrijven na alweer een langzame, bearish dag gisteren. De crypto overleefde echter de druk van de beren om lager te gaan.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 19,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het omhoog begon te kruipen. De koers steeg naar een 24-uurs hoogtepunt van $ 19.8k, maar begon gisteren om 14.30 uur in de middag te crashen. Een dip naar $ 18.99k gebeurde binnen enkele minuten, maar de bulls hielden stand en nu beweegt de koers weer rond $ 20k.

Bitcoin kijkt nu rechtstreeks in wederom een bearish afgrond, aangezien een prijsherstel boven $ 20k ongrijpbaar blijft. Voeg daarbij het feit dat de CPI- en marktgegevens erg bearish zijn. We kunnen niet verwachten dat de cryptosector positief zal reageren. Het enige waar beleggers nu op hopen is een koersbodem, maar de kans is groot dat we daar nog niet zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 375 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,78%.

Bitcoin koers

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven de afgelopen 24 uur stabiel. De volatiliteit van alle top 40 crypto's was aan het eind van de dag onder de 2%, wat opmerkelijk is.

XRP koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram