De Bitcoin koers herstelt iets tot $ 20,7k terwijl Celsius eindelijk faillissement aanvraagt

 

Bitcoin handelt momenteel op $ 20,7k op het moment van schrijven na een beweging boven het cruciale niveau van $ 20k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wil vechten voor zijn status boven $ 20k, zelfs als beren samenkomen op de markt bij sombere economische omstandigheden. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel omdat het gebrek aan groot geld investeerders op afstand blijft houden. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grote crypto-leenplatform Celsius heeft eindelijk faillissement aangevraagd. Deze langdurige saga is eindelijk op weg naar een verwacht einde, aangezien de angst voor het bedrijf al een tijdje bestond. Voyager Digital en Three Arrows Capital (3AC) waren de andere twee grote bedrijven die faillissement aanvroegen, aangezien de markt voor crypto-leningen grote verliezen lijdt. Daarover later meer.

Bank of Russia wil opnieuw koud water gieten over de hoop op een digitale valuta in het land. De Centrale bank meldde onlangs dat stablecoins niet geschikt waren voor settlements, zowel in binnen- als buitenland. Volgens hen zijn stablecoins niet echt stabiel en daarom niet geschikt voor dit doel.

De voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA) Verena Ross heeft verklaard dat de recente crash van de cryptomarkt een waarschuwende les voor beleggers zou moeten zijn. Ze vroeg zich ook af hoeveel cryptoprojecten deze crash zullen overleven. De markten zijn echter over een breed front gedaald en dus niet alleen crypto, met aandelen die in de meeste landen met bijna 60% of meer zijn gedaald. Dit zag mevrouw Ross niet als een waarschuwende les, alleen crypto.

Het World Economic Forum (WEF) heeft een nieuwe whitepaper uitgebracht die gericht is op het verbeteren en beoordelen van cyberbeveiliging. De paper bevatte twee nieuwe indices, waaronder Cyber ​​Resilience Framework (CRF) en Cyber ​​Resilience Index (CRI).

De beroemde acteur Bill Murray lanceert een nieuw biografisch NFT-project dat zal worden gelanceerd in samenwerking met Coinbase. Volgens een officiële blogpost van de exchange zal de biografische NFT beschikbaar zijn voor gebruikers. Het wordt een one-of-one collectie.

De CBDC wint zeer snel aan populariteit in China met meer dan 2,6 miljoen gebruikers die zich alleen al in de stad Shenzhen aanmelden voor de Yuan-airdrop. Er wonen zo'n 18 miljoen inwoners in de stad, maar dan nog is het een flink aantal.

Crypto-exchange Bitfinex heeft een donatie van 36 BTC aan Salvadoraanse bedrijven aangekondigd om de economische ontwikkeling in de niche te ondersteunen. El Salvador blijft het enige land ter wereld dat BTC als wettig betaalmiddel erkent. Het heeft voor grote uitdagingen gestaan ​​om dit besluit uit te voeren.

Blockchain-netwerk Polygon heeft een nieuwe rol bij Disney aangekondigd na kwalificatie voor het gebenchmarkte bedrijfsontwikkelingsprogramma van het bedrijf. De MATIC-crypto is hierdoor met ongeveer 22,5% gestegen.

Ongeveer 14% van de Saoedi-Arabische burgers zijn ofwel crypto-investeerders of hebben in het verleden crypto verhandeld. Maar de keerzijde is dat bijna 74% van deze investeerders nieuw is in de sector en dat hun geschiedenis slechts 1 jaar oud is. Het is dus mogelijk dat de laatste crash een groot deel van de Saoedi's die bij de sector betrokken zijn, heeft afgeschrikt.

De Bitcoin koers stijgt licht tot $ 20,8k

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 20,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is terug boven de $ 20k, maar het zwakke herstel heeft de hoop op een verdere bullish beweging wat getemperd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 19.6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het na middernacht begon te stijgen. De koers steeg tot $ 20,3k om 3 uur 's ochtends, maar zakte in de nasleep weer terug onder $ 20k. Het vond steun bij $ 19.8k en bleef daar een tijdje voordat het om 17.00 uur weer abrupt steeg, dit keer binnen een paar uur tot $ 21k. Op het moment van schrijven handelt de koers rond de $20,8k.

Bitcoin is nu weer boven de $ 20k, maar de kou is nog niet uit de lucht voor de cryptocurrency. De stieren zijn tot nu toe tandeloos geweest en zijn niet in staat geweest om een ​​half fatsoenlijk herstel te maken. De beren zijn van tijd tot tijd erin gesprongen en hebben de koers naar believen onder $ 20k gekregen. Het blijft een populaire overtuiging dat we de bodem nog niet hebben bereikt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 395 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel. De enige grote winnaar van vandaag was Uniswap (UNI, 2%).

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws…..

Celsius vraagt eindelijk faillissement aan

Het crypto-uitleenplatform Celsius heeft eindelijk bescherming tegen faillissement aangevraagd, waarmee een einde komt aan weken van speculatie over de toekomst. Het bedrijf wordt, net als veel andere cryptogeldschieters, geconfronteerd met de angst voor insolventie, wat grote problemen betekent.

Het bedrijf heeft vrijwillige verzoekschriften ingediend voor reorganisatie op grond van hoofdstuk 11 van de Amerikaanse faillissementswet. Het bedrijf was al geruime tijd van plan om voor deze stap te gaan. Crypto-leenbedrijven bevinden zich nu op een historisch dieptepunt omdat hun modellen gewoon niet blijken te werken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram