Bitcoin stabiel op $ 20,7k terwijl Bank of America recessie in de VS voorspelt

 

Bitcoin handelt gestaag tegen $ 20,7k op het moment van schrijven, na weer een trage handelsdag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie worstelt om echte positieve verandering in de koers te bewerkstelligen, aangezien de markt pessimistische resultaten blijft boeken in het licht van een inkomende financiële recessie. Altcoins waren ook, voor de derde dag op rij, grotendeels stabiel. Dit soort lage volatiliteit wordt zelden gezien in de cryptomarkt. Het wijst mogelijk op een nieuwe koersdaling. Daarover later meer.

Ander nieuws: de markten over de hele wereld blijven dalen terwijl economen en financiële experts een somber beeld schetsen van de toekomst. De laatste tijd wordt door velen van hen de vrees voor een dreigende recessie geuit. De topeconomen van de Bank of America hebben onlangs verklaard dat de Amerikaanse economie later dit jaar waarschijnlijk in een recessie zal belanden. De rest van de wereld zal naar verwachting volgen. Daarover later meer.

De Russische president Vladimir Poetin heeft een nieuwe wet ondertekend die het gebruik van digitale activa als betaalmiddel verbiedt. De stap komt, ondanks de recente pogingen van het land om de cryptosector eerlijk te reguleren en zelfs te gebruiken voor het omzeilen van westerse sancties i.v.m. zijn agressie tegen Oekraïne. Het wordt echter steeds duidelijker dat de Russische overheid zelf onzeker is over de cryptosector en het gebruik ervan wil inperken, in ieder geval intern. De stap maakt cryptobetalingen effectief illegaal in het land.

Bitcoin bevindt zich nu officieel in de langste "extreme angst"-fase ooit. De cryptocurrency heeft een van de slechtste 2e en 3e kwartalen in zijn geschiedenis, meestal gedomineerd door een consistente daling van de koers.

Als het gaat om het gebruik van cryptovaluta, lopen Duitsland en de Verenigde Staten voorop volgens het nieuwste classificatiesysteem dat is geïmplementeerd door een beoordelingsbedrijf. Voorheen was Duitsland de grootste gebruiker met de meest positieve vooruitzichten, maar nu is de VS een aantal punten gestegen en voegt zich bij de eerste bovenaan. De ranglijst is gemaakt door CoinCub. Nederland daarentegen staat op nummer 7, wat ook geen slechte positie is.

De Europese Centrale Bank (ECB) maakt weer kortzichtige vergelijkingen tussen de cryptosector en andere industrieën. De bank kreeg onlangs kritiek voor het vergelijken in een recent rapport, van Bitcoin en Proof of Work (PoW)-systemen met fossiele brandstoffen en Ethereum en andere Proof of Stake (PoS)-systemen met elektrische voertuigen. Dit ondanks het feit dat PoS-systemen veel te bewijzen hebben en zelfs de pioniers ervan worden geconfronteerd met enorme problemen om ze in de loop van de tijd functioneel te houden. Ethereum zelf is nog niet gemigreerd naar PoS en bevindt zich tussen beide processen in, maar het kampt niettemin met aanzienlijke problemen, waaronder een traag netwerk.

De populariteit van illegale cryptomixers groeit in de loop van de tijd, ondanks maatregelen om het gebruik ervan aan te pakken. Mixers zijn illegale maatregelen die worden gebruikt om meerdere transacties te mixen om zo te proberen crypto uit twijfelachtige bronnen om te zetten enigszins legale.

Een groot aantal gamers wil crypto gebruiken in de metaverse. Volgens een recent onderzoek van het bedrijf Globant, zijn gamers een van de meest pro-cryptogroepen die er zijn en zullen ze waarschijnlijk eisen datcrypto wordt opgenomen in de meeslepende omgeving van morgen.

Bitcoin koers stabiel op $ 20,8k

Bitcoin blijft zijwaarts handelen boven $ 20,5k. De cryptocurrency rapporteert over het algemeen zeer ingetogen actie naarmate de markt verder vertraagt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,7k. Het handelde lange tijd zijwaarts en ging niet echt onder $ 20,5k of boven $ 21k. Net voor publiceren van dit artikel is het opgeschoven naar $21k, maar het mist over het algemeen kracht.

Bitcoin bevindt zich nu al 72 uur in dit smalle handelsbereik. Afgaande op de vooruitzichten van de cryptosector en markten in het algemeen, kan het hier een tijdje blijven en records breken voor lage volatiliteit. De meeste analisten zijn echter van mening dat we de bodem nog niet hebben gezien. Koersdoelen tussen de $ 10k en $ 15k worden op dit moment genoemd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 400 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 42,51%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven in de loop van de dag ook grotendeels stabiel. Alleen Ethereum (ETH, 2%), Shiba Inu (SHIB, 2,2%) en Uniswap (UNI, 2,5%) boekten winst boven de 2%. Dit is een record lage volatiliteit voor de grotere altcoin-markt.

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bank of America voorspelt recessie in de VS voor later dit jaar

Bank of America (BoA), een van de belangrijkste particuliere financiële instellingen in het land, heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten later dit jaar waarschijnlijk het begin van een economische recessie zullen meemaken. De bank sloot zich aan bij een groot aantal recente voorspellingen m.b.t. een recessie in de wereld in de nabije toekomst.

Het relatief goede nieuws is echter dat de recessie waarschijnlijk niet op het niveau van de crisis van 2008 zal komen. Het zal waarschijnlijk een vrij milde economische teruggang worden. De bank heeft een kans van 40% voorspeld dat deze recessie zich voordoet, wat een vrij grote kans is. Het totale BBP van de VS zal hierdoor naar verwachting met ongeveer 1,4% krimpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram