Altcoin nieuws - CEL crasht en SOL heeft juridische problemen

 

Herstelt de altcoin-markt eigenlijk? Het is nog steeds moeilijk met zekerheid te zeggen - hoewel veel alternatieve cryptocurrencies de afgelopen 7 dagen indrukwekkende winsten hebben geboekt, eindigt het grootste deel van het ecosysteem de week nog steeds in het rood. Sommige projecten hebben ernstige problemen en zullen misschien zelfs niet overleven tot het einde van de huidige bearmarkt, maar andere gebruiken de situatie om nieuwe partnerschappen op te bouwen en nieuwe ontwikkelingen te initiëren. De situatie op de altcoin-markt is op dit moment absoluut erg spannend, dus laten we er eens goed naar kijken!

CEL crasht zonder overlevenden terwijl Celsius failliet gaat

Celsius was vroeger een van de beroemdste succesverhalen in het crypto-ecosysteem. Het idee van een gecentraliseerde "cryptobank" die een onrealistisch hoog investeringsrendement belooft, was zeer efficiënt in het aantrekken van bijna 2 miljoen blockchain-beginners naar Celsius. Het lijkt er nu echter op dat het verhaal van CEL zijn einde nadert, aangezien Celsius deze week faillissement heeft aangevraagd.

De problemen van Celsius begonnen een maand geleden, toen "celsians" te horen kregen dat ze hun geld niet langer van het platform konden opnemen. Simpel gezegd, Celsius bleek insolvent te zijn en bleek in feite enorme schulden te hebben bij andere bedrijven.

Officieel hebben de leidinggevenden van Celsius het alleen maar over "het ingaan van een periode van herstructurering". Maar volgens bijna alle analisten en experts is 'faillissement' een betere term voor wat er werkelijk aan de hand is.

 

Het lijkt erop dat het belangrijkste doel van het "reorganiseren" of "herstructureren" van Celsius de schuldeisers van het bedrijf zal zijn. Helaas staan ​​echte klanten van Celsius niet hoog op de prioriteitenlijst, aangezien het bedrijf niet van plan is opnames mogelijk te maken. In plaats daarvan is de enige manier voor de "Celsianen" om hun geld terug te krijgen, het indienen van een “customer claim” volgens de Amerikaanse faillissementswet. 

Uiteraard reageerde de markt niet goed op nieuws over het faillissement. De CEL koers is direct na de aankondiging met meer dan 50% gedaald, wat betekent dat CEL momenteel bijna 92% lager staat dan het hoogste punt ooit.

CEL koers grafiek 

SOL-prijs daalt nu een nieuwe class action-rechtszaak tegen Solana Labs begint in Californië 

Solana blijft problemen houden. De afgelopen maanden had SOL constant last van storingen en downtimes, waardoor Solana zelfs een soort lopende grap is geworden in de cryptogemeenschap. Nu lijkt het erop dat Solana juridische problemen heeft toegevoegd aan de technische. 

Solana Labs, het bedrijf achter de SOL-blockchain, wordt het doelwit van een class action-rechtszaak die is ingediend bij een rechtbank in Californië door een gedesillusioneerde belegger. De eiser beweert dat SOL een niet-geregistreerde security is die staats- en federale veiligheidswetten schendt, en ook dat de directieleden van Solana Labs illegale winst uit het activum nastreefden, ten koste van investeerders die miljoenen dollars aan verliezen leden. 

Tot dusver hebben vertegenwoordigers van Solana geen commentaar gegeven op de situatie. De markt heeft echter zeer negatief gereageerd op het nieuws en de SOL-koers is de afgelopen 7 dagen met meer dan 9% gedaald. Als de huidige trend doorzet, zal Solana binnenkort van de lijst met 10 grootste cryptocurrencies op de markt verdwijnen.

Solana koers grafiek 

Vitalik Buterin wordt aangevallen door Bitcoin-maximalisten nu de overstap naar Proof-of-Stake controverse oproept

Een onlangs voorgestelde upgrade van Ethereum, de Merge genaamd, is misschien wel een van de meest controversiële forks in de geschiedenis van crypto. Indien toegepast, zou de upgrade de architectuur van ETH volledig veranderen van het Proof-of-Work (PoW) naar het Proof-of-Stake (PoS)-protocol. 

De push om PoW te vervangen door PoS is vooral ingegeven door de slechte reputatie van PoW van blockchains - volgens crypto-sceptici zijn Proof of Work-blockchains zoals Bitcoin of Ethereum extreem schadelijk voor het milieu vanwege hun hoge energieverbruik. Veel blockchain-experts zijn echter sterk gekant tegen de plannen van ETH om over te gaan naar Proof-of-Stake.

Onlangs ging Vitalik Buterin een Twitter-gevecht aan met critici die beweren dat het overschakelen van Ethereum naar PoS betekent dat ETH een niet-geregistreerde security zal worden, vanwege het feit dat PoS-protocollen de mogelijkheid bevatten om over voorstellen te stemmen, die griezelig vergelijkbaar zijn met hoe aandeelhouders kunnen stemmen over kwesties in een traditioneel bedrijf. Onder de mensen die deze visie aanhangen, is de CEO van MicroStrategy en beroemde Bitcoin-maximalist, Michael Saylor.

Of de critici het nu leuk vinden of niet, het lijkt erop dat de overstap van Ethereum naar Proof-of-Stake al is geregeld. De Merge was al geïmplementeerd op verschillende ETH-testnetten, dus het lijkt een kwestie van tijd voordat het Ethereum-mainnet ook PoS wordt.

Ethereum koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram