Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt iets boven $ 21k en topmensen Europese Centrale Bank promoten de digitale euro

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $ 21,4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is op zoek naar $ 22k, maar er hangen nog steeds donkere wolken boven de markt. Altcoins aan de andere kant boekten een paar eigen winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: Christine Lagarde, voormalig hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en huidig ​​senior lid bij de Europese Centrale Bank (ECB), gelooft dat een digitale euro erg belangrijk zal zijn voor de toekomst en een veel efficiëntere manier zal zijn om fiat-transacties op het continent af te handelen. Ze verklaarde echter ook dat dit een superieure manier was om transacties uit te voeren ten opzichte van particuliere cryptocurrencies zoals Bitcoin en anderen. Daarover later meer.

Volgens een nieuw onderzoek heeft meer dan 24% van de wereldbevolking geen toegang tot een bankrekening. Dit brengt het totale aantal van deze mensen op 1,4 miljard. Dit is een grote doelmarkt voor de cryptosector, omdat mensen zonder bankrekening gemakkelijk toegang hebben tot cryptodiensten zonder eindeloze bankvereisten.

OpenSea, 's werelds grootste NFT-markt, heeft ongeveer 20% van zijn personeel geschrapt onder verwijzing naar crypto-winter en andere redenen. CEO David Finzer is van mening dat de marktvooruitzichten over het algemeen somber zijn en dat het bedrijf zich moet voorbereiden op de toekomst.

De regering van het kleine Europese land Andorra heeft nieuwe pro-cryptowetgeving in het land aangenomen. De Digital Assets Act zal elke verwarring rond de grotere cryptosector proberen weg te nemen. De wet geeft de overheid en de centrale bank ook de bevoegdheid om hun eigen digitale token te ontwikkelen en vrij te geven.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een zaak tegen de overleden pro-crypto-advocaat John McAfee gesloten. De excentrieke miljardair was voortvluchtig voor de Amerikaanse autoriteiten en stierf onder mysterieuze omstandigheden in een Spaanse cel. SEC heeft nu de zaak gesloten die het in 2020 tegen McAfee was begonnen voor het uitvoeren van illegale Coin Offerings (ICO's). Zijn medeverdachte James Watson kreeg daarentegen een boete van maar liefst $ 376.000.

Amerikaanse wetgevers voeren verder onderzoek uit naar cryptomining en de emissie-zware status ervan. De belangrijkste politieke kracht achter deze stap is de Democratische partij die de scepter zwaait in het Huis van Afgevaardigden en het voorzitterschap heeft. De wetgevers willen dat EPA meer onderzoek doet naar de emissies van Bitcoin-mining. Zeven grote crypto-miners in het land kunnen onder het doelwit vallen nadat de EPA haar bevindingen heeft afgerond. Het lijkt erop dat de vele democraten een besluit hebben genomen over het verminderen van crypto-mining in het land, maar willen dat EPA hen een reden geeft om dit uit te voeren. De macht van de EPA is echter aanzienlijk verminderd door een recente uitspraak van het Hooggerechtshof.

De Bitcoin koers stijgt iets boven $ 21k

Bitcoin handelt iets boven $ 21,5k nadat het er na enkele dagen van inactiviteit een beweging boven had gemaakt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 20,9k. Het handelde een tijdje zijwaarts en daalde uiteindelijk iets naar $ 20,5k in het begin en bleef daar voor een lange tijd. Pas om 13.30 uur in de middag begon de koers vanaf dit niveau te stijgen. Het piekte op ongeveer $ 21,6k een paar uur  en is daar sindsdien grotendeels gebleven.

Bitcoin staat nu opnieuw voor de weerstand van $ 22k. Het is er driemaal niet in geslaagd om boven dit cruciale niveau te komen en erboven te gaan. Het valt nog te bezien hoe het deze keer zal presteren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 406 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat winsten

Andere cryptocurrencies boekten gemengde winsten in het licht van een licht bullish BTC. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 7,8%), Avalanche (AVAX, 8%), Ripple (XRP, 6,5%), Litecoin (LTC, 4,8%).

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws…..

ECB-topambtenaren geloven dat digitale euro het antwoord is

Grote kopstukken van de ECB komen eindelijk samen rond het idee dat een digitale euro, die wordt beheerd en verspreid door de ECB, nuttig zal zijn voor het verbeteren van de efficiëntie rond de circulatie van de valuta.

De digitale euro is een andere naam voor een nieuwe Central Bank Digital Currency (CBDC) die de ECB in het land probeert op te zetten en te promoten. Hiervoor wordt door de bank een proefprogramma overwogen.

Ze leven echter misschien in een droomwereld om te denken dat ze de verspreiding van crypto door deze actie kunnen stoppen, omdat stablecoins en cryptocurrencies zoals BTC niet met elkaar concurreren. Dat is een bekende misvatting die in leven wordt gehouden door conventionele economen en bankiers die weinig idee hebben van hoe de sector werkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram