Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 22k en India roept G20 op om Crypto op te nemen in automatische uitwisseling van informatie

Bitcoin koers stijgt 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 22,3k op het moment van schrijven na een mooie beweging omhoog afgelopen nacht. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie steeg gisteren boven $ 21k, maar moeizaam. Vannacht echter brak het de weerstand van $ 22k en steeg daar comfortabel bovenuit. Altcoins maakten ook mooie positieve koersbewegingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Indiase minister van Financiën Nirmala Sithamaran heeft de G20-landen opgeroepen om informatie over het gebruik van cryptovaluta op te nemen als onderdeel van het automatische informatie-uitwisselingssysteem. Het systeem is ingevoerd bij de lidstaten van de G20 en bij andere deelnemers om financiële misdrijven en belastingontduikers aan te pakken. Er is echter geen huidige opzet om informatie over crypto te delen. India wil dat crypto daarin wordt opgenomen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Miljardair Thomas Peterffy heeft aangegeven dat hij veel geld wil investeren in crypto. Het hoofd van Interactive Bankers gaf aan dat hij van plan is zijn BTC-investering te vergroten als de crypto in de buurt van $12k komt. Hij doet dit ondanks zorgen van conventionele investeerders dat de Bitcoin koers waarschijnlijk nog lager zal crashen. Daarover later meer.

Mysterieuze debiteur EquitiesFirst wordt gerapporteerd als een van de grootste klanten van het onder druk staande crypto-leenplatform Celsius. Het getroffen bedrijf heeft naar verluidt honderden miljoenen dollars aan schulden en heeft onlangs faillissement aangevraagd. Het enorme bedrag dat andere particuliere debiteuren, zoals Equities First, verschuldigd zijn, wijst op een verslechtering van de situatie, aangezien hun wanbetaling het hele bedrijf in de problemen zou kunnen brengen. Twee andere grote cryptogeldschieters Vauld en Voyager Capital bevinden zich ook in vergelijkbare situaties en zijn op zoek naar een overname door andere bedrijven. Het is veilig om aan te nemen dat het hele crypto-leenspectrum op dit moment enorm onder druk staat.

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft aangekondigd dat later deze maand de verkoop van ongeveer 210 miljoen Sango-tokens zal plaatsvinden. De regering heeft aangekondigd dat gebruikers die betrokken zijn bij de verkoop het staatsburgerschap en eigendomsrechten in het land zullen krijgen. Deze munten moeten echter met de nodige voorzichtigheid worden behandeld, aangezien regeringen over de hele wereld komen en gaan. Er zullen niet veel opvolgers bereid zijn de acties van eerdere regimes te accepteren en het plan zou heel goed uit elkaar kunnen vallen. Elke Sango-munt is $ 0,10 waard op het moment van de verkoop.

In een ander deel van Afrika zijn de zaken enigszins anders, omdat particuliere bedrijven op de hoogte worden gehouden van hun rechten en verantwoordelijkheden onder het nieuwe crypto-regelgevingsregime. Het recente besluit van de Zuid-Afrikaanse regering om crypto's te reguleren als financiële activa en niet als valuta, had verschillende onbeantwoorde vragen achtergelaten, maar de regering wil graag alle twijfels wegnemen. De regelgevende inspanning zal waarschijnlijk tegen het einde van volgend jaar voltooid zijn.

De Russische centrale bank probeert opnieuw de grotere cryptosector in het land in diskrediet te brengen. De bank heeft onlangs een verklaring vrijgegeven dat financiële piramides in het land in opkomst zijn en dat crypto-zwendel ongeveer de helft daarvan uitmaakt (56%). Dus ondanks de bezorgdheid van westerse regeringen dat Rusland de cryptosector wil gebruiken om het huidige systeem te verslaan, is het duidelijk dat ze crypto evenzeer als een bedreiging beschouwen als de rest. President Poetin heeft onlangs een nieuwe wet ondertekend die ook afrekening in crypto strafbaar stelt.

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 22k

Bitcoin handelt momenteel ruim boven $ 22k op het moment van schrijven na een enerverende nacht waarin het een mooie stijging op de borden zette. De cryptocurrency probeert los te komen boven de weerstand van $ 22k, maar had daar tot nu toe weinig succes mee.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren vroeg in de ochtend begon te stijgen. Het piekte om 9.15 uur met een waarde van ongeveer $ 21,6k, maar verdere vooruitgang deed zich niet voor. Vannacht om 1:00 uur echter kwam er weer wat vaart in en Bitcoin steeg in een paar uur tijd tot ruim boven $22.000 dollar.

Het is de vraag of Bitcoin de $ 22k zal weten te behouden. De marktdruk is nog steeds in het voordeel van de beren, dus de huidige stijging kan ook snel weer teniet worden gedaan. Over het algemeen zwaaien de beren nog steeds de scepter en zal het voor stieren niet makkelijk zijn om het sentiment blijvend om te keren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 424 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen

Andere cryptocurrencies lieten, in het kielzog van Bitcoin, ook mooie koersstijgingen zien. Gisteren vertoonden de meeste grote tokens nog weinig volatiliteit, maar dat veranderde vannacht. Ethereum (ETH 6,6%), Binance Coin (BNB 2,9%), Cardano (ADA 2,35%), Solana (SOL 3,2%), Polygon (MATIC 14,2%), Avalanche (AVAX 7,5%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Miljardair geeft aan dat hij Bitcoin wil kopen ... voor $ 12k

Miljardair CEO van Interactive Brokers, Thomas Peterffy, heeft de wens uitgesproken om een ​​aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin te kopen, als het activum op een gegeven moment daalt tot $ 12k. Hij schudde de zorgen van zich af dat crypto waardeloos zou kunnen worden of onwettig zou kunnen worden verklaard.

Veel andere investeerders hebben ook verklaard dat ze geïnteresseerd zouden zijn in het kopen van crypto onder de $15k, dus er ligt waarschijnlijk wel wat steun op dat niveau. Door de dreiging van een economische recessie zou BTC tijdens deze bearmarkt echter best $10k kunnen bereiken, omdat angst en zeker paniek, mensen aanzet tot irrationele handelingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram