Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin komt even boven $ 22k terwijl Ethereum aanzienlijke winst boekt

 

Bitcoin handelt net onder $ 22k op het moment van schrijven na een licht bullish laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie deed vandaag zijn best om boven $ 22k te blijven, maar staat onder aanzienlijke druk van de beren. Altcoins daarentegen boekten zelf een aantal gemengde winsten. Daarover later meer.

Ethereum, de langlopende op een na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie, steeg eerder vandaag met een aanzienlijke 8-10%. Deze move wordt toegeschreven aan Ethereum 2.0-fusie diesteeds dichterbij komt. ETH en MATIC hebben de afgelopen weken allebei aanzienlijke winsten geboekt, ondanks de algehele bearmarktsituatie. De totale cryptomarktkapitalisatie bereikte weer de waarde van $ 1 biljoen na daar een paar weken onder te hebben gezeten.

De regering van Rusland voert een nieuw soort stablecoin-project uit op het tokenplatform Atomyze. Het zal een soort metaal-dekking gebruiken die niet eerder is geprobeerd met Palladium. De overheid heeft hoge verwachtingen van de metalen stablecoin. Het valt echter nog te bezien hoe de cryptogemeenschap en investeerders erop reageren, aangezien Rusland onder een enorm sanctieregime staat vanwege de controversiële invasie van Oekraïne.

Allen Wei, de CEO van LBank, heeft verklaard dat Afrika kan helpen bij het creëren van een inclusieve samenleving. De CEO van de crypto-exchange is van mening dat crypto-investeringen kunnen helpen om evenwicht in de samenleving te creëren, omdat het obstakels voor investeringen wegneemt.

De kat van een Bitcoin-gebruiker was verantwoordelijk voor een defect knooppunt. Een gebruiker met de naam Bodl_hodl had een op Raspberry Pi gebaseerd knooppunt voor hulp bij het bevestigen van de transacties, maar kreeg te maken met een zeer vreemde situatie omdat het knooppunt beschadigd was. Uiteindelijk kwam hij erachter dat zijn kat de knoop defect had gemaakt. Hij zette de node echter gemakkelijk weer online.

Voormalig Ripple CTO en XRP-walvis Jared McCaleb heeft bijna al zijn XRP verkocht. Dit betekent dat de grootste verkoper van de crypto nu uit XRP is. Daarover later meer.

De gouverneur van de centrale bank van Australië, Philip Lowe, is voorstander van een door particulieren geleide revolutie in de cryptosector. Hij is van mening dat zolang de risico's worden beperkt door regelgeving, de particuliere sector wonderen kan doen in de industrie en ook de algehele economie kan verbeteren. Australië heeft momenteel een van de meest pro-cryptowetten.

Het Zuid-Amerikaanse land Paraguay wil een compleet raamwerk voor cryptoregulering in het land implementeren. De lokale wetgevers hebben een jaar beraadslaagd en zijn nu dicht bij een werkbare oplossing. Het gebruik is vrijgesteld van enige belasting over de toegevoegde waarde (btw) op diensten.

Bitcoin koers stabiel net onder $ 22k

Bitcoin bewoog een korte tijd boven $ 22k voordat het de prijsverhoging weer inleverde. De stieren wilden al een tijdje naar hogere regionen, maar hadden moeite met de $ 22k weerstand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $21k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 4 uur 's ochtends begon te stijgen. De koers ging soepel boven $ 22k en bleef daar een groot deel van de dag voordat hij begon te dalen tegen de tijd van publiceren. Nu handelt het op ongeveer $ 21,6k op het moment van schrijven.

Bitcoin doet nu zijn best om de weerstand van $ 22k permanent te overwinnen. Het kampt echter met aanzienlijke problemen om er boven te blijven, dus het valt nog te bezien of de stieren sterk genoeg zijn om uit te breken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 414 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,35%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen gemengde winsten naarmate de markt herstelde. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 9%), Binance Coin (BNB, 2,5%), Cardano (ADA, 5,2%), Polkadot (DOT, 4,1%), Polygon (MATIC, 15,5%), Shiba Inu (SHIB, 4,4 %) en Avalanche (AVAX, 6,5%). Ze boekten na een tijdje allemaal aanzienlijke winsten.

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Grootste verkoper van XRP heeft geen tokens meer

Jared McCaleb, de grootste verkoper van XRP-tokens, heeft geen crypto meer. Een Twitter-gebruiker onthulde deze informatie aan zijn volgers.

Dit ondanks het feit dat McCaleb had gezegd dat hij de laatste batch van zijn XRP-tokens niet zal verkopen, vooral niet voor een lage prijs. Hij was ooit honderden miljoenen XRP waard, maar onlangs is zijn voorraad gedaald tot ongeveer 25 miljoen XRP. Nu heeft hij blijkbaar nog 45 XRP ($ 13) over. Dus McCaleb heeft geen tokens meer om te ontladen en de XRP-gemeenschap heeft nu een van zijn grootste verkopers verloren. McCaleb kreeg deze tokens als onderdeel van het feit dat hij mede-oprichter was van Ripple.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram