Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven $ 23k en Celsius-advocaten beweren dat gebruikers het recht op hun crypto hebben opgegeven

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag boven $23k en handelde op het moment van schrijven iets boven $23.500. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie beweegt eindelijk boven de belangrijkste weerstand van $ 22k, ook al is het maar voor een korte tijd. Altcoins daarentegen stegen ook sterk, maar gaven een gemengd relatieve prestatie. Daarover later meer.

Ander nieuws: de omstreden cryptogeldschieter Celsius en zijn advocaten hebben onlangs in de rechtbank een verrassende onthulling gedaan. Ze beweerden dat de Celsius-gebruikers de rechten op hun crypto hebben verloren toen ze zich bij het bedrijf aanmeldden volgens de Servicevoorwaarden (ToS). Het probeert in wezen vast te stellen dat het geld dat het bedrijf verloren heeft niet toebehoort aan de gebruikers en dat ze er geen aanspraak op kunnen maken. Dit zal de investeerders van het bedrijf en misschien ook de juridische verdediging zeker opschudden. Daarover later meer.

De financiële waakhond van Singapore heeft verklaard dat het Terra (LUNA) en 3AC-verenigingen niet zal erkennen. De toezichthouder heeft zich eindelijk over de kwestie opengesteld, aangezien deze twee organisaties deel hebben uitgemaakt van massale verliesgevende gebeurtenissen voor crypto-gebruikers.

Crypto-exchange Crypto.com heeft een wettelijke licentie gekregen in Italië. De beurs wil haar activiteiten in Europa en het Midden-Oosten agressief uitbreiden, aangezien de inkomsten uit andere gebieden aanzienlijk dalen. De goedkeuring in Italië is verleend door Organismo Agenti e Mediatori, ook wel bekend als OAM en dat wordt door het bedrijf aangeprezen als een grote doorbraak. Het valt echter nog te bezien hoe effectief het zal zijn op de Italiaanse markt.

Brad Sherman, lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft verklaard dat de laatste stap van de SEC om zijn jurisdictie over de crypto-exchange Poloniex af te dwingen vergelijkbaar is met achter de kleine vissen aan gaan en de groten met rust laten. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recente hoorzitting in de House Committee of Financial Services. Hij vergeleek ook de benarde situatie van het XRP-token en de rol van exchanges bij het promoten ervan, zich afvragend waarom deze laatsten niet vervolgd worden en de eerste wel.

De Braziliaanse Ultimate Fighting Champion (UFC)-speler Luana Pinheiro is de eerste grote vrouwelijke sporter geworden die haar volledige salaris in Bitcoin heeft ontvangen. Toen haar hiernaar werd gevraagd, schudde ze de mogelijkheid van prijsvolatiliteit van de hand en zei dat ze een lange termijn investeerder is.

ApeCoin, de cryptovaluta achter de NFT-sensatie van Yuga-labs, kan volgens sommige experts in de nabije toekomst enorm stijgen. Ze zijn van mening dat de munt tegen september 2022 een prijsstijging van 45% zal ondergaan. De aanhoudende bearmarkt kan echter het bullish feestje voor ApeCoin bederven.

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) heeft het publiek nogmaals gewaarschuwd voor investeringen in nep-crypto-zwendel en het vermijden van online advertenties die daarmee verband houden. De federale wetshandhavingsafdeling heeft in het verleden gesproken over crypto-zwendel en wil zich opnieuw uitspreken en gebruikers waarschuwen.

Bitcoin koers stijgt boven $ 23k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23,5k. De cryptocurrency boekte eindelijk wat winst na een maand of zo van megaverliezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 21,5k. het bleef een tijdje vlak voordat het vroeg in de ochtend waarde begon te winnen. Het steeg boven $ 22k tot wel $ 22.6k voordat het stoom verloor en terugviel onder de belangrijkste weerstand. Even leek het erop dat de crypto zijn bull-beweging van de dag had gehad, maar in de avond begon de koers opnieuw te stijgen. Het bewoog vrij comfortabel boven $ 23k, positioneerde zich boven de belangrijkste weerstand en keek vooruit. Het handelt rond de $ 23,5k op het moment van schrijven.

Bitcoin bevindt zich nu boven de grote weerstand van $ 23k en kijkt naar het noorden. De koers positioneert zichzelf voor een bullish einde aan deze maand, maar het valt nog te bezien hoe ver het daadwerkelijk kan gaan. De volgende weerstand is $ 25k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 444 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten gemengde winsten toen de cryptomarkt een lichte bullish fase inging met de overwinning van BTC's weerstand van $ 22k. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 7,6%), Binance Coin (BNB, 6,5%), Ripple (XRP, 4,4%), Cardano (ADA, 8,8%), Solana (SOL, 14,1%), Dogecoin (DOGE, 6% ), Polkadot (DOT, 8,4%), Polygon (MATIC, 4,3%), Shiba Inu (SHIB, 9%), Avalanche (AVAX, 12%) en Litecoin (LTC, 4%).

Cardano koers grafiek

In ander nieuws…..

Celsius verklaart dat Crypto toebehoort aan het bedrijf en niet aan gebruikers met een verwoestende claim

Het in financiële problemen verkerende crypto-uitleenplatform Celsius heeft in de rechtbank verklaard, dat volgens de Servicevoorwaarden (ToS), de crypto die door het bedrijf is verloren toebehoort aan het bedrijf, niet aan de gebruikers die het hebben gestort. Deze verrassende claim heeft de hoop van gebruikers over de terugkeer van hun zuurverdiende geld getemperd.

Nu heeft het Celsius deze doos van Pandora geopend en beweert dat het geld toebehoort aan het bedrijf. Het heeft al faillissement aangevraagd. Dit betekent dat het bedrijf zich probeert te verschuilen achter een vage paragraaf in de servicevoorwaarden om hun incompetentie te verbergen. Het bedrijf heeft momenteel honderden miljoenen dollars aan schulden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram