Bitcoin stabiel rond $ 23k terwijl Tesla de verkoop aankondigt van 75% van zijn Bitcoins

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg de afgelopen dagen op een gegeven moment tot $ 24,2k, maar gleed iets terug vandaag. Altcoins verloren ook wat waarde na een paar bullish dagen. Daarover later meer.

In ander nieuws kwam het als een grote schok voor de cryptogemeenschap dat de CEO van Tesla, Elon Musk, heeft besloten om ongeveer 75% van zijn aanzienlijke Bitcoin-voorraad te verkopen. Interessant is dat Musk de BTC verwierf toen de crypto ongeveer $ 35k was; nu is het $ 23k. Dit kan worden gezien als negatief voor de koers van Bitcoin. Daarover later meer.

De mijnbouwmoeilijkheid van Bitcoin is met ongeveer 5% gedaald, ondanks de bescheiden rally van de afgelopen dagen. Maar tegelijkertijd neemt het aandeel van efficiënte miners toe, dankzij betere mijnbouwinstallaties die minder elektriciteit verbruiken. Maar het is ook weer een indicator van een lange bearmarkt die op ons afkomt.

Analisten zijn van mening dat de Amerikaanse Federal Reserve helemaal klaar is om een ​​nieuwe verhoging van de rentevoet te onthullen, om daarmee de ongebreidelde inflatie in de economie op dit moment te stoppen. De bank probeert de overloop van dollars in de economie te beperken, maar het kan ook leiden tot een recessie.

Het Oekraïense Ministerie van Cultuur en Informatiebeleid is van mening dat de NFT-opbrengsten zullen worden gebruikt om de vernietigde monumenten van het land weer op te bouwen. Het land is de afgelopen 4 maanden in oorlog geweest en er is een wijdverbreide vernietiging van belangrijke monumenten. Het is goed dat de NFT-verkopen en -veilingen ze zullen helpen herstellen zodra de gevechten voorbij zijn. De uitkomst van de oorlog is nog steeds onzeker.

Een nieuw rapport van de Boston Consultant Group (BCG) laat zien dat het aantal cryptogebruikers tegen 2030 waarschijnlijk zal toenemen tot 1 miljard. Maar het rapport stelde ook dat de acceptatie van cryptovaluta op dit moment over het algemeen nog steeds laag is.

Volgens het wereldwijde Human Resource-platform “Deel” geven werknemers in volatiele economieën eerder de voorkeur aan betaling in Bitcoin. Dit komt door de volatiele aard van hun lokale valuta en de ongebreidelde inflatie. Velen zien crypto als een manier om dingen te verbeteren en een beetje meer stabiliteit in hun leven te brengen, ondanks de prijsschommelingen.

Bitcoin stabiel rond $ 23k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 23k op het moment van schrijven na een licht bearish dag. De cryptocurrency probeert zichzelf te stabiliseren na een daling in de afgelopen paar uur.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 10:50 uur 's ochtends begon te stijgen. Het bereikte een 24-uurs hoogtepunt van $ 23.7k in de uren daarna. Een uitdaging van het $ 24k-niveau kwam er echter niet uit voort en de Bitcoin koers koelde al snel weer af. Nu is de cryptocurrency terug onder de $ 23k op het moment van schrijven.

Bitcoin keert nu op zijn schreden terug na een beweging boven $ 24k gisteren. De koers ziet er ongemakkelijk uit op dit relatief hoge niveau en kan een tijdje wat waarde verliezen of zijwaarts  handelen. Over het algemeen zullen de stieren veel harder moeten werken om dit volgende grote obstakel te overwinnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 433 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies stonden eerder vandaag licht in het rood, omdat de markt zijn opwaartse traject niet voortzette en enkele stappen terugging. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -3%) Solana (SOL, -2,8%), Polkadot (DOT, -3,9%), Avalanche (AV, -3%) en Polygon (MATIC, -2,9%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Tesla kondigt verkoop aan van 75% van zijn BTC

Tesla Motors Inc. heeft onlangs onthuld dat het ongeveer 75% van zijn BTC-voorraad heeft verkocht die meer dan een jaar geleden werd verworven. Het bedrijf bezat de Bitcoins al weer enige tijd en Musk had verklaard dat hij geen plannen had om te verkopen, maar blijkbaar dwong de staat van de economie hem om dit toch te doen.

Musk uitte onlangs zijn mening over deze verkoop in een bedrijfsbijeenkomst. Hij verklaarde duidelijk dat de beslissing niet moet worden gezien als een uitspraak over Bitcoin zelf. Hij zei ook dat het puur vanwege liquiditeitsproblemen was dat hij hierop zijn toevlucht moest nemen.

Maar de verkoop zal waarschijnlijk de stemming van de markt beïnvloeden, zelfs nu Musk heeft aangegeven dat hij waarschijnlijk in de nabije toekomst opnieuw Bitcoin zal kopen als er voldoende kapitaal voorhanden is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram