Altcoin Nieuws – Herstel op de altcoinmarkt, ETH en ETC de grote winnaars

Cryptocurrency nieuws 

De altcoinmarkt begint eindelijk duidelijke tekenen van herstel te vertonen. De prijzen van de meeste grote munten en tokens zijn de afgelopen 7 dagen aanzienlijk gestegen en sommige hebben werkelijk spectaculaire winsten geboekt. Wat nog beter is, is het feit dat de rally op de altcoin-markt niet alleen gemotiveerd lijkt te zijn door een hype, maar ook door solide technologische doorbraken. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week! 

Ethereum beweegt de hele markt, maar de grootste winnaar is Ethereum Classic

De aanstaande Merge-upgrade van Ethereum is verreweg het populairste onderwerp in de cryptogemeenschap. Hoewel Merge een zeer controversieel onderwerp is, zijn veel blockchain-investeerders enthousiast over het feit dat Ethereum binnenkort zal migreren van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) algoritme.

Onlangs hebben Ethereum-ontwikkelaars de roadmap voor de implementatie van Merge openbaar gemaakt. Volgens de roadmap zullen de laatste tests van de Merge-upgrade in augustus plaatsvinden. Dan is de update eindelijk klaar om te worden gelanceerd op het Ethereum-mainnet, wat naar verwachting niet eerder dan in de tweede helft van september zal plaatsvinden.

De markt reageerde enthousiast op het feit dat de tijdlijn van de release van Merge openbaar is gemaakt. De ETH koers is de afgelopen week met 26% gestegen, maar Ethereum was niet de enige cryptocurrency die spectaculaire koerswinst boekte. 

Ethereum koers grafiek 

Bijna alle Ethereum-gerelateerde projecten hebben aanzienlijke winst geboekt. Dit omvat altcoins zoals Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), evenals vele populaire ERC-20-tokens zoals Shiba Inu (SHIB) en ApeCoin (APE). 

De onverwachte winnaar van de hele situatie is echter niemand minder dan Ethereum Classic (ETC). De minder populaire fork van Ethereum is met meer dan 70% gestegen, waardoor het verreweg de best presterende grote altcoin van de afgelopen week is. 

De reden waarom Ethereum Classic het zo goed heeft gedaan, is simpel: wanneer ETH het PoW-protocol verlaat, wordt van Ethereum-miners verwacht dat ze in plaats daarvan Ethereum Classic gaan minen, wat mogelijk kan leiden tot een enorme stijging van de ETC koers.

ETC koers grafiek 

Cardano’s Vasil Fork heeft nog steeds geen releasedatum, maar de ADA koers stijgt 

Cardano (ADA) plant ook een grote upgrade. De langverwachte Vasil-vork is bedoeld om de efficiëntie van Cardano enorm te verhogen en het geschikter te maken voor het hosten van DeFi-oplossingen zoals gedecentraliseerde exchanges en geavanceerde smart contracts-protocollen. 

Hoewel sommige Cardano-investeerders zich zorgen maken dat Vasil nog steeds geen releasedatum heeft, blijft de ADA koers stijgen. In de afgelopen 7 dagen is ADA met meer dan 11% gestegen en het  is momenteel de 8e grootste cryptocurrency op de markt.

Cardano koers grafiek 

The Sandbox blijft groeien en voegt Time Magazine toe aan zijn lange lijst van partnerschappen 

Metaverse en NFT-gerelateerde projecten hebben een paar zware weken achter de rug, omdat ze hard zijn geraakt door de bearmarkt. Echter, metaverse altcoins beginnen zich ook te herstellen - The Sandbox (SAND) koers is met meer dan 11% gestegen, na de aankondiging van een nieuwe samenwerking met Time Magazine. 

Time Magazine heeft al een eigen collectie genaamd TIMEpieces, maar de samenwerking met The Sandbox zal veel ambitieuzer zijn. Volgens de aankondiging van het partnerschap is The Sandbox van plan om het hele Times Square in de metaverse opnieuw te creëren, waardoor het beroemde oriëntatiepunt van New York City een virtuele ruimte wordt waar digitale kunstenaars hun NFT-kunst kunnen laten zien.

Sand koers grafiek 

Autoriteiten vallen de oprichter van House of Terra binnen terwijl alle LUNA-gerelateerde projecten blijven vallen

De spectaculaire ineenstorting van Terra (LUNA) had een enorme impact op het hele crypto-ecosysteem. Hoewel de meeste cryptocurrencies zich al herstellen, is dat bij Terra niet het geval. Onlangs hebben Zuid-Koreaanse autoriteiten een inval gedaan in het huis van de oprichter van Terraform Labs, Do Kwon. 

De inval in het appartement van Do Kwon begon woensdag en duurde de hele nacht tot donderdagochtend. Afgezien van het huis van de CEO van Terraform Labs, hebben de autoriteiten ook 14 andere locaties doorzocht, waaronder de huizen van andere leidinggevenden van Terraform Labs, evenals de kantoren van de Zuid-Koreaanse crypto-exchanges Upbit, Coinone en Bithumb.

De situatie lijkt steeds ernstiger te worden. Naar verluidt onderzoeken Zuid-Koreaanse wetshandhavingsinstanties nu de mogelijkheid dat de ineenstorting van het Terra-ecosysteem opzettelijk werd veroorzaakt door Terraform Labs, waardoor het de grootste rug-pull in de cryptogeschiedenis zou worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram