CEO deVere Group: Bitcoin koers zal uitbreken

bitcoin koers stijgt door dalende dollar

Het maakt niet uit in welke markten u momenteel belegt, het is onweerlegbaar dat 2020 een jaar is vol economische volatiliteit en tumultueuze markten. Momenteel bevinden verschillende van de belangrijkste indices zich op of nabij het hoogste punt ooit, slechts vijf maanden verwijderd van het snelste herstel van een bearmarkt in de geschiedenis. Als dat geen volatiliteit schreeuwt…..

Goud en zilver

Andere investeringsmarkten, zoals goud en zilver, bereikten ook recentelijk (begin augustus) recordhoogtes en hoewel deze edelmetalen over het algemeen worden beschouwd als veilige havens, weg van de aandelenmarkten, lijken beleggers de laatste tijd te hunkeren naar beide. Het is inderdaad een perfecte storm geweest van de coronavirus-pandemie, overheidssteun aan bedrijven en mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt en nieuwe investeringsplatforms voor iedereen, zoals Robinhood in de VS, die een instroom van geld naar de aandelenmarkten heeft veroorzaakt terwijl de wereldwijde pandemie voort woedt.

Economische schade door Covid-19

Door de pandemie zijn veel van 's werelds grootste economieën een tijd lang op een laag pitje gezet en de economische schade is enorm. In een poging om de Amerikaanse economie kunstmatig te ondersteunen, is de Federal Reserve doorgegaan met het drukken van Amerikaanse dollars. Deze dollars vinden hun weg naar de markten, waardoor beleggers een gevoel van stabiliteit krijgen en tegelijkertijd hun valuta wordt gedevalueerd. Één financiële CEO richt zijn aandacht op een andere asset dan aandelen of edelmetalen. In plaats daarvan, dekt de CEO van de deVere Group, Nigel Green, zich in met investeringen in Bitcoin.

Effecten op de Bitcoin koers

Het lijkt misschien paradoxaal om de aandelenmarkt volatiel te noemen en vervolgens in cryptocurrencies te investeren, maar Green is ervan overtuigd dat alle onrust in de huidige economie ervoor zal zorgen dat Bitcoin stabiliseert. Green noemde andere factoren die een effect zouden hebben op de gestage stijging van Bitcoin, waaronder de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, de volatiele aandelenmarkt en een zwakke Amerikaanse dollar. Hij merkt op dat "Bitcoin al een van de best presterende activa van het jaar is, met een stijging van ongeveer 70% sinds het begin van het jaar." De aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen beloven een van de meest polariserende in de geschiedenis van het land te worden, waarbij de winnende partij een verdeeld land zal overnemen dat worstelt om de COVID-19-pandemie te doorstaan. Green gelooft dat welke partij ook wint, er onzekerheid zal volgen, en dit zal er uiteindelijk toe leiden dat investeerders de aandelenmarkt verlaten en investeringen aantrekken die niet gebonden zijn aan bepaalde landen of fiat-valuta's. Het is al begonnen met goud en zilver, en Green gelooft dat we kunnen verwachten dat het doorgaat met Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Belangrijke eigenschappen BTC

Momenteel staat Bitcoin op $ 10.110, wat lager is dan toen het iets meer dan een week geleden $ 12.000 bereikte. De digitale valuta heeft inderdaad veel dingen gemeen met goud, het fungeert ook als een opslag van waarde en het is schaars vanwege een eindige hoeveelheid Bitcoin die beschikbaar is om te worden gedolven. Een voordeel van Bitcoin is dat het volledig digitaal is, wat duidelijk gunstig is voor de toekomst aangezien technologie een steeds belangrijker rol gaat spelen in ons leven. Zoals eerder vermeld is BTC ook niet-soeverein, wat betekent dat een Bitcoin in Japan gelijk is aan een BItcoin in India. Hierdoor wordt iedere afhankelijkheid van een specifieke economie of land uitgewist. Bitcoin is de realisatie van de wereldwijde cryptocurrency-economie.

Bitcoin en inflatie

Onlangs heeft de Federal Reserve een beleid ingevoerd dat de inflatie moet opdrijven en het institutionele vertrouwen in de Amerikaanse dollar, zou moeten verminderen waardoor de dollarkoers kan dalen. Lage rentetarieven zullen worden vastgezet totdat de inflatie weer stijgt tot ongeveer 2,5%. Dit betekent dat het eventuele rendement op contanten verwaarloosbaar zal zijn, dus om zich hiertegen in te dekken, verplaatsen instellingen hun contanten naar zaken als aandelen, goud en steeds meer ook Bitcoin. Deze enorme toestroom van fondsen zou de prijs van Bitcoin kunnen opdrijven naarmate we verder het laatste deel van 2020 ingaan, waarbij sommige experts verwachten dat de Bitcoin koers in de toekomst wel $ 500.000 zou kunnen bereiken. Hoewel dat cijfer te hoog lijkt, hebben we al eerder sterke staaltjes gezien van hoe volatiel de Bitcoin koers kan zijn, aangezien deze alleen de afgelopen week al met bijna $ 2000 schommelde. Net zoals goud omgekeerd reageert op de Amerikaanse dollar, kunnen we verwachten dat Bitcoin ook op deze manier gaat handelen, aangezien investeerders het gaan zien als een manier om te investeren in de digitalisering van valuta en om de hoofdpijn van een devaluerende dollar (of euro) te vermijden.

Toenemende adoptie Bitcoin en andere cryptocurrencies 

Misschien is een van de belangrijkste redenen waarom Green gelooft dat de populariteit van Bitcoin de waarde ervan zal doen toenemen, het aantal jonge mensen dat zich aangetrokken voelt tot de wereld van cryptocurrencies. Tegenwoordig, misschien meer dan ooit, proberen de jongere generaties te investeren, met mobiele apps zoals Robinhood, die het handelen in aandelen net zo eenvoudig maken als het drukken op een knop. Maar Green beweert, dat naarmate we doorgaan naar een digitale toekomst, millennials en Gen Z valuta's meer in hun digitale vorm zullen zien dan als een traditionele fiatvaluta. Jongere investeerders leren uit de eerste hand wat cryptocurrencies zijn. Ze zijn al lang niet meer alleen bedoeld voor duistere websites in de donkere hoeken van het internet. Vooral Bitcoin is mainstream geworden en met de toename van de vraag naar contactloze en niet-contante betalingssystemen, zijn we al getuige geweest van een toestroom van winkels en online bedrijven die Bitcoin accepteren als betaalmiddel.

De snelgroeiende sector van sportweddenschappen heeft ook cryptocurrencies omarmd als een legitieme betaalmethode en stelt gokkers in staat hun weddenschappen in Bitcoin in te zetten, net als gebruikelijk was met fiat geld. Green insinueert dat al deze factoren een kruispunt vormen waar de post-COVID-wereld zich zal afkeren van de traditionele methoden van beleggen en een golf van acceptatie van Bitcoin zal teweegbrengen. Hoewel sommige van de grotere beleggingsondernemingen wat meer overtuiging nodig hebben om net zoveel in cryptocurrencies te investeren als de deVere Group heeft gedaan, zal de tijd uitwijzen of Green's profetie dat 'de geschiedenis zal aantonen dat 2020 een doorbraakjaar was voor Bitcoin', zal uikomen.

 

 

Bitcoin koers stijgt naar $64K terwijl euforie de cryptomarkt bereikt

Bitcoin koers stijgt naar $64K terwijl euforie de cryptomarkt bereikt

zaterdag, 02 maart 2024 13:28

  Een snelle blik op de Fear & Greed Index laat ons zien dat de cryptomarkt officieel niveaus van Extreme Greed heeft bereikt. Dat zou geen verrassing moeten zijn, aangezien de Bitcoin koers de...

Bitcoin miners verkopen BTC en geruchten over Bitcoin  aankoop Jeff Bezos

Bitcoin miners verkopen BTC en geruchten over Bitcoin aankoop Jeff Bezos

vrijdag, 01 maart 2024 14:23

  Terwijl de Bitcoin (BTC) koers onverminderd door blijft stijgen zien we ook opvallend gedrag vanuit miners. Uit on-chain data van blockchain analytics platform Glassnode wordt geobserveerd dat de...

Venture Capital CEO ziet Ripple als internationale reservemunt

Venture Capital CEO ziet Ripple als internationale reservemunt

vrijdag, 01 maart 2024 11:25

    De CEO van het Duitse Venture Capital bedrijf Tokentus Investment AG, Oliver Michel, heeft grote verwachtingen voor Ripple (XRP). De financiële expert deelde zijn visie in een gesprek met...