Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt iets onder $ 22,5k en Amerikaanse wetgever spoort de SEC aan om grote crypto-exchanges te vervolgen die XRP-tokens verhandelden

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 22,7k op het moment van schrijven na een weinig inspirerende laatste 36 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie wordt vlak verhandeld na een kleine daling van het prijsniveau. Altcoin koersen deden ook niet veel na een onverschillige handelssessie. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Amerikaanse congreslid Brad Sherman heeft er bij de Securities and Exchange Commission (SEC) op aangedrongen om achter grote exchanges aan te gaan die vroeger handelden in Ripple's XRP-tokens. Sherman is van mening dat de toezichthouder achter de grote vis moet gaan die de illegale handel in tokens mogelijk heeft gemaakt. Daarover later meer.

Een nieuw onderzoek toont aan dat fans op zoek zijn naar een beter begrip van en vertrouwen in de grotere sport-NFT-markt, naarmate de sector met grote sprongen groeit. Veel sportcompetities en -teams over de hele wereld hebben hun NFT-collecties aan gebruikers aangekondigd en willen er geld mee verdienen. Maar de kwestie van exclusiviteit en herlanceringen blijft bestaan. Veel kopers zijn op hun hoede dat hun gelimiteerde NFT's niet lang gelimiteerd zullen blijven en na verloop van tijd opgeblazen zullen worden.

De moeilijkheidsgraad van het algehele Bitcoin-netwerk heeft opnieuw een aanzienlijke daling laten zien. Het bereikte een recordhoogte van 31,25 biljoen in mei 2022, maar begon een enorme daling te zien na het begin van de bearmarkt. Het bevindt zich al op een niveau van ongeveer 21 biljoen en kan verder dalen naarmate de bearmarkt voortduurt. De lagere moeilijkheidsgraad stelt gebruikers in staat om BTC te minen met minder krachtige apparatuur, maar de lagere Bitcoin koers zal veel oudere en minder efficiënte mijnbouwapparatuur uit de markt blijven prijzen.

De Bank van Centraal-Afrikaanse Staten, die de economieën van verschillende regionale landen bedient, is van mening dat het economische blok meer moet doen op het gebied van digitale valuta. De toezichthouder is van mening dat het vrijgeven van een Central Bank Digital Currency (CBDC) nuttig zal zijn voor de toekomst. Het blok heeft al zo’n beetje de meest pro-crypto-wetgeving die er te vinden is.

Bitcoin koers stabiel onder $22.7k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 22,7k op het moment van schrijven na een langzame laatste 36 uur. De cryptocurrency handelde zijwaarts na een trage reactie van de stieren die nauwelijks wisten te profiteren van de situatie.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 22.6k. Het handelde enige tijd lichtjes omhoog voordat het om 7 uur 's ochtends een 24-uurs hoogtepunt van $ 23k plaatste. De stieren konden echter niet verder naar boven komen en zijn sindsdien gezakt naar het ondersteuningsniveau van $ 22k.

Bitcoin vindt nu steun op $ 22k en weerstand boven $ 23k en blijft zijwaarts handelen rond dat niveau. Elke beweging naar boven en naar beneden wordt geannuleerd door de tegengestelde krachten en dat draagt ​​bij aan lage volatiliteitsniveaus. Over het algemeen zit Bitcoin nog steeds vast in bearish gebied, maar dingen kunnen gaan veranderen als de bulls een beweging naar $ 28k en hoger kunnen bewerkstelligen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 468 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,65%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar verliezen.  Solana (SOL, -2,8%), Binance Coin (BNB, -2,92%), Polygon (MATIC, -2,9%) en Avalanche (AVAX, -2,5%).

Avalanche koers grafiek

In ander nieuws….

Amerikaans congreslid vraagt ​​SEC om openlijk op te treden tegen overtreders van effectenwetgeving

Het Amerikaanse congreslid Brad Sherman is van mening dat crypto-exchanges en niet alleen bedrijven die cryptonetwerken exploiteren, moeten worden vervolgd voor het overtreden van effectenwetten. Het congreslid maakte opnieuw een punt over de oneerlijke praktijken in de sector.

Het oordeel is echter nog steeds niet geveld over de legaliteit van XRP, dus het kan enige tijd duren voordat de SEC het eindelijk breder kan reguleren. Sherman is van mening dat het een dubbele standaard van de regelgever is om achter Ripple aan te gaan en niet de beurzen die XRP op hun platforms aanboden of dat nog steeds doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram