Tether lanceert op Tezos Smart Contract Network

 

Tether Operations Limited, de blockchain startup achter 's werelds grootste stablecoin, USDT, lanceerde zijn token op het Tezos protocol op 21 juli 2022. Tether (USDT) maakt nu deel uit van het snelgroeiende Tezos ecosysteem. Dit is de twaalfde blockchain waarop USDT beschikbaar is. De andere blockchains zijn: Algorand, Avalanche, Bitcoin Cash's Simple Ledger Protocol, Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Kusama, Polkadot, Tron en Solana.

Wat is Tezos?

Als een Proof-of-Stake (PoS) netwerk staat Tezos bekend als een van de meest energiezuinige protocollen van dit moment. Het is ontworpen voor het maken en hosten van gedecentraliseerde toepassingen (DApps) en digitale activa. Daarnaast is Tezos een van de snelst ontwikkelende blockchain ecosystemen en heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt terwijl het oorspronkelijke Proof-of-Stake netwerk blijft opschalen. 

Het heeft een flink aantal kenmerken die het tot een van de meest gewenste blockchain netwerken voor merken maken. Het protocol kan een zelf-upgrade ondergaan zonder de netwerkactiviteiten te verstoren, en het is gemakkelijk schaalbaar. Momenteel kan het zo'n 40 transacties per seconde (TPS) aan. Dit geeft het een groot voordeel ten opzichte van Ethereum (ETH) waarbij een snelle, eenvoudige transactie al snel in de buurt van een tientje komt. Op Tezos is dat vaak maar een fractie van een cent. 

Tezos (XTZ), ook bekend als Tez of tezzie, is het eigen token van de Tezos blockchain. Het wordt gebruikt om:

 • Met dApps te communiceren
 • Vergoedingen te betalen
 • Het netwerk te beveiligen via staking
 • Een basisboekhoudingseenheid op het Tezos platform te vormen. 

Integratie USDT op Tezos een belangrijke mijlpaal

Met duizenden Layer-1 en 2 blockchain protocollen die vandaag de dag rondgaan, is Tether steeds op zoek naar wegen om de interoperabiliteit van de USDT stablecoin uit te breiden voor gemakkelijke toegankelijkheid in het hele Web3.0 ecosysteem.

 

De lancering van Tezos is een enorme mijlpaal voor het smart contract protocol, want het brengt de meest verhandelde stablecoin naar zijn gebruikers. Daarnaast is de lancering is in lijn met Tether's (USDT) beweringen van inzet voor baanbrekende samenwerking en interoperabiliteit binnen de groeiende digitale activa ruimte.

Tezos heeft in de loop der jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. De afgelopen jaren is het gebruik van Tezos jaarlijks flink toegenomen. In het jaarlijkse Electrical Developer Report is de blockchain genoemd als een van de grootste ecosystemen voor ontwikkelaars. Met de lancering blijft Tether op koers met zijn inspanningen om voorop te lopen bij de grootste sprong voorwaarts in de financiële industrie. 

Met deze nieuwe aankondiging maakt Tether (USDT) nu deel uit van het steeds groter wordende en snelgroeiende Tezos ecosysteem. Dit ecosysteem omvat platforms als NFT marktplaats 'Objkt.com', generatief kunstplatform 'fx(hash),' revenue farming protocol 'Youves' en gedecentraliseerde exchange/EVM brug 'Plenty'.

Bovendien zijn onder andere ook grote merken als Team Vitality, McLaren Racing en The bij het merk Tezos betrokken. Zo is Tezos ook een belangrijke merkpartner van de vermaarde Engelse Premier League ploeg, Manchester United. Tezos is op weg om de ploeg te leiden in de push naar de Web3.0 ruimte.

Als twee protocollen die zich toeleggen op de vooruitgang van blockchain technologie en Web3.0, verlegt het duo van Tezos en Tether opmerkelijk de grenzen van de technologische mogelijkheden over de hele linie. 

Meer gebruikers door Tether USDT op Tezos

Met de lancering van Tether's USDT op Tezos kan de stablecoin gemakkelijk door gebruikers worden gebruikt op een van de meest functionele blockchain netwerken. Het heeft ook plannen om in zijn toekomstige upgrades functies op te nemen als verankerde optimistic rollups. 

Deze voorgestelde optimistic rollups zullen de weg vrijmaken voor een hogere doorvoer Layer 2 oplossingen voor EVM en WASM virtuele machines waarbij alle berekeningen verifieerbaar gemaakt worden, verankerd op de Tezos blockchain.

Nu USDT-gebruikers voortdurend op zoek zijn naar alternatieven om geld te verplaatsen, biedt de lancering van de stablecoin op Tezos een meer naadloze toegangspoort. Gebruikers kunnen hier genieten van snelheid en de lage kosten van transacties.

Ondanks kritiek op USDT bieden 12 netwerken USDT aan

De integratie van USDT op Tezos is dus een belangrijke mijlpaal. Toch is er veel kritiek op USDT. Terra (LUNA) en zijn bijbehorende UST stablecoin stortten een paar weken geleden volledig in. USDT werd kort daarna ook onstabiel. Dit kwam vermoedelijk omdat USDT niet uitsluitend de dollar als onderpand heeft. Er bestaat dus een klein risico dat USDT zijn waarde ten opzichte van de dollar verliest als het onderpand te veel in waarde daalt. 

Handelsplatforms beslissen op welk(e) netwerk(en) ze tokens aanbieden. Sommige exchanges maken de keuze om meerdere netwerken te ondersteunen. Zodoende kunnen gebruikers zelf kiezen welke ze gebruiken. Samen met Tezos zijn er nu twaalf netwerken waarop USDT wordt aangeboden:

 • Algorand
 • Avalanche
 • Bitcoin Cash's Simple Ledger Protocol (SLP)
 • Ethereum
 • EOS
 • Liquid Network
 • Omni
 • Polygon
 • Tezos
 • Tron
 • Solana
 • Statemine