Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt iets onder $ 21k en econoom voorspelt de grootste obligatiecrash sinds 1788

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $ 20,8k op het moment van schrijven, na weer een dag van lichte bearish actie. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie was slechts een week of zo geleden boven $ 24.000, maar het is nu onder het belangrijke niveau van $ 22k gezakt en gaat nu verder buiten de controle van de stieren. Altcoins waren ook grotendeels bearish en boekten zelf gemengde verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de beroemde econoom Robert Kiyosaki, die de bestseller ‘Rich Dad, Poor Dad’ schreef, heeft het publiek gewaarschuwd voor een enorme obligatiecrash zoals die de afgelopen eeuwen niet is voorgekomen. De econoom gaf ook aan de wens te hebben om Bitcoin in grote hoeveelheden te kopen, maar tegen een lagere prijs dan de huidige niveaus. Daarover later meer.

Het verkoopvolume van Non-Fungible Tokens (NFT) is alleen al vorige week met meer dan 8% gedaald. Hieruit blijkt dat de digitale collectibles-scene onder druk staat en dat de belangstelling afneemt. De verkoop van sommige collecties is echter niet echt vertraagd, maar in plaats daarvan versneld.

In de laatste Amerikaanse SEC-aanvraag onthulde elektrische automaker Tesla een enorme $ 222 miljoen aan Bitcoin-holdings. Het bedrijf had meer dan $ 1 miljard, zelfs met de koersdaling van de afgelopen tijd, maar werd gedwongen om ongeveer 75% van zijn belangen te verkopen. Het bedrijf had wat liquiditeit in contanten nodig en gebruikte BTC om de hiaten op te vullen. Musk tweette dat de verkoop van Tesla niet moet worden gezien als een verlies aan vertrouwen in Bitcoin.

In de VS werd een nieuw wetsvoorstel met de naam Virtual Currency Fairness Act 2022 ingediend bij de Amerikaanse Senaat. Senatoren Patrick Toomey en Kyrsten Sinema waren de co-sponsors van het wetsvoorstel. De wetgeving is bedoeld om de cryptobelasting in het land te verzachten en winstbelastingen op alle handelsactiviteiten te verwijderen.

De Amerikaanse staat Texas is nog steeds een crypto-hotspot in het land, ondanks een recordhittegolf die enorme problemen voor de staat heeft veroorzaakt, waaronder onbetrouwbaarheid van de stroomvoorziening. Hoewel Bitcoin-miners zijn getroffen door de toegenomen vraag naar elektriciteit, gaat de staat nog steeds met grote sprongen vooruit m.b.t. Bitcoin mining.

In de Formule 1-sport dwong de onzekerheid rond crypto-regulering in Frankrijk de evenementplanners en teams om hun officiële sponsor crypto.com van de banners te verwijderen. De reglementen worden aangescherpt in het land en de sport durfde het risico niet aan om ruzie te krijgen met de Franse regering.

Het databeleid van sociale medianetwerk Tik Tok wordt opnieuw bekritiseerd. De sociale-mediawebsite groeit met grote sprongen en heeft onlangs 1 miljard gebruikers wereldwijd bereikt, maar recente rapporten suggereren dat de beruchte praktijken voor gegevensverzameling de crypto van gebruikers daadwerkelijk in gevaar kunnen brengen.

Uit een nieuw rapport blijkt dat ongeveer 74% van de openbare aanklagers die zich bezig houden met financiële misdrijven, het gevoel hebben dat ze onvoldoende zijn toegerust om crypto-gerelateerde onderzoeken aan te pakken. Het onderzoek is uitgevoerd door Chainalysis en toont de behoefte aan ondersteuning bij crypto-onderzoeken.

Het Chinese grondgebied van Hong Kong is in 2022 uitgeroepen tot de meest cryptovriendelijke plaats ter wereld. Het kleine gebied is een broeinest van crypto-innovatie en -ontwikkeling, maar kan zijn plaats verliezen naarmate China meer en meer controle over de plaats uitoefent. Dat kan startups ertoe dwingen te verhuizen.

De Bitcoin koers zakt onder $ 21k

Bitcoin daalde eerder op de dag onder $21k toen de bearish actie langzaam maar zeker intensiveerde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 22k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. Het verloor waarde in meerdere fasen en bleef toen een groot deel van de dag net boven $ 21k voordat het later verder begon te dalen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 399 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,81%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten hun eigen verliezen naarmate de markt langzaam meer waarde verloor. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -8%), Cardano (ADA, -6,3%), Solana (SOL, -7,8%), Dogecoin (DOGE, -4,5%), Polkadot (DOT, -4,9%), Polygon ( MATIC, -9,9%, Shiba Inu (SHIB, -4,7%), Avalanche (AVAX, -8,7%), Uniswap (UNI, -14%) en Litecoin (LTC, -6%).

In ander nieuws…..

Econoom waarschuwt voor ergste obligatiecrash sinds 1788

De beroemde econoom en auteur Robert Kiyosaki heeft gewaarschuwd dat de grootste obligatiecrash in de afgelopen 240 jaar binnenkort kan plaatsvinden in de wereld, waardoor economieën zouden worden verwoest. Obligatiemarkten zijn groter dan de aandelenmarkt en een crash zal dus een grote impact hebben op de wereld.

Hij beweerde:

"US obligatiemarkt crasht. Grootste obligatiecrash sinds 1788 … Obligatiemarkten groter dan aandelenmarkt. Ik koop nu meer goud, zilver en wacht tot Bitcoin lager gaat”

Het idee van een veilige haven zal dus heel belangrijk zijn voor het geval obligaties over de hele wereld falen. Zelfs sommige conventionele economen geloven dat de wereld in zo’n geval (tijdelijk) terug kan vallen op goud, zilver en andere ‘hard assets’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram