Bitcoin stijgt naar $ 23k nadat de Amerikaanse Federal Reserve een nieuwe renteverhoging van 0,75% goedkeurt

 

Bitcoin schoot eerder vandaag plotseling boven $ 22k om op het moment van schrijven bijna $ 23k te bereiken. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie overwon verschillende negatieve crypto-vooruitzichten om zichzelf opnieuw te bevestigen. Altcoins stegen ook sterk, wat mooie winsten opleverde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Federal Reserve heeft de rentetarieven in het land met 75 basispunten verhoogd, een stap die de financiële markten over de hele wereld waarschijnlijk verder zal verkrappen. De Fed doet dit om de ongebreidelde inflatie in het hele land aan te pakken, die het hoogste punt in 40 jaar heeft bereikt. Door dit te doen, zal de bank de VS en bijgevolg de wereld steeds dichter bij een economische recessie brengen. Daarover later meer.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft voorspeld dat de huidige groei zal vertragen van ongeveer 6,2% tot 3,2% voor het volgende fiscale jaar, wat een slag toebrengt aan de hoop op een snel economisch herstel. De bank heeft ook gewaarschuwd voor verhoogde volatiliteit op de cryptomarkten en voor toenemende druk op korte termijn.

Volgens een nieuwe studie van Research and Markets zal de wereldwijde crypto-geldautomaatmarkt in 2027 naar verwachting $ 427 miljoen bereiken. Momenteel is het slechts ongeveer $ 46,4 miljoen. De belangrijkste aanjagers van deze grote groei zijn naar verwachting geldovermakingen naar ontwikkelingslanden in het licht van onbetrouwbare lokale valuta.

Het aantal incidenten met cryptojacking neemt toe ondanks de algehele afkoeling van de markt. Cybercriminelen zijn de afgelopen maanden erg actief geweest en hebben veel grote namen gecompromitteerd, waaronder Axie Infinity en Celsius. Kwetsbaarheden in browsers en hun extensies worden vermeld als de belangrijkste factor in de plotselinge piek in illegale activiteiten. Verontrustend is dat veel officieren van justitie menen dat ze gehandicapt zijn bij het vervolgen van deze financiële misdrijven. Het onderzoek is gedaan door het Amerikaanse bedrijf SonicWall.

Volgens Arcane Research is de Grayscale Bitcoin-premie de afgelopen maanden tot -31% gedaald te midden van een enorme koersval op de cryptomarkt. Op het hoogtepunt van de bull run lag de premie ruim boven de 20%, maar nu heeft het problemen om institutionele beleggers te overtuigen. Maar de algemene vooruitzichten zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk verbeteren.

Het grote stablecoin-bedrijf Tether heeft berichten verworpen dat het Chinees handelspapier in zijn schatkist heeft. Volgens een blogpost op de officiële website bezit het bedrijf geen Chinees papier en ontkent het een totale blootstelling van 85%.

Bitcoin koers stijgt naar $ 23k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 22,9k op het moment van schrijven, na een plotselinge prijsstijging vanavond. De cryptocurrency reageert op een positief marktsentiment nadat het gisteren onder $21k was gedaald.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 20,9k. Het bracht het grootste deel van de rest van de dag door met vechten om boven het niveau van $ 21.000 te komen en een beweging naar $ 20.5k te voorkomen. Echter, net voor het ter perse gaan om 20.00 uur, piekte de koers plotseling en handelt nu in een kwestie van een paar uur bijna op $23k.

De crash onder $21k is door de bulls in een grote beweging weggevaagd, maar de strijd is nog niet gestreden, omdat de beren het snel genoeg weer naar beneden kunnen trekken. Er werd echter geen grote weerstand doorbroken en de stieren moeten naar $ 25k en hoger gaan om echt een ​​verschil te maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 435 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,66%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur gemengde winsten. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 16,6%), Binance Coin (BNB, 10%), Ripple (XRP, 7,5%), Cardano (ADA, 10,6%), Polkadot (DOT, 10%), Solana (SOL, 13% ), Polygon (MATIC, 19,5%), Avalanche (AVAX, 18%), Tron (TRX, 5,5%), Shiba Inu (SHIB, 24,5%) en Litecoin (LTC, 9,2%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

Amerikaanse Fed wil rente met 0,75% verhogen

De Amerikaanse Federal Reserve zal de rentetarieven met 0,75% verhogen terwijl de bank probeert het probleem van de ongebreidelde inflatie in het land aan te pakken. Hoewel de situatie in de VS nog steeds iets beter is dan in andere landen en regio's, wankelt ze nog steeds van de effecten en blijft de centrale bank de rente verhogen om de zorgen weg te nemen.

Het grote nadeel is dat kapitaal uit de handen van het publiek zal verdwijnen en dat kan het inflatie-inferno vertragen, maar ook de kans op een economische recessie vergroten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram