Bitcoin koers stijgt naar $ 24k terwijl de VS technisch gezien al in een recessie zit

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 24k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen twee dagen in het offensief geweest. Nu heeft het zijn ogen gericht op de weerstand van $ 24k, een niveau dat het de vorige keer niet kon overwinnen. Altcoins stegen ook sterk, maar er waren grote verschillen. Daarover later meer.

Ander nieuws: hoewel de Amerikaanse regering sterk gekant is tegen een recessie in de nabije toekomst, geven sommige technische gegevens al aan dat de economie er al in zit. Het BBP van de VS boekte de laatste twee kwartalen een netto negatieve groei, wat in wezen betekent dat de recessie er al is. De cryptosector zal waarschijnlijk ook rechtstreeks worden beïnvloed door de dreiging van een recessie, samen met andere markten. Daarover later meer.

Een expert is van mening dat cryptomining op de lange termijn nog winstgevend is. Steve Bassi, de mijnbouwexpert in kwestie, heeft uitgebreid gewerkt met zowel Bitcoin- als Ethereum-mijnbouwplatforms. Hij is deze mening toegedaan, ondanks de recente prijsdaling die ertoe heeft geleid dat mijnwinsten een fractie zijn geworden van wat ze amper een paar maanden geleden waren. De nieuwe reeks speciale Application Specific Integrated Circuits (ASIC's) zijn duur en kunnen tussen de $ 8.000 - $ 12.000 kosten, maar zelfs dan kunnen ze winstgevend zijn als de mining-beloningen de komende jaren worden ge-HODLed.

Ethereum-ontwikkelaar Time Beiko heeft de datum bevestigd voor de volgende grote update op het netwerk genaamd Goerli. De nieuwe update zal de laatste zijn vóór de grote Ethereum-fusie die de twee momenteel onafhankelijke ketens in één zal combineren. Dit is groot nieuws voor het Ethereum-netwerk en dat drijft de Ethereum koers op korte termijn op. Er is echter veel onzekerheid over het netwerk en de laatste voortgang ervan. Het bevindt zich dus in een risicovolle situatie met de lange termijn berenmarkt in het spel en dan nog de fusie zelf.

De Japanse belangenbehartigingsgroepen voor cryptovaluta hebben opgeroepen tot een einde aan het belasten van papieren winsten in het land. Er wordt verwacht dat deze week een voorstel zal worden gepresenteerd aan het Japanse Financial Services Agency (FCA), dat het zal vragen een einde te maken aan het belastingproces op niet-gerealiseerde winsten in crypto. De groep pleit er ook voor om cryptowinsten te belasten met een veel betaalbare 20% in plaats van maar liefst 55% op dit moment. Het valt echter nog te bezien hoe responsief de Japanse regering op deze verzoeken zal zijn.

Het hoofd van Ku Coin Labs is van mening dat het toenemende gebruik van crypto in opkomende markten eerder wordt gedreven door noodzaak dan door een behoefte aan innovatieve methoden. Lou Yu, hoofd van de Ku Coin Labs, hield een keynote-toespraak in Istanbul tijdens een lopende Blockchain-conferentie. Het gebruik van crypto in minder fortuinlijke economieën groeit met de tijd.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 24.000

Bitcoin handelt momenteel een paar dollar onder de weerstand van $24k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is getuige van een koersstijging nauwelijks 48 uur na een daling die het tot $ 20,5k zag dalen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 22,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 3 uur 's ochtends begon te stijgen. Het kwam na enige tijd boven de $ 23k. Om 17:15 uur 's avonds begon de koers weer te stijgen. Het bereikte een hoogte van $ 24k bij het publiceren van dit artikel.

Bitcoin is de afgelopen 48 uur met ongeveer 18% gestegen en het lijkt erop dat het een kans maakt om boven de $ 24k te komen. De volgende test moet echter serieus worden genomen door de stieren, omdat dit het niveau was waarop de crypto voor het laatst faalde. Als de koers snel naar $ 25k beweegt, zien we mogelijk een opening die kan resulteren in een koers van $ 30k. Eerst moet de crypto echter boven de $24k komen en vervolgens vertrouwen hebben in de toekomst om dit te bereiken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 455 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,46%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten over het algemeen ook aanzienlijke winsten, aangezien de cryptomarkt zijn winst voor de tweede opeenvolgende dag uitbreidde. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 11%), Ripple (XRP, 7%), Cardano (ADA, 5,5%), Solana (SOL, 10%), Polkadot (DOT, 9,5%), Polygon (MATIC, 8,8%) , Uniswap (UNI, 21,2%) en Litecoin (LTC, 12%) boekten allemaal grote winsten.

Ethereum koers grafiek

In ander nieuws…..

De VS bevindt zich technisch gezien al in een recessie

Temidden van de groeiende angst voor een wereldwijde recessie, is de VS volgens de cijfers van de laatste twee kwartalen technisch al in een recessie terechtgekomen. De economie van het land heeft de afgelopen twee kwartalen een negatieve groei laten zien en dat is genoeg om in aanmerking te komen voor een recessie.

Hoewel zowel de regering als de Federal Reserve hebben aangegeven dat er in het land geen recessie op handen was, kunnen de laatste twee kwartalen niet worden genegeerd. Als het zich voordoet, zal de recessie naar verwachting ongeveer 1-2 jaar duren en kan deze de problemen met de wereldwijde toeleveringsketens verder verergeren, waardoor nog grotere inflatiecijfers ontstaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram