Bitcoin stijgt iets boven $ 24k terwijl het aantal munten op exchanges het laagste niveau in 4 jaar bereikt

 

De Bitcoin koers staat momenteel net iets onder $ 24k op het moment van schrijven, na een voorzichtige dag voor de bulls. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie bereikte aanvankelijk een hoogte van $ 24,3k, voordat hij licht terugliep tot bijna $ 24k op dit moment. Altcoins daarentegen bleven grotendeels stabiel omdat de markt zich sterk positioneerde. Daarover later meer.

Ander nieuws: de kansen op een bullish rebound op korte termijn nemen toe, aangezien on-chain analytics een rooskleurig beeld schetsen. Volgens analysewebsite Glassnode bevinden de beurssaldi zich op het laagste niveau van 4 jaar en kunnen ze het rendement van de stieren stimuleren. Historisch gezien betekenen lage beurssaldi dat de crypto waarschijnlijk een koerswinst zal ervaren omdat de meeste bitcoins van grote beurzen zijn verdwenen.

De entertainmentsector voor volwassenen wil blockchain-technologie integreren om veiligere en meer inclusieve platforms voor iedereen te creëren. De adultsector wordt vaak over het hoofd gezien en is een van de eersten die technologie incorporeert. Naar verluidt was de allereerste film ooit opgenomen ook een pornofilm. Nu ziet de sector de crypto als een mogelijk revolutionair idee dat veel toepassingen kan hebben, waaronder die van online betalingen.

Terwijl het nieuws over een recessie in de VS zich over de hele wereld verspreidde, proberen analisten te reageren op deze ontwikkeling en proberen ze het te analyseren. Verschillende marktcommentatoren brachten alternatieve statistieken naar voren die de huidige situatie enigszins positief maken. Terwijl de Amerikaanse economie al twee kwartalen op rij is gekrompen met een lage werkloosheid, heeft de recente opleving van de markten voor velen hoop gewekt. Mati Greenspan, de CEO van Quantum Economics, is van mening dat er op dit moment een paradoxale situatie is waarin de markten positief reageerden en het BBP tegelijkertijd daalde. De recente stijging van de rente zou de reden kunnen zijn, betoogde hij.

De Amerikaanse senator Pat Toomey heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw bekritiseerd vanwege de financiële crisis waarmee Celsius en andere crypto-leningsbedrijven worden geconfronteerd. Deze bedrijven zijn in gebreke met enkele miljarden dollars aan crypto. Senator Toomey verklaarde dat de schuld bij de SEC ligt voor het toepassen van bestaande verouderde wetten op de hele cryptosector, iets wat schadelijk was. Een andere Amerikaanse wetgever probeert bedrijven als Google en Apple de schuld te geven van valse crypto-advertenties en oplichting. Hij wil dat deze bedrijven informatie verstrekken over deze nep-apps.

Over Celsius gesproken, er heeft zich weer een nieuw groot schandaal voorgedaan, aangezien er phishing-aanvallen op het bedrijf zijn gemeld. Volgens het bedrijf zijn door deze aanvallen e-mails en persoonlijke informatie van klanten gelekt. Niets gaat momenteel goed voor het bedrijf, aangezien het snel implodeert na een massale insolventie-episode.

Een andere grote geldschieter die in de problemen zit, genaamd Voyager, is door de Amerikaanse Federal Reserve opgedragen om te stoppen met "valse claims" dat het geld dat erin zit verzekerd is door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). De claims werden ingediend door het bedrijf, maar de Fed heeft aangegeven dat dit niet zo is.

Professionele voetbalclub Crawley FC heeft een nieuwe middenvelder gecontracteerd na een op NFT gebaseerde stemming van de fans. Dit is een van de eerste van dergelijke gebeurtenissen in de sportwereld en dat zou in de nabije toekomst de betrokkenheid van fans bij de sport kunnen verbeteren.

Een Singaporese minister is voorstander van metaverse en heeft tijdens een recente conferentie verklaard dat huwelijken en rechtszaken kunnen worden gehouden in een volledig digitale omgeving. Hij was ook van mening dat ook de echtscheidingsprocedure en andere geschillenbeslechtingsprocessen daarheen zouden kunnen worden verschoven.

Bitcoin positioneert zichzelf boven $ 24k

Bitcoin steeg eerder vandaag boven $ 24k en is tot nu toe rond deze belangrijke weerstand gebleven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,8k. Het handelde de hele dag rond deze waarde, bewoog boven $ 24k en wisselde af rond dat niveau. Het daalde gedurende een zeer korte tijd tot ongeveer $ 23.5k voordat het zich op het moment van schrijven weer herstelde tot ongeveer $ 24k.

In de toekomst stagneert Bitcoin opnieuw net onder de belangrijkste weerstand van $ 24k. Het ging meerdere malen boven dit belangrijke niveau, maar het is er nog steeds op een steenworp afstand van. De bulls moeten zo snel mogelijk een move boven $24k maken. Als ze dit niet doen, zullen de bears een nieuwe kans krijgen. De algemene vooruitzichten van de markt zijn zeldzaam positief en de valutareserves staan ​​op een historisch dieptepunt. Het zou dus buitengewoon gunstig zijn voor de stieren als ze in de nabije toekomst een stap boven de belangrijkste weerstand zouden zetten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 456 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,36%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven aan het eind van de dag grotendeels stabiel. Grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 6,5%), Polkadot (DOT, 3,8%), Avalanche (AVAX, 3,2%) en Ethereum Classic (ETC, 8,27%). ETC wint veel de laatste tijd naarmate de ETH-fusie nadert, vanwege de onzekerheid daaromtrent.

Ethereum koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram