Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Aanstaande Merge-update trekt Ethereum koers omhoog

 

De altcoin-markt zit nog steeds in een stijgende trend en veel analisten en experts beginnen te beweren dat de crypto-winter al voorbij is. Bitcoin heeft zojuist de $ 24.000 overschreden, wat betekent dat de BTC-prijs het hoogste punt in 6 weken heeft bereikt. Zoals altijd volgen alternatieve cryptocurrencies de koers van Bitcoin, en de meeste grote altcoins hebben de afgelopen 7 dagen aanzienlijke winsten geboekt. De situatie is absoluut heel spannend, dus laten we eens kijken naar wat van het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Ethereum koers komt boven $ 1.700, mogelijk gemaakt door de fusiehype

De grootste en meest populaire altcoin is eindelijk begonnen te herstellen. Na een paar teleurstellende maanden lijkt Ethereum (ETH) nieuwe energie te hebben gevonden. In de afgelopen 7 dagen is de ETH-koers met meer dan 5% gestegen, waardoor ETH het belangrijke psychologische prijsniveau van $ 1.700 heeft overschreden. Zoals verwacht zijn ETH-investeerders nu erg optimistisch over de toekomst. 

De belangrijkste reden waarom Ethereum nog een week op rij bleef stijgen, is natuurlijk de opwinding over de aanstaande Merge-upgrade. Het feit dat Ethereum zal overschakelen van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) algoritme is absoluut een van de belangrijkste technologische doorbraken in de geschiedenis van altcoins, dus het is niet verwonderlijk dat de cryptogemeenschap daar erg enthousiast over is.

 

Hoewel sommige mensen aanvankelijk sceptisch waren over Merge, lijkt het er nu op dat de meerderheid van crypto-investeerders positief kijkt naar de nieuwe upgrade van Ethereum. De overstap naar Proof-of-Stake zal naar verwachting de efficiëntieproblemen van ETH oplossen en eindelijk de notoir hoge kosten van Ethereum aanpakken. 

Sommige experts waarschuwen echter dat we ons in een typische situatie van "koop het gerucht, verkoop het nieuws" kunnen bevinden. Met andere woorden, de ETH koers kan stijgen totdat de Merge-upgrade wordt vrijgegeven en daarna crashen. Maar zal dat echt gebeuren, of zal de overstap naar PoS Ethereum nog hoger brengen? De tijd zal het leren!

Ethereum koers grafiek 

Terra's problemen gaan door met nog een extra rechtszaak aan de gang 

Het lijkt alsof er geen week voorbijgaat zonder nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Terra (LUNA) en zijn beruchte oprichter Do Kwon, die snel een van de belangrijkste superschurken van de cryptogemeenschap wordt. Deze week is er weer een grote class action-rechtszaak tegen Do Kwon en Terraform Labs aangespannen. 

De rechtszaak die is begonnen door het advocatenkantoor Bragar Eagel & Squire, is de tweede class action-rechtszaak die de afgelopen weken tegen Terraform Labs is aangespannen. De rechtszaak beschuldigt Terraform Labs en al haar leidinggevenden, waaronder Do Kwon, van het overtreden van de Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act. In eenvoudige bewoordingen worden Do Kwon en zijn medewerkers beschuldigd van het opzettelijk liegen tegen de investeerders en het verkopen van tokens tegen kunstmatig hoge prijzen. 

Toen Terra (LUNA) voor het eerst crashte, klampten sommige investeerders zich nog steeds vast aan de hoop dat de problemen slechts tijdelijk waren en dat het project zich op de een of andere manier zou herstellen. Nu lijkt het erop dat Terra voorgoed verdwenen is, waarbij de prijzen van alle Terra-gerelateerde activa kelderen. 

Eén vraastuk is echter nog steeds niet met zekerheid beantwoord: heeft Do Kwon LUNA opzettelijk gecrasht, waardoor het de grootste crypto-rug-pull in de geschiedenis is? Aangezien de Zuid-Koreaanse wetshandhaving deze mogelijkheid momenteel onderzoekt, weten we misschien snel het antwoord. 

Shiba Inu blijft vallen terwijl de oorlog van de memecoins eindelijk voorbij lijkt te zijn 

Van de honderden Dogecoin (DOGE) klonen is alleen de Shiba Inu (SHIB) succesvol geweest. In oktober 2021 ging SHIB triomfantelijk Dogecoin voorbij en kwam op de lijst van de 10 grootste cryptocurrencies op de markt. De concurrentie tussen DOGE en SHIB werd erg intens, zonder direct te kunnen zeggen welke van de meme-cryptocurrencies de overwinning zou behalen. 

Nu lijkt het erop dat we eindelijk het antwoord hebben. Hoewel de DOGE koers de afgelopen 7 dagen met meer dan 4% is gedaald, staat Dogecoin nog steeds sterk in de top 10. Ondertussen gaat de afdaling van SHIB door - Shiba Inu is gedaald naar de 17e positie op de lijst en zal zeer waarschijnlijk snel uit de top 20 vallen. 

Het is niet verwonderlijk dat de beslissende factor in de oorlog van de memecoins de onverzettelijke steun van Elon Musk voor Dogecoin was. De afgelopen weken bleef de Dogefather DOGE steunen en kondigde hij aan dat de meeste van zijn bedrijven Dogecoin-betalingen gaan accepteren. Ondertussen konden Shiba Inu's loze aankondigingen over het nieuwe metaverse-project genaamd SHIB: The Metaverse geen interesse wekken bij gedesillusioneerde investeerders.

SHIB koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram