Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 24,7k maar weet dat niveau niet vast te houden

 

De Bitcoin koers bereikte gisteren een waarde van $ 24,7k, maar wist dit niveau niet vast te houden. Later op de avond zakte de koers weer terug tot vlak boven $ 23.500. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie probeert een einde te maken aan de recente verliesgevende periode door deze maand op een hoogtepunt te eindigen. Altcoins stegen ook, maar de resultaten waren wisselend. Daarover later meer.

Ander nieuws: Bitcoin lijkt de maand positief te gaan eindigen na een onderbreking van bijna drie maanden. De cryptocurrency is sinds het einde van het eerste kwartaal van 2022 in een neerwaartse trend gegaan. Nu wil het de volgende stap zetten door de maand op een hoogtepunt af te sluiten na een paar lange, saaie maanden. We hebben echter vandaag nog te gaan voordat de crypto daadwerkelijk een bullish einde kan neerzetten, dus duimen ervoor.

Over de hele wereld falen de fiat-valuta's van veel landen jammerlijk, vooral ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De recordvraag naar de dollar komt te midden van een economische malaise. Daarover later meer.

De verkoop van het officiële token van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), genaamd Sango, verloopt traag en niet volgens de verwachting van de regering. Tot nu toe is er slechts $ 1,26 miljoen opgehaald uit de verkoop en niet de honderden miljoenen waar de staat op hoopte. Er is echter nog wat tijd over.

De populaire crypto-exchange Binance werkt samen met de in Rome gevestigde voetbalclub Lazio om NFT-tickets aan zijn fans te verkopen. Lazio is een van de meest populaire clubs in Italië met een trouwe fanbase en is een rivaal van de lokale club AS Roma. Het komende seizoen zullen voor het eerst NFT-tickets voor voetbalwedstrijden te koop zijn.

De advocaat van Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency, heeft er nogmaals bij de Amerikaanse wetgevers op aangedrongen om verstandige wetgeving m.b.t. de crypto-sector in te voeren. Ripple is momenteel verwikkeld in een langlopend juridisch geschil met de SEC over zijn XRP-cryptoproject zonder einde in zicht. Volgens de raadsman van Ripple pest de SEC cryptoprojecten in het land.

De SEC daarentegen wil zijn macht gebruiken om de cryptosector nog meer te reguleren. Gary Gensler, de huidige voorzitter van de SEC, heeft een nieuwe video gepubliceerd waarin een plan wordt geschetst om de sector te reguleren, inclusief crypto-handelsplatforms. De SEC dringt er echter nog steeds op aan om de meeste cryptocurrencies als effecten te reguleren. Dat wordt een probleem.

Een groep economen van de Europese Centrale Bank heeft geadviseerd de toegang tot een nieuwe digitale euro te beperken om banken te helpen zichzelf te onderhouden. Ze stellen dat een digitale euro grote schade kan aanrichten aan het huidige financiële systeem en kan leiden tot veel banenverlies in de banksector.

Crypto-analysewebsite Chainalysis heeft gemeld dat er voor ongeveer $ 2,2 miljoen aan crypto naar pro-Russische groepen in Oekraïne is gestuurd. Deze bevinden zich voornamelijk in grenssteden zoals in Donbass, waar ze namens Poetin strijden tegen Oekraïense troepen. Maar tegelijkertijd zijn er ook honderden miljoenen dollars naar de Oekraïense regering en strijdkrachten gestuurd. Dit laat zien dat de cryptosector kan worden gebruikt om geld naar beide groepen te sturen, maar tegelijkertijd ontvangt Oekraïne in deze oorlog veel meer dan de Russen.

Bitcoin koers stijgt kort tot boven $ 24,5k

Bitcoin handelde gisteren even boven$ 24,5k. De cryptocurrency probeerde de weerstand boven $ 24k te overwinnen, maar is daar tot nu toe nog niet in geslaagd aangezien het weer terugviel naar $ 23,5k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 23,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren om 14.00 uur 's middags begon te stijgen. Het boekte geen grote prijsstijging, maar slaagde er wel in om boven de $ 24.7k te komen. Het handelt op het moment van schrijven rond de $ 24,5k.

Bitcoin doet z’n best om juli met een bullish noot af te sluiten. Dit zou de eerste keer zijn in maanden en dat zou ons misschien naar een prijsstijgingsfase op korte termijn kunnen brengen die heel hard nodig is. Maar de dag is nog niet voorbij, dus stieren moeten nog even voorzichtig zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 468 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,52%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Veel van de top-altcoins boekten verschillende winsten. Ze omvatten Ripple (XRP, 5,2%), Cardano (ADA, 1%), Solana (SOL, 3,4%), Dogecoin (DOGE, 0,2%), , Polygon (MATIC, 0,6%), Shiba Inu (SHIB, 0,8%).

MATIC koers grafiek

In ander nieuws…..

Nationale valuta's die over de hele wereld falen, voeden het gebruik van crypto's

In ontwikkelingslanden/semi-ontwikkelde landen zoals India, Nigeria, Pakistan, Bangladesh, Algerije, Sri Lanka, Argentinië, Brazilië, enz. hebben lokale valuta's recentelijk de laagste wisselkoersen ooit opgetekend tegenover de dollar en dat veroorzaakt enorme problemen voor hun economieën.

De economische onzekerheid zal waarschijnlijk in de loop van de volgende twee jaar toenemen, voorspellen economen. Dit is de reden waarom de adoptie van cryptocurrencies in de loop van de tijd waarschijnlijk sterk zal groeien, vooral in deze landen. Vasthouden aan de lokale valuta op deze plaatsen zal in de nabije toekomst helemaal niet haalbaar zijn, zelfs niet met een stijgende rente.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram